Copy
Departament de Joventut. Ajuntament de Castellbisbal
View this email in your browser
Butlletí electrònic d'informació juvenil del Departament de Joventut, Ajuntament de Castellbisbal
 
Setembre 2015/ Número 46
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

NOTICIES 

INSCRPCIONS ESPAI ADULTS CASTELLBISBAL
De l'1 al 10 de setembre serà el període d'inscripció per a totes les persones que es vulguin presentar a les provés d'accés a cicles formatius de grau mitjà i superior. Podràs fer la teva sol.licitud a Institut-escola Les Vinyes (c/ Major, 109), de dilluns a dijous, de 17.00 a 21.30 hores.

Documentació necessària:
  • DNI (Original i fotocòpia)
  • Volant d'empadronament
  • En cas d'estar a l'atur, certificat d'inscripció a la Borsa de Treball de l'Ajuntament de Castellbisbal o certificat d'aturat del SOC.

RECORDATORI CONVOCATÒRIA DE BEQUES PER A JOVES
Encara sou a temps de sol.licitar beques al Punt d'informació Juvenil. Per consultar les bases de cadascuna i veure si reuneixes tots els requisits et deixem l'enllaç a continuació.
ALS MILLORS EXPEDIENTS DE BATXILLERAT 2015, convocatòria oberta fins al 3 d’octubre de 2015.
Per consultar les bases, fes clic 
aquí
JOVES PER CANVIAR EL MÓN, convocatòria oberta fins al 30 d’octubre de 2015.
Per consultar les bases, fes clic 
aquí
TALLER DE DIBUIX I SKETCHBOOK
El dilluns, 7 de setembre, s'obren inscripcions al Punt d'informació Juvenil, pel Taller de Dibuix i Sketchbook. Es farà cada dimecres de 16.30 a 18.30 hores, del 7 d’octubre al 23 de desembre. Si t'agrada dibuixar, vols millorar la tècnica i fer volar la teva imaginació, aquest és el teu taller. Afanya't!, les places són limitades.

Gratuït amb el carnet CBJove. 
TALLER DE TAEATRE
Si t'agrada el teatre o en vols aprendre, participa al taller que tindrà lloc cada dimarts del 6 d'octubre al 22 de desembre, de 17.00 a 18.00 hores. No en deixis passar l'oportunitat! Inscriu-t'hi a partir del 7 de setembre al Punt d'Informació Juvenil. Places limitades.

Gratuït amb el carnet CBJove.
GARANTIA JUVENIL
Si tens entre 16 i 29 anys i actualment no estàs treballant ni estudiant, tens la possibilitat d'apuntar-te al programa de Garantia Juvenil, un programa que vol garantir que tots els joves puguin accedir a una oferta de treball o a cursos de formació ocupacional enfocats a trobar feina. El proper 17 de setembre, a les 11.00 hores, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Castellbisbal, hi haurà una xerrada informativa i se'n facilitarà la inscripció, per la que caldrà:

- Original del DNI/NIE
- Adreça electrònica activa (gmail, hotmail o altra)
- Número de telèfon mòbil

Confirmeu l'assistència per telèfon al 93 772 38 78 o per correu electrònic a
borsadetreball@castellbisbal.cat

EDUCACIÓ
DATES DE PREINSCRIPCIONS I PROCESSOS EXTRAORDINARIS PER AL PROPER CURS (2015-2016)
  • Del 7 al 9 de setembre: procés extraordinari de preinscripcions per a l'accés a cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, de centres amb vacants.
  • A partir del 4 de setembre: s'obra el segon període d'inscripcions per a Ensenyaments Esportius. El procés no pot iniciar-se abans del dia 4 de setembre de 2015; inclou un període de presentació de sol·licituds de preinscripció d'un mínim de 15 dies i s'ha d'haver completat abans del dia 23 d'octubre de 2015.
  • De l'1 al 14 de setembre: inscripcions a les proves d'accés al nou cicle de grau mitjà de Circ.
  • De l'1 al 7 de setembre: inscripcions a les proves d'accés al nou cicle de grau superior de Teatre.
  • De l'1 al 4 de setembre: per als cursos extensius i per al primer període de cursos intensius i flexibilitzats de les escoles oficials d'idiomes.
  • Del 2 al 7 de setembre: per als ensenyaments de formació instrumental i els ensenyaments de català i castellà als centres d'Educació d'adults.
  • Del 3 al 9 de setembre: inscripció extraordinària a formació pedagògica i didàctica a l'IOC per a titulats en FP o ensenyaments esportius amb l'objectiu que puguin exercir de professors.
 
www.gencat.cat 01/09/2015
BEQUES DEL MINISTERI D'EDUCACIÓ
Oberta la convocatòria de sol•licituds de beques del Ministeri d'Educació. És hora de tornar a pensar en els estudis; si necessites ajuda econòmica, potser compleixes els requisits per demanar una beca, que són:

- Per a estudis postobligatoris: Batxillerat, cicles formatius, ensenyaments esportius, arts plàstiques i disseny, EOI, estudis superiors de música i dansa, formació militar i religiosa: beques no universitàries. Convocatòria oberta fins el 30 de setembre. Per a informació i requisits, cliqueu aquí (a Becas generales 2015-2016; Menú vertical a la dreta).

- Beques universitàries: matrícula gratuïta, etc... Convocatòria oberta fins el 15 d’octubre. Per a més informació, cliqueu aquí.

- Beques per a l’Escola Oficial d’Idiomes. Convocatòria oberta fins el 30 de setembre. Per a més informació, cliqueu aquí.

Informació de la Generalitat sobre tota mena de beques i ajuts, aquí.

www.mecd.gob.es 01/09/2015

VACANCES I ESTADES
CAMÍ MEDIEVAL I SERRA DE CAN PERERS
Itinerari circular que surt de Gavà i ens permet observar les diferències entre els anomenats Garraf blanc i Garraf roig.  La ruta es relaciona també amb la historia de la baronia d’Eramprunyà, castell que dominava la vall del Llobregat. Veurem la masia de Can Llong, l’ermita de la Mare de Déu de Bruguers, el Castell d’Eramprunyà, el Mas Passoles i les masies de Can Flocant, Can Tardà i Can Dardena.
Es una ruta de 13’5 Km. Trigarem unes 6 o 7 hores, amb un desnivell mínim de 47 m i una alçada màxima de 335 m.
.
www.diba.cat 25/08/2015

CALAIX DE SASTRE
CONCURS FOTOGRÀFIC "L'ESTIU DEL CBJOVE"
El 30 de setembre de 2015 finalitza el termini per participar al primer concurs fotogràfic convocat pel Departament de Joventut. Per concursar-hi i optar al premi d'una Tauleta de 10 polzades, heu de fer una fotografia d'estiu on aparegui el carnet CBJOVE i, quan la pengeu, heu de posar l'etiqueta #cbjovestiu15 al vostre Instagram. Si voleu conèixer millor el funcionament per participar-hi, feu clic aquí 
 15/06/2015
Ajuntament de Castellbisbal
Jove.cat
Xanascat
Carnet Jove
Departament de Joventut C/ Major, 103. Tel. (93) 772 00 55. 08755 Castellbisbal
PIJ Castellbisbal Els Costals. Av. Pau Casals, 16. Tel. (93) 772 11 17. 08755 Castellbisbal
Si no vols tornar a rebre aquest butlletí només cal que ens ho facis saber. Fes un clic aquí
De conformitat amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, quedeu informats que les vostres dades de caràcter personal formaran part del fitxer automatitzat Usuaris Serveis Municipals del que és responsable l’Ajuntament de Castellbisbal. Així mateix, al facilitar les dades sol·licitades, doneu el vostre consentiment per a poder portar a terme el tractament de les dades personals per a les següents finalitats: Enviament d’informacions de caràcter juvenil generades per l’Ajuntament de Castellbisbal. De la mateixa manera, us informem que podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-vos per correu electrònic lopd@castellbisbal.cat o bé a l’Oficina Atenció al Ciutadà de l’AJUNTAMENT DE CASTELLBISBAL, a l’Av. Pau Casals, 9, 08755 – BARCELONA.
No imprimiu si no és necessari. Protegim el Medi Ambient.