Copy

Nieuwsbrief maart


Beste Maatjes,
 

Half maart. De winter in Nottingham is voorbij. Gelukkig! Een nieuw seizoen staat voor de deur en ik heb er enorm veel zin in! In deze Nieuwsbrief praat ik jullie kort bij over hoe het met mij gaat en wat mijn plannen zijn.

Training


Omdat het vorige seizoen, ondanks mijn eerste grote internationale prijs, toch niet heeft gebracht wat ik had gehoopt, heb ik de wintertraining deze keer anders aangepakt. Ik heb meer uur doorgebracht in de gym en heb ook de intensiteit van mijn baantrainingen verhoogd. In mijn eerste wedstrijd, de Universiteitskampioenschappen, begin maart, had ik daar last van. Vorig jaar rond die tijd voelde ik me fris, nu had ik het gevoel dat ik niet vooruit kwam. Ik was moe, had snel last van verzuurde armen en kon mijn titel ook niet behouden. De vierde plaats in dit grote veld was niet slecht, maar ik had echt op meer gehoopt.
De laatste weken voorafgaand aan de kwalificatiewedstrijd focus ik me meer op snelle trainingen die wat korter van duur zijn en daardoor minder zwaar. In april kan ik zien of de nieuwe trainingsopzet heeft gewerkt. Ik ben benieuwd.

Lunch

Op 8 april kom ik terug uit Leipzig. Ik heb in totaal 4 weken vrij om me goed voor te bereiden op de examens, en de helft daarvan ben ik in Leipzig. Als ik terug ben, hopelijk met een kwalificatie in mijn zak, ben ik nog twee weken in Nederland voordat ik weer naar Nottingham vertrek voor de laatste periode van mijn tweede jaar. In die twee weken wil ik graag een sponsorlunch organiseren en/of een activiteit waarbij ik mijn sponsors uitnodig bij Helmond Sport. Ik laat jullie dat zo snel mogelijk weten.
 

Sponsors

In het afgelopen seizoen heb ik helaas afscheid moeten nemen van een aantal trouwe sponsors. Elektro Vogels en Industrial Auctions bedank ik hierbij voor de steun die ik van hun heb gehad. Fantastisch dat jullie een bijdrage hebben geleverd en mij de kans hebben geboden om mijn leven als student te kunnen combineren met een carrière in de sport. Ik ben jullie daar echt heel dankbaar voor. Hutten Catering had vooraf aangegeven mij voor één jaar te willen ondersteunen en dat jaar is nu voorbij. Bob Hutten, ook jij hiervoor heel erg bedankt.
 

Leipzig


Ook dit jaar vindt de kwalificatiewedstrijd voor het Nederlandse team plaats in Leipzig, op de wildwaterbaan van Markkleeberg. Op 7 en 8 april krijg ik vier kansen om mezelf in het team te varen. De nationale eis is 23.5% afstand van de beste vaarster op zaterdag of 23.5% afstand op de beste vaarster op zondag. Voor mezelf heb ik de lat hoger gelegd. Ik wil rond de 20% zitten, anders is mijn progressie gewoon te laag. Om me optimaal op de wedstrijd voor te bereiden vertrek ik al op dinsdag 27 maart naar Duitsland om daar tien dagen goed te kunnen trainen. Op de wedstrijddagen zal ik jullie via twitter op de hoogte houden.

Sticker is binnen. Hij ligt nu nog in Helmond, maar in Leipzig krijgt hij weer een mooi plaatsje op mijn boot!

Bob Bloemers


In februari nam Bob Bloemers afscheid van technisch dienstverlener Kuijpers. Bob was daar verbonden aan Kuijpers Ecopartners. In 2015 schreef ik Bob een brief waarna ik bij hem op kantoor mocht komen praten. Het was een leuk gesprek en een paar dagen later al kwam Bob bij ons thuis op bezoek. Hij wilde mij gaan steunen, want hij vond dat ik dat verdiende. Ik ben toen, met het geld dat ik van Kuijpers kreeg, voor het eerst op trainingskamp naar Dubai gegaan. Het voelde wel een beetje raar. Met geld van iemand anders, in de winter in de zon, met een eigen trainer. Maar het hielp me wel!
Ook de jaren daarna bleef Bob me steunen. Met een fors bedrag, waardoor ik echt stappen kon maken. Nu Bob aan een nieuwe uitdaging in de duurzame energiesector begint, blijft Kuijpers mij in ieder geval volgend jaar nog steunen. Bob, super bedankt en heel veel succes in je nieuwe werk. En Kuijpers, super dat jullie doorgaan met mij!

Programma


Welke wedstrijden ik in de komende zomer mag varen is afhankelijk van mijn resultaten tijdens de kwalificatie. Pas op 1 mei wordt het programma definitief. Voor zover nu bekend wil ik komend seizoen graag drie of vier WorldCups varen. Mijn voorkeur heeft daarbij in ieder geval de wedstrijd in La Seu d’Urgell in Spanje van 7 tot en met 9 september. Volgend jaar vindt op die baan de kwalificatie voor de OS van Tokyo plaats. Andere WorldCups die op mijn lijstje staan zijn die van Liptovsky (Slowakije), Krakow (Polen) en Augsburg (Duitsland). Daarnaast wil ik zeker zijn het EK en WK-23 varen. Deze wedstrijden worden gehouden in Bratislava (Slowakije, EK) en Ivrea (Italië, WK). Afhankelijk van de kwalificatie kies ik ook voor deelname aan wedstrijden in Wenen en in Londen. Het exacte schema zal ik in mijn volgende nieuwsbrief plaatsen.

 
Een Ierse kanoster wilde wat foto's maken voor een project van haar kunststudie. Ik hoop dat ik na de kwalificatie net zo blij ben als op deze foto! :D
Copyright © 2018 MaatjesvanMaartje, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp