Copy

Masanga Nyhedsbrev - Dec. 2015

View this email in your browser
Indhold:
Glædelig jul og godt nytår
Sierra Leone ebola fri
Farvel og tak til Dr. Jurre
Drømmen om fysioterapi i Sierra Leone
Støtte fra Heineken Africa Foundation
Medlemsregistrering
 

Glædelig jul og godt nytår fra bestyrelsen

Vi vil gerne ønske alle vore medlemmer og støtter en glædelig jul og et godt nytår med tak for jeres opbakning i 2015. Aldrig har vi haft så mange medlemmer og nydt så stor en medlemsopbakning. Det til trods for at 2015 har været et turbulent år præget af den forfærdelige ebola-epidemi og samtidigt også et glædens år hvor vi har kunne erklære landet for ebola-frit. Læs resten af bestyrelsens julehilsnen på bloggen 

Så skete det endelig! Sierra Leone erklæret ebola-frit
 
Den dødelige virus, der har hærget Sierra Leone siden maj 2014, fik med det sidste tilfælde d. 13. september 2015 endelig en officiel ende efter 42 dages countdown. Den 7. september 2015 blev dagen, hvor landet endelig kunne erklære sig ebolafrit og følge i sporene på nabolandet Liberia. I Sierra Leone alene nåede ebola at kræve 3.905 liv ud af de 14.104 (registrerede) smittede. Læs hele indlægget om vores kamp imod ebola her.
Tak til Dr. Jurre - endnu et lægeskift på Masanga Hospitalet 
 
Dr. Jurre har været den ledende læge på Masanga Hospitalet siden marts 2014. Han har således serviceret hospitalet i næsten 2 år og vi er stolte af, at han vender tilbage til Holland for at starte på den kirurgiske speciallægeuddannelse. Dr. Jurre ankom til Masanga hospitalet i en hektisk uge, hvor de første meldinger om, at ebolaudbruddet i Vestafrika kom tæt på Sierra Leone. Dr. Jurre har derfor bevidnet epidemiens optakt, hospitalets evakuering, genåbning og karantæne, og nu også at Sierra Leone igen er ebola-fri. Et stort tak skal derfor lyde for Dr. Jurres flid og arbejde, og samtidigt også velkommen til Dr. Tom Gresnigt, som er Dr. Jurres afløser, der netop i disse dage ankommer til Masanga Hospitalet for at overtage den ledende medicinske rolle på hospitalet. Læs hele takkebrevet på bloggen.
Drømmen om at indføre fysioterapi i Sierra Leone

Det er på tide at udvide College i Masanga med endnu en uddannelse. Der er i øjeblikket en lille gruppe ildsjæle, der med entusiasme og gåpåmod arbejder på at starte Sierra Leones første uddannelse i fysioterapi, som skal ligge i Masanga. Der er pt. kun 5 fysioterapeuter i landet, og den manglende rehabilitering som følge heraf resulterer i lange indlæggelser, der både er omkostningsfulde og direkte sundhedsskadelige for patienterne. Der er dermed et stort behov for fysioterapi på hospitalerne i Sierra Leone. I samme bæredygtige ånd som den øvrige del af Masanga Hospital Rehabilitation Project er målet at uddanne lokale fysioterapeuter, så de fremadrettet selv kan varetage den fysioterapeutiske behandling. Læs mere om fysioterapi-projektet her.
Støtte fra Heineken Africa Foundation på 150.000 Euro

Tilgængelighed af tilstrækkeligt uddannet medicinsk- og administrativt personale er en vigtig forudsætning for levering af grundlæggende sundhedsydelser. Man oplever dog i Sierra Leone lige nu en større krise, da der allerede er et uforholdsmæssigt stort pres på det eksisterende, hårdt belastede sundhedssystem, hvor personalemangel på mellem 40-100% er en del af den kliniske hverdag. For laboranter er der en landsdækkende mangel på 91% og man mangler akut 136 laboranter for at dækket det helt basale behov.
Fra november 2015 er Masanga Hospital Rehabilitation Project og Heineken Africa Foundation gået sammen om at sætte tre forbundne og skræddersyede projekter op i Masanga-regi for at imødekomme dette behov. Dette vil  opgradere laboratoriet og styrke kapaciteten på Masanga, som også er første skidt på vej til at kunne tilbyde uddannelse af National Laboratory Technicians (laboranter). Læs om projektet her.

Medlemsregistrering

2015 var året, hvor vi for første gang investerede i at udsende vores medlemskontingent-opkrævning via PBS.

Vi valgte at sende indbetalingskort ud til alle, vi kendte og havde adresser på, det være sig medlemmer, donorer, eller blot interesserede. Nogle er måske blevet fornærmet over henvendelsen eller ønsker ikke at være medlem. Det beklager vi, men ellers var det ubetinget en stor succes. Vi er ganske enkelt forbavset over, at det har så stor en virkning, at man modtager et indbetalingskort ind ad døren. Ca. 300 betalte kontingent via deres indbetalingskort i løbet af marts, april og maj – og det bliver spændende at se til februar/marts, når kontingentopkrævningen sendes ud igen, hvor mange, der rent faktisk har tilmeldt sig betalingsservice. Der skal herfra lyde en stor opfordring til – på trods af omkostningerne for os – at man tilmelder sig PBS. Så slipper I for at tænke mere på det – betalingen trækkes automatisk, og husk, man kan til enhver tid afvise betalingen, hvis man ikke ønsker at være medlem længere. Og vi kan planlægge vores hjælpearbejde langsigtet.

Imidlertid vokser træerne jo ikke ind i himlen – og det er stadig ikke for sent, at indbetale kontingent. Sidste år var vi 417 betalende medlemmer pr. 31.12. Vi er p.t. 349, der har betalt kontingent. Vi vil naturligvis gerne op på samme antal som sidste år – eller endnu bedre slå rekorden, så alle I der endnu ikke har betalt 100 kr. til konto 5471-8067130, skynd jer at gøre det. Kan I ikke huske, om I har betalt, så send mig en mail: inge@haasnet.dk, så tjekker jeg gerne. Hvis det er nemmere for jer, må I også gerne overføre de 100 kr. via min Mobilepay: 29443933 – så flytter jeg pengene – men husk at skrive Masanga kontingent 2015 og jeres navn i overførselsteksten.

Tak for jeres medlemsstøtte – den er uvurderlig for os, for Masanga, og for vore donorer.

Støt Masanga nu!
Copyright © 2015 Masanga, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp