Copy
Theater Totaal nieuwsbrief juni 2016
Theater Totaal is een muziek/theater (t)huis voor artiesten met een verstandelijke beperking. In een sociaal klimaat waarin lichtheid van het bestaan, onderlinge hulp, begrip, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid centraal staan, ontwikkelen de artiesten hun uitzonderlijke talent door middel van scholing en vertoning.
 
Column Margot

Een onverwachte wending
De acteurs van theater Totaal maken dit voorjaar een tour langs verschillende basisscholen in Nieuwegein en omstreken.
Omdat het dit jaar 100 jaar geleden is dat Roald Dahl geboren werd, hebben we verschillende verhalen omgewerkt tot kindervoorstellingen van deze schrijver.
Op een ochtend was ik er getuige van dat de spelers de sterren van de hemel speelden.
Ze gaven echt het beste van zichzelf en de voorstelling liep gesmeerd.

[lees verder]
De GVR, de Grote Vriendelijke Reus

Het is gelukt, de spelers hebben het geheim weten te houden, het weer was prachtig, de locatie betoverend en het was een reusachtig succes!
Mede dankzij de vele vrijwilligers, de stichting Peter van Geel en de stichting Vrienden van Theater Totaal.


 
Groots, was het feest!

Het moest aan alle kanten geheim blijven, niemand mocht zijn mond voorbij praten. Dat leverde een zinderende energie op, een intens opgewonden gevoel bij de artiesten! Maar ook bij de docenten had het effect van geheimhouding een enthousiasmerende en plezierige invloed.
En toen kwam eindelijk de dag.
Na 3 maanden aan àlles moeten denken: vervoer regelen, uitnodigingen schrijven, repeteren, organiseren, nieuw repertoire maken voor de band en het vormgeven van de voorstelling.

[lees verder]
De afgelopen periode hebben we voorstellingen gespeeld uit de serie Roald Dahl.

De voorstellingen De Griezels, Het wonderlijke verhaal van Roald Dahl,  Assepoester, maar dan woester en De GVR hebben we in de afgelopen maanden gespeeld.
"De Griezels" en "Assepoester" gaan na de zomervakantie weer op tournee.
Heeft u interesse in een voorstelling neem dan contact met ons op!
Dinsdag 13 september
Roald Dahl 100 jaar met de actie : Nieuwe gezichten in het publiek.


Op 13 september 2016 zou Roald Dahl 100 jaar zijn geworden. Dat gaan we feestelijk vieren met een speciale avond.
Aan deze avond werkt de band en de toneelgroep mee. U kunt kijken naar de voorstelling De Griezels en Assepoester en luisteren naar een spetterend optreden van de band Total Loss.
De actie: Neem je deze avond iemand mee die Theater Totaal nog nooit heeft zien optreden, dan biedt "De stichting Vrienden van Theater Totaal" jou en je introducé een drankje aan. Vraag uw kapster, fysiotherapeut, buurman of andere bekenden. Iedereen is welkom!De consumptiebon hiervoor is (op verzoek) op 13 september verkrijgbaar bij de kassa/kaartverkoop in het Theater.

Er zijn die avond twee mogelijkheden om te komen kijken/luisteren:
Roald Dahl 100 jaar 1:    18.30-20.00 uur
Griezels, Assepoester en Total Loss
Roald Dahl 100 jaar 2:    20.30-22.00 uur Griezels, Assepoester en Total Loss
kaartje € 12,50
kaartje €   6,00 ( kind t/m 12 jaar, student en 65+)
De kaartverkoop start 22 augustus
Geboorte nieuws

Eline Loomans, theaterdocent van Theater Totaal, is bevallen van een prachtige dochter. Haar naam is Ika Lina.
Wij feliciteren Eline en Lillian met hun dochter en Seppe met zijn zusje.
Tijdens haar verlof heeft Eline een aanbod gekregen voor een andere baan, zij heeft besloten dit aanbod aan te nemen.
Wij bedanken Eline voor alle mooie jaren!
Sara Roos Dijkstra heeft Eline vervangen, ze stelt zich voor:

In 2006 ben ik afgestudeerd als dramadocent. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in circus- en bewegingstheater. Naast het lesgeven in circus en theater regisseer ik ook veel voorstellingen.Sinds 2014 heb ik mijn eigen circusschool, Circus Blik. Zelf train ik wekelijks in de tissu, dat is een circusdiscipline waarbij je in een doek omhoog klimt en je vervolgens op allerlei manieren weer naar beneden laat rollen.

Sara zal tot en met de herfstvakantie op de dinsdagen nog bij ons werken.
Stagiaire Anne van Gemert:

Voor mijn studie Culturele en Maatschappelijke Vorming liep ik 11 weken fulltime stage bij Theater Totaal. Deze stage was voor mij een hele leuke en leerzame ervaring. Wat ik geleerd heb tijdens mijn stageperiode is hoe ik het beste voor de groep kan staan, hoe ik hen goeie warming-ups kan geven en wat er bij productiewerk allemaal komt kijken. Zo heb ik op het gebied van productie meegeholpen aan de voorstelling ‘De Grote Vriendelijke Reus’.  Wat daar allemaal voor moet gebeuren, was een heleboel werk, maar al die inspanning was het achteraf dubbel en dwars waard!
Wat ik zo mooi vond aan de plek hier was hoe iedereen hier met elkaar omgaat. Iedereen heeft respect voor elkaar en iedereen is, met of zonder beperking, even belangrijk. Er hangt een positieve sfeer bij Theater Totaal, die heel uniek is en ontzettend leerzaam! Stage lopen bij Theater Totaal heeft me veel positiefs gebracht en hier ben ik dankbaar voor.
Vrienden van Theater Totaal

In de vorige nieuwsbrief hebt u voor het eerst met ons, het nieuwe bestuur van de Vrienden van
Theater Totaal, kennis kunnen maken.
 Op dinsdag 1 december hebben wij ons gepresenteerd aan het publiek van de voorstelling “Komm tanz mit mir”. Wij deden daarbij een oproep voor nieuwe donateurs en daaraan hebben diverse mensen gehoor gegeven. Dank daarvoor!
Ondertussen hebben wij niet stil gezeten. Wij zijn twee keer bij elkaar gekomen en hebben ons in eerste instantie bezig gehouden met officiële zaken als het overnemen van de financiën, het maken van een logo, het brainstormen over hoe we nog meer donateurs kunnen krijgen en hoe we een traject uit kunnen zetten voor de artiesten van Theater Totaal. Dit alles in nauwe samenwerking met Elma en Margot. Zij kunnen ons als geen ander duidelijk maken waar de behoeften liggen.

[lees verder]
Ons adres is:
Stadsplein 6
3431 LZ Nieuwegein
06-21538596

Stuur een email:
theatertotaal@amerpoort.nl

 This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
· Utrecht 3511 AA

Email Marketing Powered by MailChimp