Copy

|verwijsnieuws

nieuwsbrief voor verwijzers
algemeen
Onlangs berichtten verschillende media dat vanwege personeelstekort zwangeren vaak geweigerd worden bij Amsterdamse ziekenhuizen. Daardoor moeten zij voor hun bevalling uitwijken naar omliggende ziekenhuizen in bijvoorbeeld Amstelveen of Zaandam. Dit heeft geleid tot ongerustheid en vragen bij patiënten op de polikliniek Verloskunde van OLVG.
lees verder
locatie Oost

Uitwerking symposium Oost

Vrijdag 20 januari vond het jaarlijkse huisartsensymposium plaats van huisartsen en specialisten verbonden aan OLVG, locatie Oost. Dit jaar stond in het teken van de oudere patiënt en daarbij werd een ding duidelijk: het gezamenlijk doel vraagt om goede communicatie.
lees verder
algemeen

Neurologie krijgt rapportcijfer 7,4

Eind vorig jaar ontving een deel van de huisartsen het verzoek van accountmanager Marieke Poel om hun mening te geven over de vakgroep Neurologie van OLVG. De vakgroep kreeg het rapportcijfer 7,4 en heeft aangegeven de verbeterpunten aan te pakken.
lees verder
algemeen

Verhuizingen verpleegafdelingen

Zoals bekend zet OLVG een aantal grote stappen om de fusie nog concreter te maken: enkele specialismen concentreert operaties waarbij een opname aan de orde is op één locatie. Dit heeft ook gevolgen voor enkele verpleegafdelingen op beide locaties.
lees verder

overig nieuws

algemeen

Spiegelgesprekken leveren veel op

Eind december vond een spiegelgesprek plaats met patiënten van Orthopedie die allemaal een operatie aan de voorste kruisband hadden ondergaan. Onder leiding van een onafhankelijke gesprekleider werden de patiënten naar hun ervaringen gevraagd, vanaf het eerste contact tot en met het ontslag na de operatie. 

algemeen

Gezamenlijk MDO Hematologie

Sinds 17 januari 2017 vindt elke dinsdagmiddag een gezamenlijk MDO hematologie plaats met specialisten uit OLVG, locaties Oost en West, BovenIJ ziekenhuis, AMC en VUmc. Eerder hielden locatie Oost en West van OLVG apart MDO met respectievelijk AMC en VUmc. Het behandelteam van de afdeling Oncologie/Hematologie is verheugd over deze stap naar verdere optimalisering van de samenwerking in Amsterdam.

algemeen

Nieuw! Amsterdamse Standaard Ketenzorg Antistolling (ASKA) 

Voor een goede overdacht van patiëntgegevens rondom antistollingsmedicatie tussen de betrokken disciplines heeft de Amsterdamse Regiotafel Antistolling de Landelijke Standaard Ketenzorg Antistolling vertaald naar de Amsterdamse situatie.

algemeen

Kies-gerust-gesprek bij kanker

OLVG zet zich in voor Kies-gerust-gesprekken. Dit zijn geplande momenten van bezinning bij de huisarts waardoor een patiënt met kanker meer weloverwogen keuzes maken. Op dit moment loopt een pilot bij patiënten met darmkanker.

algemeen

Nieuw! Behandelmappen voor oncologiepatienten

Patiënten met kanker ontvangen vaak veel informatie vanuit verschillende specialismen/zorgverleners, over de verschillende stappen in hun behandeling. Vanaf nu krijgen deze patiënten mappen uitgereikt waarin alle informatie over hun behandeling(en) gebundeld kan worden.

regel het online

Nieuw spreekuur MDL op locatie Spuistraat

Vanaf 1 maart a.s. start een nieuwe algemeen spreekuur van MDL op OLVG, locatie Spuistraat. Elke dinsdag kunnen nieuwe en herhaal patiënten terecht bij de physican assistant. Verwijzingen via ZorgDomein is ook voor locatie Spuistraat mogelijk.

Storing EpicCare Link

Onlangs vond een storing plaats binnen het Huisartsenportaal OLVG van EpicCare Link. Dit ontstond door het installeren van een nieuwe versie van FireFox. Alleen huisartsen met een Apple-computer bleken hier last van te ondervinden. Inmiddels is de storing opgelost en kunt u weer gebruik maken van het portaal.

Opening SEH locatie West

Dinsdag 11 april opent OLVG de Spoedeisende Hulp van nu op locatie West. Hierdoor zijn we klaar voor de patiënt van nu, die de zorg van nu, nú nodig heeft. Wij hopen u als huisarts 11 april om 17 uur te begroeten op onze gloednieuwe SEH. Zet u het vast in uw agenda? Binnenkort sturen wij u meer informatie.

agenda

07-03-2017

Vice Versa Kindergeneeskunde: 'De vogel is gevlogen maar het alarm staat nog aan'

12-04-2017

Minisymposium Krachtig na CVA/NAH

13-04-2017

Vice Versa:
Palliatieve zorg

10-05-2017

Afscheidssymposium kinderartsen Marian Sanders en Kete Ramaker

08-06-2017 en 09-06-2017

Blooming 2017: voor huisartsen en specialisten verbonden aan locatie West

symposium

02-03-2017

Symposium Kinder Orthopedisch Centrum Amsterdam (KOCA)

‘Fysiologie of toch pathologie?

Dit symposium wordt georganiseerd door het Kinder Orthopedisch Centrum Amsterdam (KOCA), een samenwerkingsverband van negen kinderorthopeden in OLVG, Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUmc) en het Emma Kinderziekenhuis/Academisch Medisch Centrum (AMC) in de regio Noord-West Nederland.

Meer informatie over programma en aanmelden.

in/uit dienst

In dienst

01-01-2017
neuroloog J. (Juerd) Wijntjes

contact

locatie Oost
Marieke Poel
Accountmanager Huisartsen
T 020 599 25 63
M 06 52 56 40 98
m.poel@olvg.nl
locatie West
Marion Hoek
Secretaresse medische staf
T 020 510 89 54
m.hoek@olvg.nl
locatie West
Pieter Scholten
MDL-arts
T 020 510 89 54
p.scholten@slaz.nl
Nummer 15 | februari 2017
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bij ons bekend staat als verwijzer of relatie van OLVG. Vragen of feedback naar aanleiding van deze nieuwsbrief kunt u mailen naar verwijsnieuws@olvg.nl 

  Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
OLVG · Postbus 95500 · Amsterdam, Nh 1090 HM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp