Copy

Audio Artistiek is verbouwd

Heb jij de verfijnde nieuwe inrichting van Audio Artistiek al bewonderd? We lichten graag een tipje van de sluier en laten in deze mail ontwerpers Maaike van MES ontwerp en Roelf van De Tafelheren aan het woord. Ze vertellen je wat je kunt verwachten. Je kunt niet wachten? Kom dan langs in Vries om je zintuigen te prikkelen. Daar wacht naast een gloednieuw interieur ook een hele fijne aanbieding van Paradigm op je. Niet allemaal tegelijk alstublieft ;). 

Tot gauw,  

Edwin, Mark en Robert

Preview from the makers

In het gezamenlijke atelier in Groningen vroegen we Maaike van MES ontwerp en Roelf van De Tafelheren naar de in's en out's van het het vernieuwde Audio Artistiek. 

Hoe omschrijven jullie het vernieuwde Audio Artistiek? Het is warm, stijlvol en je wordt getrakteerd op een echte muziekbeleving.

Dus het motto ‘luisteren doe je met je oren’ komt tot zijn recht? Precies. Er is bijvoorbeeld een kieswand waar je eenvoudig jouw luisterapparaat kunt uitzoeken, deze wordt vervolgens rechtstreeks naar de luisterkamer gerold. Daar is gezorgd voor de optimale luisteromgeving in een huiselijke sfeer. Met een versgemalen kop koffie in je hand, comfortabel zittend op de bank, klinkt alles als muziek in je oren.

Klinkt subliem, waarom moet je zelf komen kijken?
Het is echt wel even anders dan hoe het eruit zag. Zeker voor bestaande klanten, die herkennen het niet terug. De wanden waren magazijnwit, maar hebben nu chique tinten: real bean en mild geringe. Doordat er meer zonlicht binnenkomt krijgt het geheel een warme uitstraling. De door ons ontworpen meubels hebben een lichte uitstraling en zijn ingericht zodat je eenvoudig kan vinden waar je naar opzoek bent. Het is een stuk overzichtelijker, boxen bij boxen, platenspelers bij platenspelers, waardoor er meer rust in de winkel ontstaan.

Jullie hebben vakwerk geleverd! Hebben jullie nog andere droomprojecten?
Maaike: Ik zou graag een prachtige, vrijstaande nieuwbouwwoning compleet inrichten en helemaal out of the box te gaan. Roelf: Projecten met vrijheid vind ik het leukst. Ik houdt persoonlijk van strakke stijl, lichte kleuren: een beetje Scandinavisch. 

Tot slot, en niet geheel onbelangrijk, welke muziek luisteren jullie tijdens het ontwerpen? Bijna altijd Sublime FM. We houden van funk, soul en jazz. Maaike: Ik luister ook graag naar bijvoorbeeld Ella Fitzgerald. Roelf: Doe mij maar Superstitious van Stevie Wonder.

Netwerk-switches

Een vaak vergeten schakel in de keten: de LAN-infrastructuur. En waarom zouden we niet nét dat beetje meer aandacht besteden aan het zenuwcentrum van de digitale datastromen in huis?

Voor alle zekerheid: een switch dienen we niet te verwarren met de router (die de communicatie met de buitenmuur en de internetprovider verzorgt).

Tussen home media server en stream player zit een hoop dataverkeer. Dat heb je graag het liefst bedraad, maar er gaan vast ook andere bytes van andere apparaten langs hetzelfde kruispunt. Het ligt dus voor de hand om ook dit onderdeel van de muziekweergave serieus aan te pakken met klankoptimalisatie in het achterhoofd.

Audio Artistiek levert de Silent Angel Bonn N8 van Thunder Data, die een hoorbaar verbeterde klank oplevert in de home streaming opstelling.

Het is nogal een doortimmerd innovatie- en techniekverhaal, maar de korte samenvatting behelst demping, koeling, een kristal-oscillator en een hele stoere voeding.

Voor de liefhebber is hier een uitgebreid artikel.

Kortom:

  • Enorm stereobeeld 
  • Verbeterde detaillering 
  • Strakkere basweergave 

Ben je sceptisch? Kom dan zelf eens luisteren. Want je eigen oren hebben altijd gelijk.

Audio Research LS25 MK2

Dit is een parel van een buizen-voorversterker. Een classic uit de topklasse. A breath of fresh air en hij klinkt nog steeds als een klok — nu voor een heel sympathieke prijs te koop. De vorige eigenaar heeft ‘m ingeruild voor een splinternieuwe Linn Selekt Katalyst DSM.

Dit betekent klankmatig een upgrade, met bovendien alle moderne streaming-opties en Space Optimization. We hebben de LS25 MK2 helemaal doorgemeten, nagekeken en schoongemaakt. Die gaat weer een heel leven mee!

Meer mooie pre-loved apparatuur vind je op onze Audio Artistiek Marktplaats.

Lyngdorf TDAI-1120

De meest veelzijdige all-in-one voor minder dan € 2000,-

Een wonderkastje met alles erin waar Lyngdorf goed in is. Inclusief hun beproefde RoomPerfect technologie, die de optimale aanpassing maakt in elke luister/woonkamer, door de omgeving akoestisch te meten.

Zodra je ‘m ziet staan denk je “Maar wat is dat nou voor klein broodtrommeltje?” Laat je echter niet in de luren leggen door uiterlijke schijn… dit is solide Scandinavische engineering.

  • een uitstekende phono-trap aan boord (aan vinyl geen gebrek)
  • integratie met alle hedendaagse gangbare streaming-protocollen: Roon, Qobuz, Tidal, Spotify, Chromecast, AirPlay
  • Bluetooth, LAN, USB, HDMI
  • RoomPerfect

Kom gerust eens luisteren in Vries.

 

November luistertip

Brad Mehldau, The Art of the Trio, Warner 1996-2000
Het lijkt wel serendipiteit: zowel Edwin als Maarten noemen deze maand tegelijk Brad Mehldau. En terecht, want deze titaan zwiert al sinds de vroege jaren negentig in de hogere luchtlagen van de hedendaagse geïmproviseerde muziek.

Een zeldzame artistieke klasse, die hij al meteen neerzette in de vijf albums The Art of the Trio. Klinkt dat niet een beetje pretentieus? Nee, want het is waar. Hij nam de fakkel over van Bill Evans en Keith Jarrett, en voegde aan het discours zijn signature benadering en interpretaties toe. Je herkent hem meteen aan zijn unieke eigen touché. En het past uitstekend in de herfst. Ook zeer de moeite waard: zijn ‘coronaplaat:’ Suite: April 2020, waarin hij de lockdown verklankt.


 
Laat je verrassen in onze winkel in Vries.
Openingstijden:
di - vr: 11u - 18u en op afspraak
za: 10u - 17u en op afspraak
Online: AudioArtistiek.nl
Bel: (0592) 580 672
Adres: Oude Asserstraat 26, Vries 9481 BL
Liever geen e-mail meer ontvangen?


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Audio Artistiek · Oude Asserstraat 26 · Vries, Dr 9481BL · Netherlands