Copy

Masanga Nyhedsbrev - Sommeren 2018

View this email in your browser

Status på Masanga projektet helt overordnet

Med de mange updates og underprojekter i Masanga, kan det sommetider være svært at bevare overblikket over den overordnede fremgang og udvikling af projektet i Masanga.

Hvordan går det med hospitalet, udvikler vi os stadig, hvad er problemerne, hvordan ser økonomien ud osv.

Forkvinde Susanne Haas har derfor skrevet en lille status, som du kan læse her.

På billedet ses Annette, som har været udsendt af Masanga Fysioterapi

God sommer fra bestyrelsen i Masanga DK

Bestyrelsen 2018 vil gerne takke for det forgangne år, såvel som for en god generalforsamling i 2018 med et flot fremmøde.

Her kunne foreningens medlemmer i Grundtvigshus flotte omgivelser få en updatering på året (2017) der gik i det store Masanga projekt, såvel som i alle de mindre underprojekter. Er man interesseret i detaljerne kan man se årsberetningen på vores hjemmeside.

Store dele af bestyrelsen var på valg inklusive formand Susanne Haas, næstformand Pernille Dixen, stifter Peter Bo Jørgen, sekretær Inge Haas, Masanga Runners koordinator Johanne Tofting Schaarup, out-reach ansvarlig Monica Kujabi og business ansvarlig Rasmus Damgaard Jensen.

Alle, fraset Rasmus, var på genvalg og blev heldigvis valgt ind. Rasmus fratrådte efter mange gode år sin plads, men blev valgt ind som suppleant. Dette sammen med nyligt Masanga-hjemvendte Malthe Thyregod.

Vi takker Rasmus for hans store arbejde og er glade for han ikke slipper os helt, samtidig med vi byder Malthe hjerteligt velkommen.

Selve konstitueringen af bestyrelsen er herefter foregået fredeligt.

Vi fortsætter som tidligere med de ovenfor beskrevne roller, der derudover også tæller Sara Thordal som frivilligkoordinator, Marie Børresen som ansvarlig for fysioterapi gruppen og Foday Sankoh som lokal kontakt og container ansvarlig.

Meget af business sektionen står for at skulle lukkes ned eller omlægges og Rasmus vil være behjælpelig med denne process der indledes med et møde med relevante stake-holders hvor vi vil blive enige om i hvilket format det giver mening at fortsætte.

Susanne, Pernille og Peter repræsenterer fortsat i Masanga DK i den internationale bestyrelse og udgør også foreningens forretningsudvalg der kan samles hurtigt og agere med kort varsel i mere presserende anliggender.

Vi holder fortsat månedlige møder hvor vi på skift vil invitere relevante aktive med i forskellige temaer der skal diskuteres eller evalueres.

Vi glæder os til endnu et godt år.

God sommer herfra.

På vegne af bestyrelsen,
Susanne Haas, Forkvinde.

Forskningsenheden MMRU

Det sidste nye skud på Masanga stammen er den ny forskningsenhed.

Som optakt til vores tur til Sierra Leone i slutningen af april, afholdt vi et internationalt symposium i samarbejde med en lang række nationale og internationale organisationer og uddannelsesmiljøer på Københavns Universitet.

Masanga projektet har igennem en række projekter bevæget henimod bæredygtige strukturerer og det var omdrejningspunktet for symposiet.

Læs hele artiklen af stifter Peter Bo Jørgensen her.
At arbejde sammen dag og nat er det bedste


Alieu Manseray er en erfaren og uddannet Surgical Assistant Community Health Officer, SACHO.

Han gennemførte fra 2012 til 2015 det berømte og velkendte kirurgiske træningsprogram (STP), som blev gennemført hos CapaCare på Masanga Hospitalet. Derefter har han arbejdet på Serabu Hospitalet i den sydlige del af Sierra Leone. Han har en speciel historie og jeg har været så heldig at mødes med ham i Amsterdam, hvor han var en af keynote speakerne ved en reception for bogen “Into the World”.

Læs hele artiklen af stifter af Masanga Hospitalet
Peter Bo Jørgensen her.

Tak for gaven

I forbindelse med min 60-års fejring modtog jeg en meget fin gave, overrakt af formanden Susanne Haas, på ikke mindre en 26.000 kr. og dertil kom en række bidrag som kom ind senere så det endelige beløb rundede 30.000 Kr.

Det var jo en meget fornem gave indsamlet blandt Masanga Dk medlemmer, Masanga støtter samt familie og venner. Langt de fleste som i forvejen støtter og bidrager til at vi kan drive Masanga projektet.

Læs mere om hvor pengene kan bruges samt Peter Bo Jørgensens tak her.

"If you don’t have students – you don’t have a job"

Det har vores rektor på college Mr. Fornah helt ret i.

Men det kræver en hel del mere end blot et hold studerende at opstarte landets første fysioterapiuddannelse. Først og fremmest kræver det et hold ildsjæle og det har vi i den grad!

Både i Sierra Leone og i Danmark.

Senest er der særligt to, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats.

Læs mere om fysioterapi-ildsjælene og projektet her.


Persondataforordningen

EU´s  nye persondataforordningen trådte som bekendt i kraft d. 25 maj 2018.

Vi vil derfor i vores nyhedsbrev informere dig om, at vi fortsat passer godt på dine personlige oplysninger.

Vi har vedtaget en såkaldt privatlivspolitik, som du kan finde på vores hjemmeside www.masanga.dk. Der kan du læse om, hvad vi har registreret, og hvorledes vi behandler dine oplysninger.

Vi vil dog gerne pointere, at vi for de flestes vedkommende kun har registreret navn, adresse, tlf., og e-mail adresse.

Er du donor har vi også registreret dit CPR nr. eller CVR nr., hvis du har oplyst det til os til brug for indberetning til SKAT.

Du behøver ikke at foretage dig yderligere – men du skal vide, at du til enhver tid kan bede os om at slette dine personoplysninger.

Du kan læse vores Privatlivspolitik her.

Støt Masanga nu!
Copyright © 2018 Masanga, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp