Copy

|verwijsnieuws

nieuwsbrief voor verwijzers
algemeen
OLVG zet een aantal grote stappen om de fusie nog concreter te maken: enkele specialismen concentreert operaties waarbij een opname aan de orde is op één locatie. Na de afdeling Orthopedie in december, bereiden Urologie en Chirurgie zich nu voor om behandelingen te centreren. Doel hiervan is dat er duidelijke locatieprofielen ontstaan met grotere volumes per behandeling. Zo nemen kennis en kunde toe en ontstaan gespecialiseerde teams die op een efficiënte manier goede zorg kunnen bieden.
lees verder
locatie Oost

Symposium
huisartsen en specialisten Oost

Op het afgelopen huisartsensymposium van OLVG, locatie Oost stond dit keer de oudere patiënt centraal. Huisartsen en specialisten volgenden mevrouw De Wit van 84 jaar tijdens haar behandeling in de eerste en tweede lijn.
Lees verder
algemeen

Nieuwe lid raad van bestuur OLVG per 1 april

Per april 2017 is prof. dr. Maurice A.A.J. van den Bosch benoemd tot lid van de raad van bestuur van OLVG. 
 
lees verder
locatie West

Echo inloopspreekuur West vervalt

Per 30 januari a.s. vervalt het inloopspreekuur voor het maken van een echo in OLVG, locatie West. Echo-onderzoeken worden dan alleen nog maar op afspraak gedaan. De afdeling reserveert extra plekken voor patiënten die via de huisartsen komen.
lees verder

overig nieuws

algemeen

Vergoeding voor lipofilling na borstkankerbehandeling

In december werd bekend dat lipofilling bij borstreconstructies na borstkanker voortaan vergoed wordt door zorgverzekeraars. ‘Goed nieuws, waar wij, en veel van onze patiënten al langere tijd op wachtten’ zegt Annekatrien van de Kar, plastisch chirurg OLVG.

algemeen

Alleen naam patient op sticker voorkomt vergissingen

Aanvraagformulieren voor laboratorium worden door de huisarts altijd voorzien van een sticker met daarop de gegevens van de patiënt. Het komt echter ook voor dat, naast de gegevens van de patiënt, ook de naam van de huisarts op deze sticker staat. Dat blijkt in de praktijk tot vergissingen te leiden.

locatie Oost

Nieuw in OLVG: orthopedisch inloopspreekuur voor kinderen met heupdysplasie

Sinds kort kunnen kinderen met heupdysplasie terecht op een speciaal orthopedisch spreekuur in OLVG, locatie Oost.

algemeen

Nieuwe opleiding ziekenhuispsychiatrie verpleegkunde van start

Vanaf 1 januari 2017 heeft VUmc in samenwerking met OLVG een nieuwe vervolgopleiding: “Ziekenhuispsychiatrie verpleegkunde”. In de één jarige opleiding draait het om zorg bieden aan patiënten met een complexe somatisch-psychiatrische stoornis.

algemeen

Menopauzespreekuur OLVG voortaan op locatie West

Speciaal voor vrouwen met overgangsklachten heeft OLVG een Menopauzeteam dat twee keer per week spreekuur houdt en voortaan uitsluitend op locatie West plaatsvindt.

locatie Oost

Geblokkeerde parkeerregeling verloskundigen hersteld

Bij het doorvoeren van de nieuwe parkeerregeling voor OLVG-medewerkers is per abuis de bestaande parkeerregeling voor verloskundigen in locatie Oost geblokkeerd. Hierdoor ontstond de vervelende situatie dat verloskundigen ten onrechte moesten betalen in onze parkeergarage. Uiteraard is dit inmiddels hersteld maar wij bieden onze excuses aan voor het ongemak.

regel het online

Extra instructiebijeenkomsten ZorgDomein voor verloskundigen

Vanaf 1 december jl. kunnen verloskundigen gebruik maken van ZorgDomein. Vanwege de grote animo voor instructie organiseren beide ziekenhuizen nog twee extra instructie-bijeenkomsten per locatie: 31 januari in OLVG en 2 februari in AMC. Meld je aan.

Geen retourbericht over medicatie? Laat het ons weten

Ontvangt u als huisarts geen retourberichten van uw patiënten over (nieuwe) medicatie die voorgeschreven is in OLVG? En ontvangt u deze ook niet van VUmc of Reade? Laat dit dan weten aan onze poliklinische apotheker Bart Vincken, voorzien van patientendetails via de beveiligde ZorgMail. Bart kan dit aan de orde stellen in het regio overleg met de apothekers van andere zorginstellingen zodat dit beter georganiseerd kan worden.

Welkom bij Innovatiecafé OLVG

OLVG bundelt al haar initiatieven op het gebied van innovatie in een Innovatieteam. Het team presenteert regelmatig de ontwikkelingen in een Innovatiecafé. De eerste Innovatiecafé van 2017 staat in het teken van e-health. Iedereen is donderdag 26 januari vanaf 17.00 uur van harte welkom in de Kapel van locatie West.

Media-aandacht weigeringen Verloskunde

Hans van der Schoot, voorzitter raad van bestuur OLVG, werkte vorige week mee aan een artikel over de nijpende problemen bij de spoedzorg in Amsterdam. Ook de vele weigeringen in de Verloskunde kwam daarbij aan de orde en juist dit werd door de media groot opgepakt.

agenda

02-03-2017

Symposium Kinder Orthopedisch Centrum Amsterdam (KOCA) ‘Fysiologie of toch pathologie?

07-03-2017

Vice Versa Kindergeneeskunde: obesitas, buikklachten en reflux

12-04-2017

Minisymposium Krachtig na CVA/NAH

13-04-2017

Vice Versa
Palliatieve zorg

10-05-2017

Afscheidssymposium kinderartsen Marian Sanders en Kete Ramaker

symposium

16-02-2017

Afscheidssymposium en receptie

Twee kaakchirurgen locatie Oost nemen afscheid 

Na ruim 15 en 19 jaar nemen MKA-chirurgen Ad Carlee en Giel Capello afscheid van OLVG om van hun pensioen te genieten.

Afdeling MKA gaat hen missen en wil dit moment niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigen zij alle verwijzers, vrienden en (oud)-collega’s van harte uit voor dit afscheidssymposium. Aansluitend is er een borrel met uitgebreid gelegenheid om beide heren de hand te schudden.

Kijk hier voor het programma.

Aanmelden en meer informatie
Yvonne van den Bosch, teamleider MKA
Telefoon 020 599 4006

in/uit dienst

In dienst

01-10-2016
gynaecoloog J.M. (Jiska) de Haan

01-11-2016
chef de clinique Urologie L.M.S. (Lisselote) Boeve

01-12-2016
kinderorthopedisch chirurg M.M.E.H. (Melinda) Witbreuk

01-01-2017
neuroloog J.R. (Jurgen) Piet

contact

locatie Oost
Marieke Poel
Accountmanager Huisartsen
T 020 599 25 63
M 06 52 56 40 98
m.poel@olvg.nl
locatie West
Marion Hoek
Secretaresse medische staf
T 020 510 89 54
m.hoek@olvg.nl
locatie West
Pieter Scholten
MDL-arts
T 020 510 89 54
p.scholten@slaz.nl
Nummer 14 | januari 2017
U ontvangt onze nieuwsbrief voor verwijzers omdat u bij ons bekend staat als verwijzer en/of relatie. Vragen of feedback naar aanleiding van deze nieuwsbrief kunt u mailen naar verwijsnieuws@olvg.nl 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
OLVG · Postbus 95500 · Amsterdam, Nh 1090 HM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp