Copy

 Zomer Update


Beste Maatjes,
 

De tussenstand: Dit geeft vertrouwen!
 
Zeven wedstrijden in drie maanden. Dat is het programma voor mijn zomer. Drie wedstrijden zijn inmiddels achter de rug. Hieronder een korte update:

 

Liptovsky Mikulas (Slowakije) World Cup 1:

Met 23.9 procent achter de snelste tijd was ik niet ontevreden over mijn prestatie op deze voor mij nieuwe baan. Een stabiele en foutloze eerste run die uiteindelijk bijna elf seconden te langzaam was voor de halve finale. Vorig jaar was dat verschil tijdens mijn beste wedstrijd zestien seconden.
 

Krakow (Polen) World Cup 2:

Tijdens deze wedstrijd werd ik voor het eerst begeleid door mijn trainer deze zomer, Janos Peterlin uit Slovenië. Met hem heb ik de hele week getraind en hij coachte me tijdens de wedstrijd. Erg fijn was dat. Het resultaat was dat ik twee stabiele runs voer. In totaal was ik 20.6 procent van de snelste tijd en twaalf seconden van de halve finale.

(Op de foto sta ik naast mijn broer Joris tijdens de openingsceremonie in Krakow).

Augsburg (Duitsland) World Cup 3:

Een moeilijke baan, maar toch weer twee redelijke runs. Deze keer 20.4 procent van de snelste en weer twaalf seconden van de halve finale.

Conclusie

Vorig jaar voer ik drie World Cups. Gemiddeld was mijn percentage van de snelste tijd toen 41%. De afstand tot de halve finale was gemiddeld 30.6 seconden.
De gemiddelden van mijn eerste drie World Cups dit jaar geven me vertrouwen. Percentage van de snelste tijd is nu 21.63 en de afstand tot de semis is gemiddeld 11.73 seconden.
 
Ik voel duidelijk meer stabiliteit, meer snelheid, meer kracht en dus ook meer vertrouwen. Bovendien is het verschil met de andere Nederlandse vaarsters duidelijk kleiner geworden. Ik realiseer me dat ik eigenlijk vorig jaar op dit niveau had willen zitten, maar ben toch vooral heel blij met de duidelijk zichtbare progressie!

Programma

Op dit moment zit ik in Ivrea (Italië) waar op ik op woensdag 18 juli mijn runs vaar in het WK -23. Doel is een halve finaleplaats. Vorig jaar was ik daar elf seconden te langzaam voor, maar als alles goed valt…
 
Na het WK reis ik door naar Bratislava, waar ik een maand blijf.  Eerst vaar ik daar een internationale wedstrijd, dan blijf ik daar om goed te kunnen trainen zodat ik een goede voorbereiding heb voor het EK -23 aan het einde van die maand. In de eerste week van september staat nog de World Cup in Spanje op het programma. Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte van mijn resultaten!

09 juli – 22 juli WK -23 Ivrea (Italië)
23 juli – 14 aug. Trainingskamp en Danube Cup Bratislava (Slowakije)
14 aug. – 19 aug. EK -23 Bratislava
20 aug. – 09 sept. WorldCup La Seu D’Urgell (Spanje)
 
Copyright © 2018 MaatjesvanMaartje, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp