Copy

JAARGANG 8
NUMMER: 12

In dit nummer o.a.:
  • AEX short strangle december met winst gesloten 
  • WeekendBeleggers seminar prima verlopen
  • FED renteverhoging en ECB negatieve rente
  • Put optie, hoe werkt dat?
  • WeekendBeleggers benefits op een rijtje

Emotievrij beleggen

Bewezen kwantitatief systeem

Maximaal resultaat bij sterke stijging of daling
 
 

AEX short strangle met winst gesloten

 

De diagonale short strangle AEX december serie is deze week gesloten met een mooie winst van €+176 in slechts 3 weken tijd.
Hoe is deze winst precies tot stand gekomen en met welk risico?

Short Strangle optie strategie

Met deze (diagonale) short strangle optiestrategie wordt ingespeeld op een verwachte zijwaartse beweging van de onderliggende waarde. In ons geval doen wij alleen zaken met de AEX-index. Dus niet met individuele aandelen.

Zolang de AEX zich binnen een bepaalde bandbreedte beweegt binnen een bepaalde periode is de optiepremie verdiend die u aan het begin van het traject heeft mogen ontvangen (in eerste instantie verkoopt u een call en een week later verkoopt u een put).

Wij sluiten altijd ruim voor de formele expiratiedatum zijnde de 3e vrijdag van elke maand. Laten we eens kijken hoe de 176 euro zijn "binnengeharkt" in 3 weken tijd.Lees meer

 

WeekendBeleggers seminar prima verlopen

 
Seminar Weekendbeleggers 28-11-2015 te Amersfoort

WeekendBeleggers seminar 28-11-2015 te Amersfoort

Afgelopen zaterdag 28-11-2015 is met succes een seminar voor leden en overige belangstellenden georganiseerd  door Michael Groenewoud van WeekendBeleggers.

Michael startte zijn betoog om 13:00 uur en pas om 16:00 uur werd er een einde aangemaakt nadat de laatste vraag was beantwoord. In het eerste deel werd ingegaan op de optiestrategie voor de korte termijn. Deze (diagonale) short strangle strategie maakt winst bij een zijwaartse beweging van de AEX-index. Binnen 3 weken moet in beginsel de winst binnen bereik zijn. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld van de december maandserie werd stap voor stap uitgelegd hoe de winst de afgelopen maand tot stand is gekomen. Inmiddels zijn alle abonnees op de hoogte gebracht dat deze maandserie met ruime winst is gesloten. Elke eerste vrijdag van de maand start een AEX index serie dus a.s. vrijdag 04 december start de januari 2016 serie, etc..

Na een korte koffiepauze werd ingegaan op de middellange termijn strategie met aandelen, beleggingsfondsen en Turbo's. Deze strategie is juist bedoeld voor (grotere) stijgingen en (grotere) dalingen in de markt. Deze techniek waarbij een speciale indicator als belangrijk hulpmiddel wordt ingezet, wordt al sinds de start in 2007 met succes toegepast.Lees meer

FED renteverhoging en ECB negatieve rente

 

FED renteverhoging en ECB negatieve rente, beleggen en aandelen

De sterkere $

De mogelijk aankomende FED renteverhoging (72% van de analisten schat een renteverhoging in), de verdere verlaging van de negatieve ECB rente (deze zou in de markten verwerkt zijn) hebben de afgelopen maanden de $ hoger gezet, een positieve invloed gehad opbeleggen en geleid tot stijgende aandelenkoersen. Ook  verwacht de markt op basis van uitspraken van Draghi in oktober jl.  dat het ECB QE-programma verder uitgebreid gaat worden.

In de vorige blog werd aangegeven dat diverse indexen op weerstand stonden en een mogelijke Bearmarket kon inzetten. Nu blijkt dat 29 september een dieptepunt in de markten was (de koersen van deS&P500 zijn sindsdien 11,7% gestegen en de DAX 22% ) en er een mogelijke eindjaarsrally in aandelen plaatsvindt.  De FED  biedt  meer zekerheid over rentestijging en de ECB onderzoekt nieuwe stimuleringsmaatregelen om deflatie tegen te gaan.   De CB’s gaan zich actiever bemoeien met de markten.  De Shiller P/E stond 1 oktober jl. op 24,3 x, het risico was afgenomen en nu 2 maanden verder na de stijging van de koersen staat de Shiller P/E weer op26,42x.

De goudprijs is laatste maanden gedaald en de Lumber (hout) Future is gestegen. Dat is een indicator van een positieve aandelenomgeving, men is bereid risico te nemen.Lees meer

Put optie, hoe werkt het?

 
 

Is het dividend van Shell nog veilig?

Met een zeker dividend dat ook nog eens vrijwel jaarlijks werd verhoogd gold het aandeel van olieconcern Royal Dutch Shell als een weduwen en wezen fonds. Niet voor niets hebben vrijwel alle beleggers stukken in portefeuille en is het fonds het meest verhandelde aandeel op de Amsterdamse beurs. Bij de huidige lage olieprijs lijkt het dividend echter niet meer zo zeker als voorheen, mede doordat de winstgevendheid van het concern onder druk komt te staan.

Voor 2016 en 2017 zijn er voldoende kasmiddelen om het dividend te blijven uitkeren, maar als de olieprijs niet oploopt komt het zekere dividend in gevaar. Dit heeft de afgelopen periode geleid tot sterke koersfluctuaties en u kunt zich voorstellen dat de koers nog verder onder druk komt te staan wanneer de olieprijs op dit niveau blijft. Wilt u zich indekken tegen het risico van koersdaling, maar wel blijven profiteren van koersstijging en dividend? Dan zou u kunnen overwegen put-opties aan te schaffen. Maar hoe werkt dit precies?

Lees meer

Wilt u ook WeekendBelegger worden?


Uw benefits nog even op een rijtje

1. WeekendBeleggers (WB) bespaart u tijd;
2. WB bespaart u geld;
3. WB levert u een volledig beleggingsplan;
4. WB levert u een pasklaar bewezen model;
5. WB levert u discipline;
6. WB levert u een meetbaar en controleerbaar model


Schrijft nu in als abonnee en u bent helemaal gereed voor 2016
http://weekendbeleggen.nl/lid-worden-van-weekendbeleggers/


 

Turbo-tips uit deze nieuwsbrief

AALBERTS TL24.50
 

Gesloten posities:
Mrt '15 RANDSTAD TL 39.7
+8,90%
Aug '13 AEX TL 279
+11,44% 
Jan '13  RANDSTAD TL19.6
+38,11%
Jan '12  AB INBEV TL35.4
+133,89%
Nov '10  FUGRO TL 41
+60,80%
Nov ''10  DAX TL 4880
+ 21,60%
Nov ''10  AALBERTS TL13
+ 54,90%
Sep ''09  HEINEKEN SPL22
+66,26%
Mei ''08  DAX TS 8050
+130,00%

Korte termijn optie-strategie voor de zijwaartse beweging op de AEX met AEX maandopties.

Nieuw! LATEN doen via TRADZSTER

Pareltjes van de beurs

Alle Pareltjes sinds 2007 in detail terugzien?

Druk dan op de pareltjes afbeelding

Veel gebruikte termen

 
WB 
Weekendbeleggers bv
 
WBérs
Weekendbeleggers (leden)
 
WBi
Weekendbeleggers indicator. De gekleurde pijltjes indicator  in gebruik bij WB
 
WBX 
Weekendbeleggers index. Speciaal  geselecteerd fondsenbestand 
 
Hitrate 
Percentage goede adviesignalen
 
Long open/sluit 
Positie die profiteert  van een stijging
 
Short open/sluit 
Positie die profiteert  van een daling
 
KA
Kwantitatieve analyse
 
TSV
Trend Simulatie Vermogenscurve

STERADVIEZE geven hogere kans op positief rendement

Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Copyright © 2015 Weekendbeleggers B.V., All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp