Copy

JAARGANG 8 NUMMER: 8

In dit nummer o.a.:
  • Kondratieff winter, beleggen en QE 
  • Yuan 
  • Eerste AEX optieverlies sinds start in december 2014 
  • Ervaringen van WeekendBelegger Arjan de Bruin

Emotievrij beleggen

Bewezen kwantitatief systeem

Maximaal turbo resultaat
bij sterke stijging of daling
 

Kondratieff Winter, beleggen en QE

 

Sinds het nieuwe millennium zijn we in de Kondratieff Winter (K-Winter) aangekomen waarbij deflatie een grote kracht is. De dalende (asset)prijzen die het gevolg zijn van de K-Winter, deflatie worden nu gestut door QE programma’s. Immers deflatie is krimpend volume van beschikbaar krediet en geld, waardoor prijzen en lonen gaan dalen. Door QE creëren Centrale Banken (CB) extra liquiditeit bij o.a. banken en mede door de grote QE-programma’s stijgen o.a. deaandelenkoersen wat goed is voor het beleggers-sentiment. Dat beïnvloed de koersen, economie en werkgelegenheid positief.Lees meer

Dalen de grondstoffen nu wel of niet?

 

zinc

Men beweert dat de grondstoffen dalen o.a. vanwege een verminderde vraag door China. We kunnen dat helaas niet meer voor alle grondstoffen controleren omdat de CRB (de oudste grondstoffen index ter wereld) helaas niet meer in ons mandje is opgenomen. Dat was een prachtige indicator hoe de zaak er nu echt voor stond. Neem nu eens zink als voorbeeld.Lees meer

Yuan

 

Yuan. In het verleden maakten beleggers zich druk over het Amerikaanse schuldenplafond, tapering door de Fed en zeer recent de Grieken. Nu is het de Chinese yuan die beleggers zorgen baart. De munt is gekoppeld aan de dollar, maar in de afgelopen weken heeft de Chinese centrale bank de munt bijna 5% verlaagd. Een zwakkere munt versterkt de concurrentiepositie, stimuleert de export en daarmee kan China de groei beter op peil houden. Europa heeft in het afgelopen jaar ook stappen ondernomen om de euro te drukken en haar concurrentiepositie te verbeteren. De euro daalde van $1,39 naar $1,05 op het dieptepunt. Een daling van 25%!Lees meer

Eerste AEX opties verlies sinds start in december 2014

 

Het eerste AEX opties verlies sinds de start van deze nieuwe service in november 2014 (start AEX december 2014 serie) is een feit. Wat is er ook alweer gebeurd vandaag op maandag 24-08-2015?

IEX.nl meldt vandaag 24-08-2014 het volgende.

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond maandagmiddag zwaar in het rood, al liep het verlies wel wat terug. De AEX-index raakte daardoor alle sinds de jaarwisseling opgebouwde winst kwijt en koerste af op het zwaarste verlies in jaren. Ook elders in Europa werd een ravage aangericht op de aandelenmarkten.

De AEX noteerde 5 procent in de min op 420,47 punten, terwijl eerder een min van meer dan 8 procent werd opgetekend. Het is het grootste dagverlies voor de Amsterdamse hoofdgraadmeter sinds maart 2009. De index van 25 hoofdfondsen eindigde 2014 op 424,47 punten. Eind april werd een voorlopig hoogtepunt van 510,55 punten bereikt. De MidKap-index ging 5 procent omlaag naar 620,92 punten.Lees meer

Uniforme risicoprofielen gewenst

 

Recent publiceerde de VBA het rapport Risicostandaarden Beleggingen 2015. Veel partijen baseren hun kwantitatieve risicoanalyse van beleggingsportefeuilles en risicoprofielen op de cijfers van de VBA, die onderdeel zijn van de AFM-risicomonitor. Aangezien de laatste cijfers dateren uit 2010 was een update hard nodig.

De VBA waagt zich in de nieuwe opzet niet meer aan harde cijfers voor de standaarddeviatie, maar is overgestapt op bandbreedtes voor de verschillende beleggingscategorieën. Dit zou de betrouwbaarheid van de berekende standaarddeviatie ten goede kunnen komen. Maar geeft dit de consument meer inzicht in de verschillen in risico tussen risicoprofielen?Lees meer

Maak nu kans op een gratis WeekendBeleggers proefabonnement

 

Boeklogo transparant2

IMTECH eerste onheilsprofeet

 

Imtechs eerste onheilsprofeet
Joris Polman
AMSTERDAM - De Telegraaf 17 augustus 2015 (voor hele interview, zie DFT)

Ze konden zijn bloed wel drinken in Gouda. Analist Teun Teeuwisse (38) is de profeet die als eerste het onheil afriep over installatiebedrijf Imtech. Een interview.

Nog even kort, wat was je op het spoor in 2012?
„In de halfjaarcijfers van 2012 zag ik dat het balanstotaal van Duitsland veel harder groeide dan de omzet. Daaruit leidde ik af dat er omzet werd geboekt die niet was betaald.
Dat was voor mij de aanleiding om eens diep in de cijfers te gaan graven. Ik kwam er vervolgens achter dat in Duitsland stelselmatig onbetaalde omzet op de balans terechtkwam. Zo was ook de post niet-verzonden facturen voor werk dat zogenaamd wel was gedaan, enorm gegroeid. Dat is typisch zo’n post waarmee je kan spelen, omdat die voor buitenstaanders niet te controleren valt. Toen ontstonden bij mij de eerste vermoedens dat Imtech omzet boekte op projecten die gewoon verzonnen waren.”

In het najaar van 2012 kwam je met een rapport dat insloeg als een bom.
„Ik had het eerst aan Imtech gestuurd en heb toen een hele nacht doorgewerkt om hun opmerkingen erin te verwerken. De volgende ochtend kwamen mijn collega’s binnen en toen zat ik nog op mijn plek. Verwilderd en met dezelfde kleren aan. Toen ben ik klanten gaan bellen en vervolgens begon de koers als een idioot in te storten.”

Lees meer

Binck en TOM rectificeren

 

binck

Broker Binck (BinckBank) en het alternatieve optieplatform TOMhebben op hun websites een grote rectificatie geplaatst, waarin staat dat zij klanten hebben misleid met prijzen.

Dat volgt op de uitspraak door de rechtbank op 22 juli waarin beursbedrijf Euronext op veel punten in het gelijk werd gesteld in zijn al langer durende procedures tegen Binck en TOM.
Zowel Binck als TOM stelden na de uitspraak in de bodemprocedure echter dat veel van wat de rechtbank in zijn vonnis had uitgesproken al voor die uitspraak was aangepast.

Lees meer

Ervaringen van een WeekendBelegger Arjan de Bruin

Herhaalbericht

 
Arjan de Bruin

Arjan de Bruin

Ervaringen van een WeekendBelegger, Arjan de Bruin

Enkele weken geleden vroeg Michael Groenewoud mij, terwijl wij genoten van de zon bij onze zomerresidentie in Turkije, voor een interview over mijn ervaringen met Weekendbeleggers.
Ik twijfelde, omdat ik als beginnende belegger niet zoveel interessants kan melden, maar ik heb mij toch laten verleiden, waarschijnlijk doordat ik in een goede bui was door het heerlijke weer.

Ik ken Michael Groenewoud sinds 2006, toen wij een appartement kochten in Kargicak aan de zuidkust van Turkije vlakbij Alanya. Tijdens de vakanties kwam tijdens gesprekken natuurlijk ook het beleggen aan de orde. Ik had tot mijn 63e jaar weinig ervaringen opgedaan met beleggen op de beurs, terwijl Michael daar wel al heel lang mee bezig was. Ik was meer een spaarder en belegde in stenen en heb ook nog even een uitstapje gedaan met scheepvaart emissies.

Ik moet zeggen dat zijn kwantitatieve benadering en ook zijn voorzichtigheid mij aanspraken en ik ben begonnen met zijn e- bookte lezen en aangezien sparen ook steeds minder opbracht, ben ik maart 2013 begonnen met mijn eerste beleggingen. Ik wist niets van turbo long en turbo short, maar met de achtergrondinformatie in het e- book begon ik het te snappen. Ik ben voorzichtig begonnen met 15000 euro en belegde in beleggingsfondsen en in turbo’s. Ik begon het leuk te vinden en heb in 2013 een resultaat gehaald van 3300 euro en dat was duidelijk meer dan sparen opgebracht zou hebben.Lees meer

Turbo-tips uit deze nieuwsbrief
 

Gesloten posities:
Mrt '15 RANDSTAD TL 39.7
+8,90%
Aug '13 AEX TL 279
+11,44% 
Jan '13  RANDSTAD TL19.6
+38,11%
Jan '12  AB INBEV TL35.4
+133,89%
Nov '10  FUGRO TL 41
+60,80%
Nov ''10  DAX TL 4880
+ 21,60%
Nov ''10  AALBERTS TL13
+ 54,90%
Sep ''09  HEINEKEN SPL22
+66,26%
Mei ''08  DAX TS 8050
+130,00%

Korte termijn optie-strategie voor de zijwaartse beweging op de AEX met AEX maandopties.

Nieuw! LATEN doen via TRADZSTER

Pareltjes van de beurs

Alle Pareltjes sinds 2007 in detail terugzien?

Druk dan op de pareltjes afbeelding

Veel gebruikte termen

 
WB 
Weekendbeleggers bv
 
WBérs
Weekendbeleggers (leden)
 
WBi
Weekendbeleggers indicator. De gekleurde pijltjes indicator  in gebruik bij WB
 
WBX 
Weekendbeleggers index. Speciaal  geselecteerd fondsenbestand 
 
Hitrate 
Percentage goede adviesignalen
 
Long open/sluit 
Positie die profiteert  van een stijging
 
Short open/sluit 
Positie die profiteert  van een daling
 
KA
Kwantitatieve analyse
 
TSV
Trend Simulatie Vermogenscurve

STERADVIEZE geven hogere kans op positief rendement

Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Copyright © 2015 Weekendbeleggers B.V., All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp