Copy
Vandaag aandacht voor verschillende soorten wormencompost
View this email in your browser

Wormenthee

Het vloeibare goud voor planten

In deze mail staan wij stil bij je eerste oogst. Lang voordat je de eerste wormencompost onder uit je Hungry bin haalt druppelt hij al wormenthee. Je kamer- en tuinplanten zijn helemaal gek op dit spul. Het is een wonder van de natuur.

Daarnaast vertellen wij je iets over het in optima forma houden van je Hungry bin. Hoe voorkom je fruitvliegjes in de warme periode en hoe voorkom je onderkoeling in de koude perioden van het jaar?
Het kan wel twee tot drie maanden duren voordat de wormenthee onderuit de Hungry bin begint te druppelen. De compost die je hebt toegevoegd dient immers eerst volledig vochtig te worden.

Als het druppelen eenmaal begonnen is, kan er tot wel een halve liter wormenthee per dag uit komen. Je kan het in een fles opslaan en enkele weken bewaren. Heb je genoeg voor je eigen planten? Geef het dan weg aan vrienden en kennissen. Laat hen kennismaken met de bemestende kracht van de natuur.

Het stinkt niet, is PH Neutraal, heeft voedingsstoffen die de plant direct via de wortels kan opnemen en het kan puur en verdunt aan je planten worden gegeven. Wij bevelen een verdunning van 1 op 10 aan.

Wellicht ten overvloede. Wormenthee is niet voor mensen. :-)
Het afdekken van de wormen heeft verschillende functies. Hierboven zie je strooisel van koffieschilletjes en gesnipperd papier. Maar je kan ook een natte krant, jute of een stuk stof gebruiken.
  1. Belangrijkste reden is fruitvliegjes te ontmoedigen de wormen te bezoeken.
  2. Daarnaast ontmoedigd het de wormen te veel tegen de wanden en de deksel op te klimmen.
******************************************
Bij aanhoudende koude dien je de wormen te beschermen. Dat kan je doen door de Hungry bin in de schuur te zetten maar je kan hem ook inpakken.

Hieronder een voorbeeld van winter isolatie. Ondanks een goede isolatie kan de temperatuur in je Hungry bin onder het vriespunt zakken. Zet de bin dan binnen om 'wormicide' te voorkomen.
Share
Tweet
Forward to Friend
Copyright © 2021 RotterZwam BV, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences