Copy
Dit seminar is gratis voor publieke en private opdrachtgevers.
View this email in your browser
Webinar-spreekuur:
Corona integreren in nieuwe contracten 
donderdag 14 mei 2020 | 11.00 - 12.00 uur
Banner Petra Heemskerk en Harry Sterk
Zijn uw nieuwe verplichtingen reeds corona proof?

Tot enige maanden geleden had niemand van het coronavirus (COVID-19) gehoord. In contracten is derhalve geen rekening gehouden met een 1,5m economie of andere vormen van ‘het nieuwe normaal’. Tijdens het webinar 'Houd de bouw in beweging tijdens corona' op 16 april jl. vroegen wij aan Petra Heemskerk, juriste bij CMS, hoe dat dan zit voor de huidige projecten: hoe informeer je elkaar, wie betaalt welke kosten, etc. Daaruit ontstond naar aanleiding van heldere richtlijnen van haar een levendig debat.

Een vraag die we niet aan bod konden laten komen tijdens het webinar vanwege de tijd, is hoe het met projecten zit die nu worden gegund c.q. aangenomen? Tot voor kort was corona een kwestie van ‘onvoorziene omstandigheid’ met dito (juridische) spelregels. Er kan nu echter gesteld worden dat corona geen onvoorziene omstandigheid meer is voor een contract waar u op zeer korte termijn een handtekening onder gaat zetten. De vraag is dan hoe u daar nu mee omgaat als opdrachtgever of opdrachtnemer. Concreet geformuleerd hebben we het dan over zaken zoals:
  • Hoe voegt corona-bepalingen toe aan uw ‘laatste conceptcontract’?
  • Hoe dealt u met reeds ingediende offertes? 
  • Hoe gaat u om met lopende selectieprocedures?
  • Is er ruimte om lopende aanbestedingen te wijzigen?
  • Hoe zit dat met het aanpassen of schrappen van criteria?
Heeft u als opdrachtgever of opdrachtnemer ook vragen van deze aard? Doe dan op donderdag 14 mei 2020 (11.00 uur - 12.00 uur) kosteloos mee aan ons juridisch spreekuur-webinar. Petra Heemskerk verzorgt daarin een kort college met de do’s and don’ts waarna er ruime mogelijkheid is tot het stellen van vragen en uitwisselen van ideeën. 

Het doel van dit juridisch spreekuur is om contractpartijen inzicht te geven in hoe toekomstige consequenties van het cornavirus adequaat te ondervangen in post-corona contracten.

LET OP: 
Om de interactiviteit van dit (gratis) webinar optimaal te maken, beperken we het aantal deelnemers tot 10 (en proberen we de verhouding opdrachtgevers-opdrachtnemers in evenwicht te houden). Meld u hieronder aan. U kunt daarbij gelijk vragen stellen of onderwerpen inbrengen die u graag behandeld ziet worden.
AANMELDEN
PPS Netwerk Nederland ondersteunt ca. 20.0000 personen om vorm en inhoud te geven aan professioneel opdrachtgever- en opdrachtnemerschap voor projecten in de bebouwde omgeving. Heeft u vragen over dit evenement of andere vragen? Stuur een bericht naar secretariaat@ppsnetwerk.nl of bel 030 - 30 39 760.


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PPS Netwerk Nederland · Utrechtseweg 82 · Zeist, Provincie Utrecht 3702 AD · Netherlands