Copy
Wordt e-mail niet goed weergegeven?
Bekijk nieuwsbrief online

Nieuwsbrief september 2015

 

Beste <<First Name>>,

Bij deze ontvangt u onze nieuwsbrief van september. 

Onlangs is de door FRoS gesponsorde AED geplaatst in de wijk Ploen-Zuid. We zijn daar erg blij mee. Inmiddels lopen er gesprekken om ook op andere plaatsen AED's buiten aan te brengen. Dit alles in het kader om ons netwerk echt dekkend te krijgen.

De deelname aan de cursussen lopen terug. Dit is geen goede zaak en hier hebben we uiteindelijk een oplossing voor gevonden. Wij vinden namelijk de beschikbaarheid van goed opgeleide vrijwilligers minstens zo belangrijk zo niet nog belangrijker dan het hebben van voldoende AED's in de wijken. Daarom is besloten om voorlopig de cursussen kosteloos aan te bieden. Vooral met dank aan Bosman Opleidingen & Advisering. Een sponsor om trots op te zijn. We zien de inschrijvingen voor de cursussen daarom weer graag tegemoet!

Onze eerste Hartsvrienden hebben zich ook aangemeld. Dit zijn Sacha Diertotaal en Stokman Elektrotechniek. Zowel bedrijven als particulieren kunnen Hartsvriend worden. Dit kan eenvoudig via het formulier op onder meer de homepage.

Werner Willems
Voorzitter Stichting AED-netwerk Gemeente Duiven

Stand van zaken


We hebben ruim 200 vrijwilligers. We gaan voor de 500. Ken je iemand die ook als hulpverlener opgeroepen wil of kan worden. Laat hem/haar dan zich bij ons aanmelden. Stuur dit bericht dus gerust door naar bekenden.

Het netwerk van beschikbare AED’s blijft groeien en we zitten op 30 aangemelde AED’s. Zie voor een actueel overzicht onze nieuwe overzichtskaart

Afgelopen periode is een AED geplaatst in de Frans Kellendonkstraat. De Waterrus is dichtbij het station en neemt dus een strategische plaats in. De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door FRoS (Fun Running on Sunday), die elk jaar de Bert Timmer Memorial Loop (BTML) organiseren. De opbrengst van deze BTML wordt geschonken aan goede doelen. De editie van 2014 leverde ons deze AED op inclusief buitenkast, waarvoor dank.

fotograaf: Walter Verwaal, Fotic

Cursus reanimeren met AED voorlopig gratis


We merken een flinke terugloop in het aantal aanmeldingen van cursussen. Dit blijkt ook het geval bij andere stichtingen die cursussen organiseren. Om deze trend tegen te gaan hebben we als stichting besloten de cursussen voorlopig gratis aan te bieden en te financieren uit initiatieven zoals Hartsvrienden.

Voor de cursus van deze maand (donderdagavond 17 september) hebben zich op dit moment 9 personen aangemeld. Er kunnen zich nog 3 personen aanmelden. De cursus is geschikt voor zowel beginners als herhalingscursisten.
 

Meld uw AED ook aan!


Bent u als bedrijf ook in het bezit van een AED? Meld 'm dan aan bij AED-netwerk Gemeente Duiven. Op deze manier krijgen we goed dekkingsoverzicht in Duiven, Groessen en Loo.

Aanmelden is zo gebeurd en verplicht u tot niets. We kunnen uw AED ook tegen een zeer gunstig tarief onderhouden. En eventueel reparaties uitvoeren.

Heeft u nog geen AED en wilt u er graag één bestellen, dan kan dat via de stichting met het formulier op onze website.

Onderhoud van AED's


Thijs Janssen verzorgd voor AED-netwerk Gemeente Duiven het onderhoud van AED's. Relaties met een AED kunnen het (half)jaarlijks onderhoud aan Thijs Janssen uitbesteden. Voor een zeer gunstig tarief voert hij kundig onderhoud en reparaties uit.

Controle van de AED
  1. Werking van de AED
  2. Batterijen
  3. Elektroden
Lees verder op onze website »
 
Foto van Eveline Karman, fotograaf Thomas Schlijper

Hart- en vaatziekten bij vrouwen, nog steeds doodsoorzaak nummer één


Eveline Karman, journaliste en woonachtig in Duiven, heeft een groot interview geschreven in het september nummer van Marie Claire.

Marie Claire heeft goedkeuring gegeven om dit interview van drie pagina's aan te bieden aan Stichting AED-netwerk gemeente Duiven. Het volledige artikel is hier te downloaden (als PDF-bestand). Of door het september nummer van de Marie Claire te kopen.

De foto van Eveline Karman is gefotografeerd door Thomas Schlijper.
Twitter
Website
Copyright © 2015 Stichting AED-netwerk Gemeente Duiven, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp