Copy
Wordt e-mail niet goed weergegeven?
Bekijk nieuwsbrief online

Beste <<First Name>>,

Via deze weg een korte update van de status van Stichting AED-netwerk Gemeente Duiven. Op de achtergrond wordt er gewerkt aan het opleiden van vrijwilligers, het aanschaffen van AED’s, en het verzorgen van nieuws in media.

Eén van de aspecten, waar we periodiek nieuwsberichten konden verzorgen was in de informeel van de DuivenPost. De gemeente heeft hier zonder overleg "de stekker uit getrokken" en we leveren nu strijd om deze mogelijkheid terug te krijgen. Gezien de verkiezingsperikelen en de vaststelling van de gemeenteraad kost dit helaas een langere tijd dan gepland. Vandaar dus nu even via deze weg.

Vrijwilligers aanmelden bij Hartslagnu.nl

Een van de doelstellingen van de Stichting is het verbeteren van een verfijnd AED-netwerk, waarvoor een netwerk van voldoende vrijwilligers van groot belang is. Inmiddels is er al een netwerk van bijna 200 aangemelde vrijwilligers waarvan wij de adresgegevens opgegeven hebben gekregen. 

Om het netwerk in een noodgeval in werking te laten treden is het nodig dat de juiste gegevens van de vrijwilligers bij Hartslagnu.nl bekend zijn.
 
Wij verzoeken jullie vriendelijk jullie gegevens
bij Hartslagnu.nl kenbaar te maken.

Aanvankelijk was het plan van de Stichting om dit voor de vrijwilligers te verzorgen maar dit sluit niet aan met de doelstellingen van Hartslagnu.nl. Zij geven aan dat de vrijwilligers zelf verantwoordelijk zijn voor het up to date houden van hun persoonlijke gegevens.

Denk hierbij aan adreswijzigingen of wijzigingen in telefoonnummers. Daarom nogmaals het vriendelijke verzoek óók jezelf te registreren bij www.hartslagnu.nl.

Alvast dank voor de medewerking.
 

Thema ERVARING

Aan het woord een gered persoon "7 Augustus 2013 zal ik nooit meer vergeten!" Dit zegt Annelies de Haas die op die dag zomaar plotseling een hartstilstand kreeg. Van het voorval zelf kan ze zich niks meer herinneren.

"Gelukkig was mijn vriend en mijn held Igor Tambaca in de buurt en begon direct, zonder enige ervaring, te reanimeren. Nadat zijn moeder 112 had gebeld kwam kort daarop de brandweer, die ook uitgerust is met een AED. Goddank is het daardoor allemaal goed gekomen."

Het besef van wat er die dag gebeurt is komt pas later zegt Annelies. Zeker nadat ze bij de brandweer langs ging om hen te bedanken voor hun heldendaad. Daar kreeg ze te horen hoeveel geluk ze heeft gehad. "Zonder de inzet van de AED en een snelle handeling van de brandweer was ik er niet meer geweest. Nu ik dit vertel komen alle emoties weer terug. Dolblij ben ik met het feit dat ik hier nog ben en door middel van de AED nog een tweede kans heb gekregen.”

Onlangs heeft Igor onze cursus 'Reanimatie met AED' (uiteraard) met goed gevolg afgelegd.

Annelies en Igor dragen het AED-project in de gemeente Duiven een warm hart toe en hebben ook 'acte de presence' gegeven in de promotiefilm die te zien is op de website.

Update stand van zaken


Aantal aangemelde AED’s: 24
Aantal aangemelde vrijwilligers: 152
Toekomstig buiten te plaatsen AED’s: 3 stuks. 

Tijdens het afscheid van Henk Zomerdijk die door MKB Duiven werd georganiseerd heeft de oud Burgemeester de gemeenschap een AED-apparaat geschonken. Dit betekent dat een van de wijken in de gemeente weer hartveiliger kan worden gemaakt.
Beschikbaarheid AED's. Zie website.
Copyright © 2014 Stichting AED-netwerk Gemeente Duiven, All rights reserved.