Copy

|verwijsnieuws

nieuwsbrief voor verwijzers
algemeen
OLVG zet een aantal grote stappen om de fusie nog concreter te maken: enkele specialismen concentreren operaties waarbij een opname aan de orde is op één locatie. Na de afdeling Orthopedie in december en Urologie in maart, zet Chirurgie in april een grote stap. Vanaf 3 april gaat alle traumatologie van Chirurgie naar locatie West, de complexe GE gaat naar locatie Oost.
lees verder
locatie Oost

Verlenging pilot wijkverpleegkundige op SEH

De pilot met de wijkverpleegkundige op de SEH van OLVG, locatie Oost wordt verlengd. De wijkverpleeg-kundige blijft de komende vier maanden tijdens avonden en weekenden thuiszorg organiseren voor kwetsbare ouderen van de SEH. Bovendien worden de mogelijkheden onderzocht om de Huisartsenpost, die bij de SEH te vinden is, ook aan de pilot te laten meedoen.
lees verder
algemeen

VIL-lijst voorkomt onnodige verwijzingen


Veel zwangerschappen zijn ongecompliceerd. Het is dan niet nodig dat een termijnecho in OLVG wordt gedaan want dit kan prima in een eerstelijns echocentrum. Voor de juiste verwijzing bestaat de VIL-lijst, de verloskundige indicatielijst, waar ook vanuit de NHG-richtlijn naar wordt verwezen. 
 
lees verder
locatie West

Opening 'SEH van nu' in locatie West

Dinsdag 11 april opent OLVG de Spoedeisende Hulp van nu op locatie West. Hierdoor zijn we klaar voor de patiënt van nu, die de zorg van nu, nú nodig heeft. Wij hopen u als huisarts 11 april om 17 uur te begroeten op onze gloednieuwe SEH.  

overig nieuws

algemeen

Hoge kijkcijfers voor tv-serie Bevallen met... (in OLVG)

Om te ervaren hoe bijzonder elke bevalling is, mochten bekende Nederlanders een aantal diensten meelopen op de verlosafdelingen van de beide locaties OLVG. De resultaten waren zichtbaar in de nieuwe tv-serie Bevallen met… van TLC. Zo onderzocht acteur Dirk Zeelenberg de rol van de partner tijdens een bevalling en kwam voor zangeres Do een kinderdroom uit.

locatie Oost

OLVG start pilot met digitale keuzehulpen Gynaecologie

Patiënten van Gynaecologie OLVG, locatie Oost krijgen vanaf 27 maart nog beter inzicht in hun behandelopties dankzij een digitale keuzehulp. Via vijf eenvoudige stappen in de gepersonaliseerde webapplicatie krijgt de patiënt direct inzicht in wat haar behandelopties zijn en de mogelijke voor- en nadelen per behandeling.

locatie Oost

Nieuw! Holteronderzoek door de huisarts via locatie Oost

Sinds kort kunt u voor uw patient bij OLVG, locatie Oost een holteronderzoek aanvragen. Hiermee kunt u eventuele afwijkingen in het hartritme opsporen. Met een Holter wordt 24 uur lang het hartritme van uw patiënt via een 12 kanaals-ECG geregistreerd waardoor een goed beeld over een langere periode ontstaat.

locatie Oost

Drukbezocht symposium kinderorthopedische zorg

Begin maart jl. organiseerde KOCA, het Kinder Orthopedisch Centrum Amsterdam (KOCA), een drukbezocht symposium in OLVG over meerdere aspecten van de kinderorthopedie. Ook diverse patiëntenverenigingen waren aanwezig om hun zienswijze over goede kinderorthopedische zorg voor het voetlicht te brengen.

algemeen

Correcte gegevens - van u en uw patiënt - van groot belang

Voor de patiëntveiligheid en om administratie van de zorg correct te laten verlopen, is het belangrijk dat de juiste gegevens van u en uw patiënt zijn geregistreerd en up-to-date zijn. Dit voorkomt onnodige correspondentie en verwarring bij ons en bij u en uw patiënt.

regel het online

Veel voordelen met ons Huisartsenportaal (EpicCareLink)

Om de samenwerking tussen de eerste, tweede en derde lijnszorg te optimaliseren heeft OLVG het Huisartsenportaal (EpicCare Link) ontwikkeld. Via dit portaal heeft u als huisarts inzage in het ziekenhuisinformatiesysteem van OLVG, locatie Oost en locatie West.

Veilig mailen, nu doen!

Iedere gewone e-mail naar een specialist, de thuiszorg of apotheek waarin patiënt-gegevens staan is een potentieel datalek. U loopt een risico op meldplicht en boete! Het bestuur van de Huisartsenkring Amsterdam stimuleert daarom het gebruik van secure e-mail em heeft als doel gesteld dat alle huisartsen aan het einde van dit jaar hun secure e-mail gebruiken.

Nieuw! Bijlagen meesturen in ZorgDomein

Sinds december jl. kunt u via ZorgDomein een bijlage meesturen. Bij bijlagen kunt u denken aan documenten die van belang kunnen zijn bij het consult in OLVG. U vindt hier de handleiding.

agenda

12-04-2017

Minisymposium Krachtig na CVA/NAH

13-04-2017

Vice Versa:
Palliatieve zorg

10-05-2017

Afscheidssymposium kinderartsen Marian Sanders en Kete Ramaker

symposium

08-06-2017 en 09-06-2017

Tweedaags symposium voor huisartsen en specialisten verbonden aan OLVG, locatie West

Blooming 2017
‘Acuut en kwetsbaar’
Samenwerking HAP en SEH in de acute zorg bij kwetsbare patiënten

Op donderdagmiddag 8 juni en vrijdag 9 juni 2017 organiseert de Bloomingcommissie, bestaande uit huisartsen en specialisten verbonden aan OLVG locatie West, wederom het zogenaamde Bloomingsymposium.
 
Binnenkort ontvangen de betreffende huisartsen en specialisten een persoonlijke uitnodiging met het gehele programma.

Meer informatie over programma en aanmelden.

mutaties

01-01-2017
SEH-arts O.W.T. (Obbe) Tiddens

contact

locatie Oost
Marieke Poel
Accountmanager Huisartsen
T 020 599 25 63
M 06 52 56 40 98
m.poel@olvg.nl
locatie West
Marion Hoek
Secretaresse medische staf
T 020 510 89 54
m.hoek@olvg.nl
locatie West
Pieter Scholten
MDL-arts
T 020 510 89 54
p.scholten@olvg.nl
Nummer 16 | maart 2017
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bij ons bekend staat als verwijzer of relatie van OLVG. Vragen of feedback naar aanleiding van deze nieuwsbrief kunt u mailen naar verwijsnieuws@olvg.nl 

  Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
OLVG · Postbus 95500 · Amsterdam, Nh 1090 HM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp