Copy

Nieuwsbrief

 


Beste Maatjes,
 

De zomer zit er weer op. Op dit moment ben ik al begonnen aan het laatste jaar van mijn studie Geschiedenis in Nottingham. Komend jaar ga ik, als het goed is, mijn Bachelor afronden. En ondertussen goed nadenken wat ik het jaar daarna ga doen. In deze Nieuwsbrief een terugblik op de zomer en een vooruitblik naar een heel belangrijk kanojaar 2019!
 

Goed begin, matig einde

Dit seizoen begon ik écht heel goed. Ik heb daarover in de zomer al een keer geschreven. Bij de WorldCup wedstrijden in Slowakije, Polen en Duitsland heb ik laten zien dat ik flinke progressie heb gemaakt en dat de training in Nottingham zijn vruchten begint af te werpen. Ook tijdens het WK-23 presteerde ik goed. Ik had me gekwalificeerd voor de halve finale maar werd, door een stomme fout van mezelf – mijn boot was niet genoeg verzwaard – gediskwalificeerd.

Na de WK in Italië ben ik een maand naar Bratislava gegaan. Bij de eerste wedstrijd daar, de Danube Cup, haalde ik meteen de halve finale. In die halve finale maakte ik een klein foutje waardoor ik een finaleplaats net misliep. Een prima voorbereiding op het EK -23 dat later die maand gehouden werd.
Dat EK verliep slecht. Twee matige runs, teveel tikkers en tot overmaat van ramp ook nog een gemist poortje. Die slechte prestatie zette ik helaas door tijdens de laatste WC in Spanje. Drie maanden continu reizen, trainen en wedstrijden varen, braken me op, waardoor ik daar niet kon laten zien wat ik aan het begin van het seizoen wel kon.

Cijfers

Een gevoel is een gevoel, maar cijfers vertellen altijd de waarheid. En over die cijfers kan ik toch echt wel tevreden zijn. Ik zal jullie niet vermoeien met alle cijfers, maar de gemiddelden zijn als volgt: gemiddeld percentage tot nummer één was vorig jaar 43.1% en deze zomer 25.3%. Geen reden tot juichen, maar wel een teken dat ik op de goede weg ben.

Tokyo 2020

De weg naar Tokyo 2020 is ingeslagen. In La Seu d’Urgell in Spanje, tijdens het WK senioren in september 2019, vindt de belangrijkste kwalificatiewedstrijd plaats. Om daar aan mee te kunnen doen, moet ik me in april eerst kwalificeren voor het Nederlandse damesteam. Dat doe ik door de seniorenlimiet te varen én me bij de eerste drie dames te kwalificeren. Voor de duidelijkheid, dit jaar was ik derde…

Kanosport

Een leuk stukje in de Kanosport afgelopen maand. Daarin aandacht voor de opvouwbare boot waarin mijn nieuwe Maatje, Alumero. Kanosport is het blad dat verstuurd wordt naar alle leden van de kanoverenigingen in Nederland.

Agenda 2018

1 okt.    Start Wintertraining
13 nov. BUCS White Water Racing, Washburn
Dec.      Trainingskamp
13 apr. Kwalificatiewedstrijd Leipzig
Copyright © 2018 MaatjesvanMaartje, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp