Copy
Dit seminar is gratis en uitsluitend mogelijk voor woningcorporaties en woningbouwverenigingen
View this email in your browser
Warmtelevering outsourcen voor Corporaties:
Tijd voor een Warmte-PPS?
Sluit aan bij uw collega's vanuit o.a.: deltaWonen, BrabantWonen, Vivare, Eigen Haard, WoonVisie, Duwo Studentenhuisvesting, Woonwaard, Sité Woondiensten, Talis, Woonbron, Woonwijze, Alleewonen, de Woningstichting, Woningstichting Rochdale Amsterdam, Vallei Wonen, Heuvelrug Wonen, Woningstichting Sint Antonius van Padua, Triada, Patrimonium Woonservice, Ymere, Laurentius Wonen, Haag Wonen, Mitros, Vidomes, De Goede Woning, De Woonplaats, WonenBreBurg, Staedion, Stadlander, Stichting Volkshuisvesting Arnhem, ZOwonen, Woonstichting Welbions, Aedes, Platform 31 en anderen. 
Strategische heroriëntatie van corporatie(s) leidt tot verlaging woonlasten, kostenreductie en verduurzaming vastgoed 
  • Kostenreductie via procesoptimalisatie, inkoop en energie-efficiëntie: hoe doe je dat?
  • Resultaat voor de huurder en vergroten bewustwording energieverbruik
  • Integraal denken en resultaat langjarige samenwerking
  • Veranderingen in de Warmtewet voor corporaties: Wat brengt de toekomst? 
  • Praktijkcase: deltaWonen draagt rol 'warmteleverancier' over aan partner
Bij woningcorporaties staan beheersbaar houden van woonlasten en duurzaamheid hoog op de agenda. Toch heeft de corporatiesector nog flink wat stappen te zetten om de ambities van het energieconvenant (gemiddeld energielabel B in 2021) te halen. De wil is er maar hoe vlieg je dit aan? De verplichtingen worden steeds groter, want in de nabije toekomst zal strengere handhaving op wet- en regelgeving plaatsvinden. Daarnaast dienen corporaties in 2016 hun kernactiviteiten goed aan te geven. Het aanbieden van comfortabele, sociale huisvesting hoort daar natuurlijk zeker bij. Maar is bijvoorbeeld het leveren van warmte voor dit comfort ook een kerntaak? Wederom een uitdaging erbij. Waarom wachten als verduurzaming en energiebesparing via samenwerken en ketenintegratie aanzienlijke positieve effecten kennen. De oplossing is om de outsourcing van warmtelevering en de verduurzaming van het vastgoed te koppelen. Corporatie deltaWonen uit Zwolle heeft dit met partner Unica georganiseerd.
 
deltaWonen heeft met een strategische samenwerking met Unica Ecopower een aantal van haar taken uitbesteed. 1350 appartementen die door 33 centrale ketelhuizen worden verwarmd vallen sinds 1 januari 2016 onder het beheer van Unica, die de komende 15 jaar zorg draagt voor de gehele exploitatie, energiefacturatie, vervanging én beheer en onderhoud. Het seminar richt zich op de strategische keuzes die door deltaWonen en Unica zijn gemaakt, het implementatietraject en de huidige situatie na 6 maanden exploitatie.
ESCoNetwerk.nl organiseert op woensdag 28 september 2016 (als onderdeel van de Dutch Green Building Week) op Nyenrode een seminar over het uitbesteden van verduurzaming en de rol van energieleverancier.

Dus bent u ook benieuwd naar de ins en outs van dit project en de ervaringen van betrokkenen? En wilt u weten hoe u zelf het heft in eigen handen kunt nemen? En bent u werkzaam bij een woningcorporatie? Meld u dan gratis aan.
PRAKTISCHE INFO
Datum: wo 28 september 2016
Tijd: 14.00 – 17.00 (inloop vanaf 13.30 en borrel vanaf 17.00 uur)
Locatie: Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
Doelgroep: uitsluitend woningcorporaties
Kosten: gratis
“De Warmtewet is goed voor de huurders, maar wij willen nadrukkelijk geen warmte- leverancier zijn”, zegt Evert Leideman, directeur-bestuurder deltaWonen. “Warmtelevering is niet onze corebusiness. Met de invoering van de Warmtewet zijn er zaken bijgekomen waarmee ook de risico’s groter worden. Wij willen ons blijven focussen op onze kerntaak: het aanbieden van goed onderhouden, energiezuinige sociale huurwoningen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een partij met innovatiekracht die dit risico van ons wil overnemen.”
PROGRAMMA
 
13.30 – 14.00 uur
Inloop & ontvangst met koffie en thee
 
14.00 – 14.15 uur
Welkom & Introductie
Harry Sterk, directeur ESCoNetwerk.nl
 
14.15 – 14.45 uur
Samenwerken als ‘license to operate’ voor verduurzamen nieuwe stijl
Jaap Schaveling (associate professor Leadership & Cooperation, Nyenrode Business Universiteit) en Lieven Callewaert (Nyenrode / Social Architects of Meaning)

 
14.45 – 15.10 uur
Stand van zaken rondom de Warmtewet. Wat brengt de toekomst?
Marijn Huijbers (jurist, VBTM Advocaten)
 
15.10 – 15.30 uur
Pauze
 
15.30 – 16.00 uur
Strategie van deltaWonen in relatie tot Warmtewet en DAEB/niet-DAEB-activiteiten
Erwin Stuiver (projectleider, deltaWonen)
 
16.00 – 16.30 uur:
Hoe organiseer je een integrale samenwerking?
Waar staan we nu? Gezien vanuit deltaWonen en Unica
Erwin Stuiver (projectleider, deltaWonen) en
Jan-Maarten Elias (directeur, Unica Ecopower)

 
16.30 – 17.00 uur
Conclusies & Afronding
 
17.00 uur
Borrel
Aanmelden: Klik hier
Afmelden: De ESCoNetwerk.nl bijeenkomsten zijn gratis, maar niet vrijblijvend. Daarom kunt u zich tot vijf dagen voorafgaand aan de bijeenkomst kosteloos afmelden. Mocht u onverhoopt toch verhinderd zijn en zich in het geheel niet afmelden, dan is het ESCoNetwerk.nl genoodzaakt om €295,- ex. btw. in rekening te brengen. Dit vanwege de kosten voor de catering en omdat onze sessies doorgaans overtekend zijn en daarmee nodeloos plaatsen voor anderen verloren gaan.