Copy

JAARGANG 9
NUMMER: 02

In dit nummer o.a.:
  • Dow Jones bearish dead cross 
  • Aandelenkoersen, FED, ECB en olie
  • AEX short strangle februari 2016 met winst gesloten
  • Tradzster interview met Michael Groenewoud over zijn optiestrategie
  • Jim Tehupuring winnaar van het grootste beleggersdebat 2016
Emotievrij beleggen

Bewezen kwantitatief systeem

Maximaal resultaat bij sterke stijging of daling
 
De allereerste Turbotip verliespositie sinds 2008 (?!) uit deze Nieuwsbrief is een feit, de AALBERTS turbo long positie heeft het niet gered in deze woelige beurstijden (zie kader rechts).

Maar ook goed nieuws, we starten gelijk met een nieuwe positie van onze gloednieuwe DUAL indicator. Deze geeft een bearish dead cross signaal op de Dow Jones. Eens kijken of we onze succesreeks weer kunnen vervolgen?

Voorts een werkelijk schitterende actuele macro-economische bijdrage van onze columnist Grijze Leeuw met een mooi artikel over aandelenkoersen, FED, ECB en olie.

Onze columnist Jim Tehupuring is onlangs winnaar geworden van het grootste Beleggersdebat 2016, lees zijn bijdrage en kijk het debat terug. Jim, gefeliciteerd!

Voor de optiebeleggers wellicht interessant om te lezen het artikel over de short strangle van februari en het interview dat Tradzster met mij heeft gehouden over diezelfde zijwaartse optiestrategie op de AEX index.

Me dunkt een waardevolle nieuwsbrief, veel leesplezier.

 

Michael Groenewoud
Eigenaar WeekendBeleggers b.v.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft opgegeven.

Dow Jones bearish dead cross

 

Dow JonesKlik op afbeelding voor vergroting

Op 29 januari 2016 heeft onze gloednieuwe DUAL indicator een bearish dead cross signaal afgegeven voor de Dow Jones. Dat betekent dat we met een Turbo short met een hefboom gaan inspelen op een daling van de koers van de Dow Jones.

In portefeuille is daarom opgenomen de DJI.TS19580 ISINcode NL0010766705. Dat betekent dat u bij een koers van 19580 met deze Turbo automatisch wordt uitgestopt, u ontvangt dan nog enige restitutie van uw bank of broker en heeft u verlies geleden.

We gaan natuurlijk voor de koersdaling zodat we met een hefboom van maximaal 4 ook goed kunnen profiteren van deze daling. Een hefboom van 4 betekent dat wanneer de koers van de Dow Jones daalt met 1% uw Turboprijs daalt met 4%. Het risico is natuurlijk dat wanneer de koers van de Dow Jones juist met 1% stijgt, deze Turboshort met 4% daalt, dat is het risico.Lees meer

 

AEX short strangle februari 2016 met winst gesloten

 

short strangle

De diagonale short strangle AEX februari serie is deze week gesloten met een mooie winst van 159 euro in ongeveer 3 weken tijd. De vorige maandserie werd afgesloten met een winst van 142 euro.

Call optie

Op 04 december 2015 is gestart met het schrijven (=verkopen) van de AEX call feb 490 tegen een prijs van 0,97. Op 14 januari 2016 is deze positie gesloten (terugkopen) tegen een prijs van 0,09. Daarmee werd de eerste winst van 88 euro "binnengeharkt", een gerealiseerd rendement van +90,72%.

Put optie

Op 08 januari 2016 werd de AEX put feb 370 tegen een prijs van 4,40 geschreven. Deze positie werd op 25 januari tegen een prijs van 1,49 teruggekocht. Dat werd een gerealiseerd rendement van 291 euro zijnde een rendement van +66,14%.

Hedgepositie put

De putzijde werd ditmaal "verzekerd" met een gekochte put feb 360 tegen een prijs van 3,15. Deze werd eveneens op 25 januari verkocht (had op dat moment geen functie meer) tegen een prijs van 0,95, een ingecalculeerd verlies van 220 euro, zijn -69,84% op deze positie. De kenners weten dat we dan een iron condor constructie aan de onderkant hebben gecreëerd.

Lees meer

 

Tradzster interview met Michael Groenewoud over optiestrategie

 

 

Michael Groenewoud kwantitatief aanlist Weekendbeleggers

Michael Groenewoud WeekendBeleggers

Broker Tradzster heeft Michael Groenewoud onderworpen aan een interview over de WeekendBeleggers optie strategie.
Deze optiestrategie kan als een "LATEN DOEN" service worden uitgevoerd bij Tradzster. 
 

Hoe zou je je tradingstijl omschrijven?

Kwantitatief, dat is de emotievrije stijlvariant van de technische analyse. De AEX index koersgrafiek is in ieder geval leading. Zo maak ik in deze optiestrategie gebruik van een optie-indicator waarvan ik exact kan aantonen hoe deze over de afgelopen 30 jaar heeft gepresteerd om de juiste optie uitoefenprijzen te berekenen.

Elke 1e vrijdag van de maand start ik een nieuwe AEX index maandserie. Ik neem voor deze strategie 2 posities in waarvan de 1e positie in de 1e week, en de 2 positie in de 2e week om zo in te kunnen spelen op de situatie.

Uiteraard worden de posities wel dagelijks gemonitord, maar we nemen dus maandelijks een positie is, en na het innemen kijken in beginsel over 2 weken weer verder of indien noodzakelijk grijpen we eerder in.

Voor welke type belegger is je systeem geschikt?

Voor beleggers met een korte termijn horizon (elke maandserie moet er binnen 3 weken in beginsel winst zijn gerealiseerd) en eenhoog risicoprofiel.

Er wordt ingespeeld op een tradingrange (zijwaartse beweging) van de AEX index. De short strangle optiestrategie is een strategie die bekend staat onder het motto “grote kans op vele kleine winsten, kleine kans op groot verlies”. De kunst is natuurlijk dat per saldo winst wordt gerealiseerd.

Ik ben deze service gestart omdat ik merk dat beleggers soms minder vertrouwen hebben in hun eigen handelen en via Tradzster een mooie oplossing daarvoor gevonden heb.

En deze beleggers vertrouwen er ook op dat ik deze strategie met eigen geld uitvoer (lees: ik ben klant van mijn eigen systeem). En dat zij daarmee dus exact hetzelfde rendement behalen als ik.Lees meer

 

Aandelenkoersen, FED, ECB en olie

 

Aandelenkoersen, FED, ECB en olie

Olieprijs

Beleggen, aandelenkoersen, liquiditeit, centrale banken en oliehebben een relatie met elkaar. In de laatste blog in december was een van de slotzinnen: ‘Als de aankondigingen niet uitgevoerd worden zullen de markten teleurgesteld zijn en vertrouwen verliezen’. Dat was precies wat gebeurde in de maand december. De financiële markten vroegen om extra liquiditeit en de ECB leverde niet genoeg. De markten hadden een lagere negatieve rente verwacht en vroegen per direct extra QE per maand.

Gevolg olieprijzen en aandelenkoersen zetten de ingezette sterke daling door en de volatiliteit nam toe. Sindsdien is de olieprijs -/-26% gedaald. Ook verkrapte de FED door de renteverhoging in december jl. De markten verwachtten toen nog 4 renteverhogingen in 2016, de Euro/$ daalde naar 1,07. De Shiller P/E daalde weer naar ca. 24x en aandelenkoersenrisico nam af.Lees meer

Jim Tehupuring winnaar van het grootste Beleggersdebat 2016

 

jim lynx beleggersdebat 2016

Op 12 januari 2016 werd voor de vijfde maal het LYNX Beleggersdebat 2016 uitgezonden. Live vanuit Beursplein 5 gaven onder leiding van presentatrice Janneke Willemse de beleggingsanalisten Jim Tehupuring (ProBeleggen), Willem Middelkoop (Commodity Discovery Fund), André Brouwers (Beleggingsinstituut) en Corné van Zeijl (Actiam) hun 3 beleggingstips voor 2016. In totaal keken 5.426 beleggers naar het debat, die nu allen 12 beleggingstips rijker zijn.

Aan het einde van het debat is onze Pro Jim Tehupuring door de kijkers uitgeroepen tot winnaar van het LYNX Beleggersdebat 2016. ProBeleggen is hier uiteraard trots op. En WeekendBeleggers ook want Jim is een van onze vaste columnisten.

Een gouden tip?
De analisten hadden voor elke tip twee minuten de tijd om een toelichting te geven. Zoals elk jaar hadden de kijkers het voor het zeggen. Nadat de tip gegeven was, kregen zij de mogelijkheid om via een poll aan te geven wat zij van de beleggingstip vonden.

De beleggingstips van vorig jaar leverden gemiddeld gezien een rendement op van 30%. Daarbij was de best gewaardeerde tip van vorig jaar tevens de best presterende. Ion Beam Application, een tip van Jim Tehupuring, wist 148% te stijgen in het afgelopen beursjaar. Dit jaar werd wederom een tip van Jim Tehupuring het best gewaardeerd door de kijker thuis, namelijk short Heineken. Een positie die ProBeleggen-leden die Jim volgen al in portefeuille hadden sinds dit najaar. Zal de best gewaardeerde tip van dit jaar opnieuw een schot in de roos blijken?

Lees meer

WeekendBeleggers beleggen alleen in het weekend


Wilt u ook WeekendBelegger worden?
Velen gingen u voor !!

Neem dan NU een abonnement. 
http://weekendbeleggen.nl/lid-worden-van-weekendbeleggers/p.s. voor meer info over de optieservice LATEN DOEN variant bij Tradzster, mail naar contact@weekendbeleggers.nl

Turbo-tips uit deze nieuwsbrief

DOW JONES
Turbo Short 19.580
 

Gesloten posities:
Jan '16 AALBERTS TL 24.5
-43,16%
Mrt '15 RANDSTAD TL 39.7
+8,90%
Aug '13 AEX TL 279
+11,44% 
Jan '13  RANDSTAD TL19.6
+38,11%
Jan '12  AB INBEV TL35.4
+133,89%
Nov '10  FUGRO TL 41
+60,80%
Nov ''10  DAX TL 4880
+ 21,60%
Nov ''10  AALBERTS TL13
+ 54,90%
Sep ''09  HEINEKEN SPL22
+66,26%
Mei ''08  DAX TS 8050
+130,00%

Korte termijn optie-strategie voor de zijwaartse beweging op de AEX met AEX maandopties.

Pareltjes van de beurs

Alle Pareltjes sinds 2007 in detail terugzien?

Druk dan op de pareltjes afbeelding

Veel gebruikte termen

 
WB 
Weekendbeleggers bv
 
WBérs
Weekendbeleggers (leden)
 
WBi
Weekendbeleggers indicator. De gekleurde pijltjes indicator  in gebruik bij WB
 
WBX 
Weekendbeleggers index. Speciaal  geselecteerd fondsenbestand 
 
Hitrate 
Percentage goede adviesignalen
 
Long open/sluit 
Positie die profiteert  van een stijging
 
Short open/sluit 
Positie die profiteert  van een daling
 
KA
Kwantitatieve analyse
 
TSV
Trend Simulatie Vermogenscurve

STERADVIEZE geven hogere kans op positief rendement

Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Copyright © 2016 Weekendbeleggers B.V., All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp