Copy
Theater Totaal nieuwsbrief - december 2016
Theater Totaal is een muziek/theater (t)huis voor artiesten met een verstandelijke beperking. In een sociaal klimaat waarin lichtheid van het bestaan, onderlinge hulp, begrip, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid centraal staan, ontwikkelen de artiesten hun uitzonderlijke talent door middel van scholing en vertoning.
 
Column Margot

Theater Totaal geeft vrijwilligerstraining.
 
Theater Totaal stimuleert de betrokkenheid van ouders en begeleiders bij ondersteuning van onze activiteiten.
Zo wordt er veel gereden door vrijwilligers, meestal om de artiesten naar voorstellingen of concerten te rijden.
We hechten veel waarde aan de manier waarop het werk- en leefklimaat van onze werkplaats wordt nageleefd. Daarom hebben we bedacht om een training te geven aan de vrijwilligers.


[lees verder]
Iran

Het voelt alsof het een droom is geweest maar het is echt waar. Dat zeg ik mezelf nog dagelijks. Het is echt waar. Wij waren in Iran. De tijd dat we naar Iran toe leefde was vreselijk hectisch. Er moest een nieuwe voorstelling gemaakt worden, Assepoester draaide volop, de band speelde met regelmaat en we gingen naar een land waarvan de cultuur zo onbekend was. We gingen on tour maar dat hadden we nog nooit gedaan! We moesten het allemaal met elkaar uitvinden. En dat hebben we gedaan. We hebben het met elkaar uitgevonden. En het smaakt naar meer. Theater Totaal on tour. Het past ons wel.

[lees verder]
Total Loss op het Krommerijn Festival 2017

Op 5 februari 2017 speelt Total Loss op het Krommerijn Festival in Bunnik. Dit is een jaarlijks terugkerend jazz, blues en soul festival. Total Loss is al geruime tijd aan het repeteren om begin februari een mooie setlijst te kunnen spelen. De band zal het festival openen om 15:15 uur in de Tapperij Zaal. Kaarten kosten E 17,50, tenzij je 15 jaar of jonger bent, dan mag je gratis komen kijken (kaartverkoop www.krommerijnfestival.nl). De opbrengst van dit festival gaat naar het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Graag zien we je daar!

School tournee

Vorig jaar hebben we met onze voorstellingen van Roald Dahl een succesvolle tournee langs verschillende basisscholen en scholen voor Speciaal Onderwijs gemaakt. In totaal hebben we meer dan 20 schoolvoorstellingen gespeeld in Utrecht en Nieuwegein. 
Veel scholen vroegen direct na afloop of we weer terug willen komen zodra we een nieuwe voorstelling hebben. En dat willen we zeker, graag zelfs!


[lees verder]
Geboorte nieuws

Op 10 november is Sara bevallen van een zoon, Remi.
We feliciteren Sara en Frank met hun zoon en Bibi met haar broertje.

 
Sharon Varekamp

We nemen per jan 2017 afscheid van Sharon Varekamp als dramadocent.
We willen Sharon bedanken voor alles wat ze voor Theater Totaal heeft kunnen betekenen.

 
Jeanine Niemendal stelt zich voor:

Mijn naam is Jeanine Niemendal ik ben 43 jaar, ik kom uit Friesland en woon met zoon Loek,  dochter Nynke en kat Klaas in Utrecht.  Vanaf half november ben ik aangenomen als theatermaker bij Theater Totaal. Ik ben in 1997 afgestudeerd als dramadocent gespecialiseerd in regie aan de theateracademie van de Fontys hogeschool in Eindhoven.

[lees verder]
Rhodé Gonggrijp stelt zich voor:

Ik ben Rhodé Gonggrijp. Een jonge, ambitieuze en zelfbewuste theatermaker. Tijdens mijn stage bij Theater Totaal merkte ik dat ik me hier helemaal op mijn plek voelde en wist ik: zodra ik ben afgestudeerd wil ik hier gaan werken! Werken met mensen met een beperking heeft mij altijd enorm geïnteresseerd en gefascineerd, niet in de laatste plaats door de unieke manier waarop zij hun artistieke kwaliteiten weten te vertalen naar een rol.

[lees verder]
Susanne van Althuis stelt zich voor:

Ik ben Susanne van Althuis en afgelopen half jaar heb ik met veel plezier stage gelopen bij de band Total Loss. Gelukkig hoef ik na afloop van mijn stageperiode geen afscheid te nemen van Theater Totaal, want vanaf januari zal ik er werkzaam zijn als één van de muziekdocenten. Ik kom uit Utrecht en heb daar de opleiding Docent Muziek gevolgd. Ik ben dirigente van een koor, werk als musicaldocent bij een muziekschool en geef pianoles. Ik schrijf graag liedjes, voor mezelf, maar ook voor de musicals die ik maak met m’n leerlingen. Verder beoefen ik wekelijks yoga en Chi Neng Qigong, een Chinese bewegingsleer. Vanaf januari zal ik op de dinsdag- en donderdagochtend te vinden zijn bij Theater Totaal.
 
LIzet Willems stelt zich voor:

Ik ben Lizet Willems! Ik loop sinds november stage hier bij Theater Totaal. Ik zal elke vrijdag aanwezig zijn tot en met juni. Ik studeer Culturele Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool Utrecht. Deze stage sluit mooi aan bij wat ik studeer en de vakken die ik krijg. Ik wil later drama docent worden, dus ik weet zeker dat ik hier veel ga leren. Ik zal Petra veel helpen op het kantoor en kom regelmatig kijken hoe Mirjam haar lessen geeft. Jullie zullen mij ook zien bij verschillende voorstellingen achter de schermen.
 
Knoop gala 2016

Tobias Rabelink heeft meegedaan aan het Knoop Gala in Carré in Amsterdam. Hij heeft samen met Tim Knol opgetreden! Het was een fantastisch optreden met zijn eigen nummer "De Zuigwagen Blues" onder leiding van Metropole Orkest. Het publiek heeft genoten van zijn muzikale talent. Tobias vond het optreden en het samenwerken met Tim Knol geweldig. Het Knoopgala wordt uitgezonden op dinsdag 27 december om 21.45 uur op NPO 1. Het wordt herhaald op zaterdag 31 december a.s. op NPO 1 om 10.40 uur.
Agenda

09 jan.               Duo optreden in de Kom
18 jan.              "Assepoester, maar dan woester"
                           Summa College in Eindhoven
19 jan.              "De kleren van de keizer" in IJsselstein
05 febr.              Total Loss op het Krommerijn festival
20, 21, 23 febr. HKU week
14, 21, 28 mrt. Workshops Rafaelschool
4 april                Voorstelling Rafaelschool
30 mei               Total Loss op de Rafaelschool

 
Ons adres is:
Stadsplein 6
3431 LZ Nieuwegein
06-21538596
www.theatertotaal.org

Stuur een email:
theatertotaal@amerpoort.nl

 This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
· Utrecht 3511 AA

Email Marketing Powered by Mailchimp