Copy

Het grootste studentensport-team van Utrecht

Sportraad Utrecht 2020-2021
View this email in your browser

Team Utrecht Nieuwsbrief #2 | Sportraad Utrecht 2020-2021

Welkom allemaal bij alweer de tweede Team Utrecht nieuwsbrief! De afgelopen maanden hebben we met zijn allen in een bijzonder lange lockdown gezeten. Echter is er goed nieuws, we mogen eindelijk weer sporten! Het doet ons goed om te zien dat de velden van Olympos er niet meer leeg en verlaten bij liggen, maar eindelijk weer worden gevuld door jullie! Het begin is er, maar nu is het natuurlijk wachten op het moment dat we weer met zijn allen kunnen proosten bij het Sportcafé van Olympos! Tot die tijd: geniet van het sporten en houd nog even vol! We zijn er bijna!

In deze nieuwsbrief vind je onder ander de volgende dingen: 
  • Team Utrecht stelt zich voor
  • Team Utrecht oproepvideo thuissporten
  • Van Slag en Protos slaan de handen ineen voor een gezamenlijk Webinar: Samen Slimmer Volleyballen (SSV) + Protos in de media
  • Van Slag over buiten volleyballen
  • Hippeia over haar 85e verjaardag
  • Softijs op TV bij 'Mathijs gaat door'
  • Triton over het NKIR
  • Batavierenrace TeamUtrecht
  • EUC Cycling in Nijmegen
Daarnaast hebben wij weer een leuke actie bedacht waarbij je de enige, echte Team Utrecht sokken kunt winnen. In de vorige nieuwsbrief was de kruiswoordpuzzel al een groot succes en het doet me dan ook deugd om Anne de Wildt te feliciteren met het winnen van het Team Utrecht prijzenpakket, bestaande uit de legendarische Team Utrecht sokken + Vest. Ik zal binnenkort contact met je opnemen om het pakket over te dragen. Geniet ervan ;-)

Veel leesplezier!

 
Wil je je abonneren op de Team Utrecht nieuwsbrief, scan dan snel deze QR-code en vul je gegevens in! 

Team Utrecht Commissie stelt zich voor

lona Hulshof
Mijn naam is Ilona Hulshof. Sinds 2015 speel ik badminton bij SB Helios en hier heb ik in 2017/2018 ook een leerzaam bestuursjaar gedaan. Ik heb communicatiewetenschappen en bestuurskunde gestudeerd en werk ondertussen als redacteur en data=analist bij de Gemeente Utrecht. In de Team Utrecht commissie hoop ik meer in te kunnen zetten op de combinatie tussen offline en online communicatie met de sporters op Olympos en de SSV's daarbuiten. Want alle studentensporters zijn Team Utrecht, of je nu op nationaal niveau speelt of alleen recreatief.   Emma van der Tang
Hoi, mijn naam is Emma. Ik ben een derdejaars communicatiewetenschappen student die dol is op sporten. Afgelopen jaar heb ik voetbal gespeeld en dit jaar ben ik te vinden bij de hockey vereniging, bij de basketbal en bij sportschool/groepslessen van Olympos. Ik vind alle sporten eigenlijk leuk en heb er dan ook veel zin in om te helpen bij het promoten van sporten en activiteiten van verschillende sportverenigingen. 


 
Rachèl Akkermans
Hoii ik ben Rachèl, 21 jaar en de notulist van de Team Utrecht commissie. Op dit moment ben ik bezig met mijn premaster bewegingswetenschappen, daarnaast werk ik als fysiotherapeut en oefentherapeut cesar in een reguliere praktijk. In mijn vrije tijd ben ik veel aan het sporten waaronder hockeyen bij USHC. Het mooie van Team Utrecht vind ik dat het doel is om meer verbondenheid te creëren tussen de studentensporters. Zo hoop ik ook dat we deze zomer nog een evenement kunnen organiseren met de verschillende verenigingen. Voor nu nog genieten van het buiten sporten in groepen

 
Team Utrecht oproepvideo thuissporten

De Team Utrecht commissie heeft een mooi filmpje gemaakt om iedereen te motiveren om in beweging te blijven in tijden van corona! Dus: Hoe blijf jij fit? Team Utrecht sport thuis en sport buiten! Deel jouw sportvideo met ons via de hashtag #TUsportthuis, en wie weet zie je jezelf wel terug op deze pagina! ⛹🏽‍♀️🚴🏼🏈

Hierbij een link naar het flimpje: Watch | Facebook

Dus doe vooral met ons mee en gebruik de hashtag #TUsportthuis en @TeamUtrecht

 
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Website
Website
Email
Email
Van Slag en Protos slaan de handen ineen 

We hebben met twee verenigingen de handen ineen geslagen om voor alle volleyballers van Team Utrecht verschillende webinars te organiseren. We hebben de serie afgetrapt met een webinar over 'Motivatie en omgaan met druk' van Chris de Bruin, docent aan de HU. Hier hebben we veel geleerd over studeren tijdens corona en communicatie in het volleybalveld. De week daarop volgde de bespreking van volleybalgerelateerde stellingen met top-trainers/coaches, oud-internationals en een topscheidsrechter. Deze samenstelling van mensen was uniek in de volleybalwereld en wij zijn dan ook ontzettend trots dat we dit hebben weten te organiseren! Marleen Louter-van Haastrecht kwam de week daarna ons kennis bijbrengen over voeding omtrent het sporten. We hebben allerlei concrete tips gekregen waar we zeker verder mee aan de slag kunnen! De webinarserie werd afgesloten door volleybalster Sophie ten Asbroek, Msc in sport en prestatiepsychologie. Zij heeft ons meer verteld over de psychologische aspecten van een blessure en hoe je daar nou het beste mee omgaat. Al met al hebben Protos en Van Slag ontzettend veel zin om met deze verse kennis weer de zaal in te gaan!

Daarnaast zijn wij als Protos onlangs in het nieuws geweest bij het AD Utrecht. Dit ging met name over het feit dat we weer buiten mogen sporten en hoe wij de 27+ regel hanteren. Het artikel is hier terug te vinden:
Zo mogen Utrechtse studenten weer sporten: ‘Er is licht aan het einde van de tunnel’ | Utrecht | AD.nl

Tekst aangeleverd door: Bente Schoots (penningmeester USV Protos)

Van Slag: buiten volleyballen
 

Huh?! Wat is dit nou voor geks op de dinsdag- en woensdagavond? Een volleybalvereniging die opeens op het gras van Olympos te vinden is? Wij van Van Slag moeten bekennen dat we dit ook niet hadden zien aankomen aan het begin van het seizoen. Jaarlijks zijn wij bij ons buitenvolleybaltoernooi (Van Gras) met z’n allen wel op het gras te vinden, maar dit is pas als het allang lente is. Ook beachvolleyballen doen we over het algemeen alleen in de zomer. Buiten volleyballen in maart zou normaal gesproken niet eens in ons opkomen.

Maar toen wij bij de persconferentie hoorden dat teamsporten buiten wel weer mochten, was de keuze natuurlijk snel gemaakt. Eerst konden we niet veel anders dan een beetje overspelen. Eén eigen buitennet op 430 leden was toch een beetje karig. Gelukkig was iedereen allang blij om weer iets van volleybal te kunnen doen en teamgenoten weer te kunnen spreken. En met hulp van de Sportraad hebben we extra volleybalnetten voor buiten aan kunnen schaffen, waardoor onze teams nu gewoon weer wedstrijdjes kunnen spelen, bijna zoals vanouds! Mits het goed weer is natuurlijk, want volleybal blijft natuurlijk een echte binnensport ;).

Foto's en tekst aangeleverd door: Lianne Potters (secretaris V.V. van Slag)
Het 17e lustrum van Hippeia
 
Donderdag 28 januari 2021 was het zo ver: de 85e verjaardag van U.S.R. Hippeia! Eén jaar lang vieren wij deze bijzondere mijlpaal met een groot spel en verschillende subthema’s waarin groepjes leden het tegen elkaar opnemen in activiteiten en puzzels. Al lange tijd keken we halsstrekkend uit naar deze dag en hebben we nog lang gehoopt dit weer met z’n allen samen op de manege te kunnen vieren. Helaas bleek dat door Covid-19 niet haalbaar, maar dat hield ons niet tegen! De lustrumcommissie is hard aan het werk geweest en heeft voor alle leden een borrelpakketje samengesteld met een drankje, hapje én alvast de allereerste puzzel van het lustrumthema. Via Google Hangouts verzamelden bijna álle Hippeianen en een aantal oud leden zich online om het lustrumjaar gezamenlijk in te luiden. De avond startte met een originele Hippeia quiz om de kennis van de leden te testen. Dit heeft geleid tot vele verhalen en herinneringen aan tijden waarin we nog tegen andere studenten paardrijdverenigingen konden strijden. Daarna was het tijd voor de onthulling van het lustrumthema voor dit jaar. De leden die deze week hebben meegereden in de lessen van Hippeia op maandag of woensdag, hebben het thema al ontdekt door een serie van opdrachten te paard uit te voeren. Dit jaar staat Hippeia in het teken van Mysteries, met als eerste subthema: Murder. Uiteindelijk werd nog de speciale lustrumkleding onthuld, limited edition en uiteraard met authentiek Hippeia logo! Als afsluiter werd de website voor de rest van het jaar gedeeld, waarop met elk nieuw subthema nieuwe aanwijzingen te vinden zijn. Een aantal leden vond de avond zo lang genoeg, maar een deel van de Hippeianen was zo geïntrigeerd dat zij tot diep in de nacht geprobeerd hebben de puzzels te kraken.
 
Foto's en tekst aangeleverd door: Amber van Halteren (Praeses der U.S.R. Hippeia)
 
USSV Softijs op TV!

13 februari waren een aantal leden van USSV Softijs te zien bij het programma ‘Matthijs gaat door’. Hiervoor was een klein groepje 'Softies' afgereisd naar Loosdrecht. Zij werden daar tijdens het schaatsen OP NATUURIJS (!) met drones gefilmd door echte professionele cameramannen! Met de beelden van de Softies op de achtergrond werd op nationale televisie het nummer ‘Op schaatse’ (i.p.v. ‘Op fietse’) door Erik Hulzebosch gezongen. Je kan het allemaal terugzien via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=FkOdE7zgQ9k
 
Tekst aangeleverd door: Cassimy van Neerven (Secretaris bij USSV Softijs)
 
Triton over het NKIR

Op 12 december vond de NKIR plaats; dit jaar in het krachthonk van Triton in plaats van de Sporthallen Zuid te Amsterdam. Maar liefst 108 roeiers deden hier dit jaar aan mee. Daarnaast is er 150 euro opgehaald voor het goede doel, namelijk voor: World Child Cancer.

De dag begon met een dappere strijdster in haar eentje in het Lichte Dames Gevorderde veld. Agnes Lanooij beet het spits af en behaalde na een constante race een hele mooie 6e plek.
Hierna volgden de andere roeiers uit de middengroep, te beginnen met het Lichte Heren Gevorderde veld. Hierin werd direct het eerste blik van de dag binnengesleept door Malte Stuhlmacher. Daarnaast zal zijn tijd van 6:21,1 de boeken ingaan, want hiermee zette hij een nieuw NKIR record in dit veld neer. Ook Olivier Deen eindigde hoog in het veld, namelijk op een keurige zesde plek.

Na de lichte pikken kwam Middengroep Damesch uit in het Dames Gevorderde veld. Maar liefst 3 roeisters eindigden in de top 10: achter Rianne Prins kwamen Isis Meruma en Anna Leerink, die exact dezelfde tijd behaalden en eindigden op een gedeelde tiende plek.

Met deze eerste veelbelovende races achter de rug, hadden ook de mannen van Triton die uitkwamen in het Heren Gevorderde veld een heleboel in petto. Met een fantastische tijd van 5:58,0 – die direct de snelste tijd van de dag zou blijken – sleepte Eli Brouwer de winst binnen, met in zijn kielzog Pieter van Veen, Jaap Schenck en Steven Bos, waarmee ze met zijn vieren de top 4 vulden. Ook Casper van Steen en Hidde van de Beek eindigden in de top 10, waarmee meer dan de helft van de top 10 bestond uit Triton roeiers.

Na de middengroepen volgden nog twee eenzame ouderejaars strijders. Hoewel haar race niet volgens plan verliep, wist Femke van de Vliet alsnog het Nederlands Kampioenschap in het Lichte Dames SB veld mee naar huis te nemen. Na een kleine pauze voor de organisatie volgde Sjoerd Hutter, die na een roeipauze van een jaar bij zijn nieuwe donkerblauwe vereniging direct alweer een PR wist neer te zetten.

Met alle ouderejaars roeiers achter de rug, konden de eerstejaars ploegen hun intrede doen, te beginnen met de Lichte Dames Eerstejaars 4. Twee viertjes lagen er tegelijk aan de start, die beiden keihard hebben gestreden tot het einde. Triton 2 bestond uit wat meer onervaren meiden, voor wie deze beproeving de eerste keer was. Zij roeiden echter alsnog een hele mooie constante race, wat voor zo’n eerste keer nog lang niet makkelijk is. Voor Triton 1 was het lang stuivertje wisselen met Asopos, die zij uiteindelijk nét voor zich moesten laten. Niettemin konden zij een hele mooie derde plaats op hun naam schrijven.

Zij werden gevolgd door de lichte jongens, die uitkwamen in het Lichte Heren Eerstejaars 4 én 8 veld. Voor een groot deel van de jongens die in de vier startten was dit ook de eerste wedstrijdervaring en hebben zij een hele mooie constante race gevaren. De Lichte acht heeft een hele goede prestatie neergezet door na een spannende strijd om de tweede plek net als de Lichte Damesch als derde te eindigen.

Nu alle lichte roeiers de revue hadden gepasseerd, was het tijd voor het Dames Eerstejaars 8 veld. Triton legde maar liefst twee achten aan de start. De Dames van Triton 2 hebben voor het eerst meegemaakt hoe het is om écht laag te gaan op de ergometer, waar Triton 1 de lijn van de knappe derde plaatsen keurig wist door te zetten. Niet alleen namen zij deze derde plaats mee naar huis, ook verbeterden zij met 7:28,6 na 12 jaar eindelijk het Triton record in dit veld. Een verbetering van maar liefst 5 seconden!

Dan de hekkensluiters van de wedstrijdgroep: de eerstejaars zware mannen. Ook deze groep wist met twee voltallige achten aan de start te verschijnen, die beiden fantastisch hebben gepresteerd. Triton 2 begon in de eerste heat van dit veld en wist met elkaar de eerste plaats in hun heat te bemachtigen en een zesde plaats overall. De verwachtingen voor Triton 1 lagen ook hoog en die maakten zij geheel waar. Met een tijd van 6:18,2 hebben zij niet alleen het oude Triton record maar ook het NKIR record verpletterd en de rest van het veld aangeveegd.

Niet alleen de wedstrijdsectie startte deze dag, ook van de competitiesectie deden er een aantal ploegen mee. Beiden TopC4’en hebben in hun veld de winst gepakt. De Heren TopC4 heeft met een tijd van 3:07,6 zelfs een nieuw Triton record te pakken. In de Live velden deden ook de beide Club 8 ploegen mee. De velden waren niet al te ruim bezet, maar ze hebben tot het einde gestreden en in spannende races om de winst rappe tijden neergezet.

Ook al was het niet een NKIR zoals we die gewend zijn, hebben we er met zijn allen op een veilige manier een mooie en succesvolle dag van weten te maken. Velen PR’s zijn gebroken en menig Triton record is gesneuveld. Dit biedt mooie perspectieven voor de nabije toekomst, in de verwachting dat we binnenkort naast op ergometers ook weer in meerpersoons boten kunnen starten. Namens heel Triton van harte gefeliciteerd aan alle winnaars!

Foto's en tekst aangeleverd door Fiep Warmerdam (Praeses U.S.R. Triton)

 
Facebook
sportraadutrecht

Batavierenrace Team Utrecht

Jaarlijks wordt er in april (of mei) een estafetteloop georganiseerd genaamd de Batavierenrace. Normaliter loopt de route van het centrum van Nijmegen, via Duitsland, de achterhoek, centrum van Enschede naar de Campus van de Universiteit Twente. In totaal wordt er een afstand afgelegd van 175km (16 heren- en 9 damesetappes). Afsluitend wordt er Jaarlijks nemen ongeveer 8500 studenten deel aan dit evenement. Dit maakt de Batavierenrace tot een ontzettend groot evenement waarbij er een goede mix is tussen topsport en gezelligheid. Er is namelijk afsluitend een groot feest op het campusterrein van de Universiteit van Enschede, waarbij doorgaans ook iedereen overnacht. 

Dit jaar zal de Batavierenrace vanwege corona online plaatsvinden. We zullen in totaal 175km online afleggen, verdeeld over verschillende etappes. De etappes worden bijgehouden via Strava. Er zit dit jaar geen limiet op het minimum of maximum te lopen km's per etappe en de etappes (en aantal km's) zullen later verdeeld worden, maar een voorkeur aangeven kan altijd. Dit jaar wil de Sportraad Utrecht de beste (studenten) lopers voor het Universiteitsteam selecteren, om op die manier zowel Utrecht evenals #TeamUtrecht op de kaart te zetten. Wij willen gaan voor een topnotering evenals competen met de andere Universiteitsteams. Wanneer je loopt voor het universiteitsteam dan betaal je geen inschrijfgeld! Dus, ben jij een snelle loper, studeer je aan de Hogeschool Utrecht of Universiteit Utrecht en wil jij hét Universiteitsteam van Nederland vertegenwoordigen tijdens de Batavierenrace? Schrijf je dan snel in en wie weet loop jij in april wel voor hét Universiteitsteam van Nederland #TeamUtrecht 

Inschrijven kan via deze weg: 
Inschrijven Batavierenrace (google.com)

Update EUC Cycling

Van 8 t/m 13 juni vindt het EUC Cyling plaats in Nijmegen. Onlangs zijn er wat updates geweest die ik hieronder even met jullie wil delen. 

1. Go/No Go moment
De corona-epidemie laat zich niet voorspellen. Of er in juni 2021 (sport)evenementen kunnen plaatsvinden, weet niemand zeker. Het bestuur heeft een go/ no go moment ingelast in april. Dan wordt bepaald of het haalbaar en realistisch is om het evenement te organiseren deze zomer. Ook wanneer het realistisch en haalbaar wordt geacht, blijven we afhankelijk van de situatie en mogelijk veranderende regels. 

2. Verplaatsing
Er is gesproken over het verplaatsen van het evenement naar een moment later in het jaar. Hoewel dit voor het evenement kansrijk lijkt, is het voor het bestuur en haar beschikbaarheid geen optie te verplaatsen. 

3. Coronoproof evenement
Er worden voorbereidingen getroffen voor een coronaproof evenement. In de plannen worden verschillende coronascenario's opgenomen die in lijn zijn met de routekaart van de overheid. Er wordt gesproken over een mondkapjesplicht, een 1,5 meter evenement, het testen van de atleten en begeleiders, het creëren van een bubbel en mogelijkheden om het evenement zonder publiek te laten plaatsvinden.  

4. Vrijwilligersinschrijving
Een evenement als het EUCC valt of staat met vrijwilligers. Dus ben of ken jij iemand die graag zou bijdragen aan het evenement? De inschrijvingen zijn geopend. Inschrijvingen kan via onderstaande link:
Volunteers | Nijmegen 2021 (eusa.eu)


 

Actie Team Utrecht sokken

Ook deze keer kan jij weer kans maken op de befaamde Team Utrecht sokken. Wat je hiervoor moet doen is heel simpel, binnenkort zullen wij de nieuwsbrief delen op ons Team Utrecht kanaal. Om kans te maken op de sokken is alles wat je moet doen de nieuwsbrief delen op jullie social media kanaal. Dit mag op je persoonlijke account, maar ook zeker op het account van de vereniging. Hierbij is het belangrijk dat je ons ook tagged (@Team_Utrecht). Onder alle delers wordt 1 paar sokken verloot.

*Wanneer je de post deelt onder de naam van de vereniging zullen wij onder de bestuursleden 1 paar sokken verloten

Team Utrecht Facebook
Instagram
Wil je content aanleveren voor de volgende nieuwsbrief? Stuur dan een mailtje naar secretaris@sportraadutrecht.nl
Wij zijn Team Utrecht!
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2021 Sportraad Utrecht, Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid of contactpersoon van de Sportraad Utrecht bent!

Our mailing address is:
Sportraad Utrecht
Uppsalalaan 3
UtrechtUT 3584 CT
Netherlands

Add us to your address book

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sportraad Utrecht · Uppsalalaan 3 · Utrecht, UT 3584 CT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp