Copy

Audio Artistiek bestaat 15 jaar! 


Wat het absolute hoogtepunt in de afgelopen vijftien jaar is geweest? De verhuizing naar Vries: het was een belangrijke stap, zeker voor de ontwikkeling van de winkel. In de komende vijf jaar willen we nog meer mensen kennis laten maken met mooie muziekweergave thuis. Allereerst door, wanneer het weer kan, regelmatiger luisteravonden te organiseren. En we willen in de toekomst dan toch eindelijk een bioscoop in de kelder! Onze tip voor iedereen die ook zo’n jubileum wil bereiken? Humor en plezier in je werk houden. Helaas kunnen we het nu niet met jullie vieren, maar een luisterfeest zit in de pijpleiding. We houden je graag op de hoogte! 

Blijf gezond en hopelijk tot gauw, 

Edwin, Mark en Robert

Tijd voor een grondige herinrichting

Doordat ons assortiment almaar groeide door de jaren heen, vonden we dat het nu tijd werd voor een grondige herinrichting (en ja: helaas nemen we ook afscheid van één merk, namelijk Loewe). Het wordt tijd voor een nieuwe inrichting: letterlijk en figuurlijk een meer gestroomlijnde etalage. 

Binnenhuisarchitect Maaike Starreveld (Mes Ontwerp) heeft een prachtig plan gemaakt en De Tafelheren voert het uit. Esthetisch — maar ook in termen van klank, want bij Audio Artistiek kom je voor de proefrit van je nieuwe hifi. Dus we pakken ook de luisterruimte aan. Bass traps in de hoeken om staande golven tegen te gaan zorgen voor een neutralere totaalklank. Maar niet té klinisch, want het moet wel realistisch blijven. Zo vinden we de perfecte balans, want bij jou thuis kan het ook zo klinken. 

Verwacht niet enkel een fris likje verf, hoewel er ook geschilderd wordt. We willen graag een optimale presentatieomgeving kunnen creëren, waarin je op je gemak kunt snuffelen en luisteren en genieten. 

De komende tijd zullen we je via de diverse kanalen op de hoogte houden van de voortgang. 

Oud in een nieuw jasje

Deze klassieke klasse-A set werd door een klant ingeruild voor een splinternieuwe Belcanto klasse D-versterker. Zo zien we dat zowel klant als merk de overstap maken van klassiek naar modern, want Belcanto was van oorsprong een buizen-gerichte onderneming. We hebben de Musical Fidelity’s van binnen helemaal nagekeken. Die gaat weer een heel leven mee!

Meer mooie pre-loved apparatuur vind je op onze Audio Artistiek Marktplaats.

De nieuwe Majik DSM van Linn

Pace, Rhythm and Timing (PRAT) 
De filosofie is even simpel als moeilijk: begin bij de bron. Hiermee roeide oprichter Ivor Tiefenbrun tegen de stromen in: het was het tijdperk waarin de heersende opvatting was: zorg eerst en vooral voor goede speakers. De Sondek LP12 draaitafel (met het legendarische lager) is nog steeds een benchmark in vinyl-land. Een onvervalste classic onder vinyl-liefhebbers. Need we say more?

Diezelfde aandacht voor kwaliteit in de bron zien we ook in de nieuwe Majik DSM. Nog voordat streaming audio in de huiskamer gemeengoed werd, lanceerde Linn hun geweldige DS-serie. Ze stopten toen ook meteen met het produceren van CD-spelers, want ze voorzagen een dragerloze toekomst.

Majik herzien
Nu, iets meer dan 10 jaar later, komt er een grote update: de Majik DSM. Mark Schraven licht toe: “Deze klinkt nóg weer beter dan zijn voorganger. Wow. Met wifi, bluetooth en een schappelijker aantal connecties. Plus: een serieuze koptelefoon-versterker, met natuurlijk een krachtige uitgang zoals we die van Linn kunnen verwachten. Geeft een goeie ‘oomph.' Heel handig zijn ook: de programmeerbare knoppen op het apparaat zelf.”

Kom je ‘m zelf voelen, spelen en luisteren?

We hebben niet alleen deze, maar ook onderstaande Paradigm Prestige 75, de Naim Muso QB2 en de Primare l35 Prisma voor je klaarstaan in Vries. 

Herfst luistertip

Het zijn van die gekoesterde herinneringen: die ene mokerslag die je ziel verpletterde, op dat ene moment. Toen alles klopte. Deze keer: onze copywriter Maarten Bronts vertelt over een bijzondere muziekervaring:

“Het was een druilerige vrijdagmiddag, iedereen was moe van de week en we wilden juist nog een opstelling realiseren voor een luistersessie die op zaterdag geboekt stond. Samen met collega Mark zetten we een Linn set neer en hij pakte deze CD uit de kast. We gingen even zitten om te beproeven of alles goed stond. Ik werd in één klap weggevoerd uit Noord-Nederland en waande me op het Amerikaanse asfalt. Tranen welden op achter de ogen. En dan het eerste refrein in de titelsong… Ik werd helemaal gegrepen. Onvergetelijk." 

Album: Chris Jones, Roadhouses and Automobiles, Stockfisch 2005 

Deel met ons een dierbare muziek/filmherinnering: wanneer werd je tot tranen geroerd, in de concertzaal, bioscoop of thuis? Mail ons een korte omschrijving en misschien verschijn je ermee in de volgende editie of op onze Instagram !

Laat je verrassen in onze winkel in Vries.
Openingstijden:
di - vr: 11u - 18u en op afspraak
za: 10u - 17u en op afspraak
Online: AudioArtistiek.nl
Bel: (0592) 580 672
Adres: Oude Asserstraat 26, Vries 9481 BL
Liever geen e-mail meer ontvangen?


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Audio Artistiek · Oude Asserstraat 26 · Vries, Dr 9481BL · Netherlands