Copy
Departament de Joventut. Ajuntament de Castellbisbal
View this email in your browser
Butlletí electrònic d'informació juvenil del Departament de Joventut, Ajuntament de Castellbisbal
 
Agost 2016/ Número 57
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

NOTICIES
BEQUES PER ALS MILLORS EXPEDIENTS DE BATXILLERAT
Si ets de Castellbisbal i has cursat segon de batxillerat en qualsevol centre públic, concertat o privat i has obtingut una nota mitjana de batxillerat igual o superior a un 8,5, pots sol·licitar beca!

Es concediran tres beques, de 750, 500 i 250 euros. Aquestes quantitats estan subjectes a les retencions fiscals corresponents.

La presentació de sol·licituds finalitza el 30 de setembre del 2016. 

Fes clic en aquest enllaç per tenir-ne tota la informació. 

15/07/2016

PUNT INFORMACIÓ JOVE TANCAT PER VACANCES
Et recordem que el Punt d'informació Jove romandrà tancat de l'1 d'agost al 4 de setembre (inclosos). El dia 5 de setembre el Punt obrirà amb l'horari habitual.

Et recordem que el  Punt d’Informació Juvenil és un servei públic que ofereix informació i assessorament als joves sobre diferents temes com educació, ocupació, mobilitat internacional, habitatge, participació, oci i cultura.  

També es tramiten carnets juvenils: d'alberguista, estudiant internacional i el carnet CBJOVE pels joves de Castellbisbal. A més, hi tens el Telecentre, on podràs disposar d'ordinadors amb connexió a internet.

15/07/2016


EDUCACIÓ
ACREDITACIÓ ECONÒMICA MATRC I BECA EQUITAT (CURS 2016-2017)
Si el proper curs 2016-2017 et matricules d'un ensenyament que condueixi a l'obtenció d'un títol universitari de grau, de primer, segon cicle o un màster universitari, i el realitzes  a una de les universitats públiques de Catalunya. Consulta els requisits per poder sol·licitar les acreditacions econòmiques, que ha convocat la Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca.

El termini de presentació de sol·licituds és del 13 de juliol al 15 d'octubre del 2016. 
 
www.gencat.cat 19/07/2016
APUNTA'T A L'ESCOLA OFICIAL DE IDIOMES!
Si tens 16 anys i vols estudiar un idioma en una escola oficial, estigues atent al calendari per poder fer la teva preinscripció i matricula a l'escola oficial d'idiomes que triïs. Te'n deixem algunes dates: 
  • Publicació de l'oferta de places: 29 de juliol de 2016.
  • Presentació de sol·licituds 
  • Període de preinscripció:
    • Telemàtica: de l'1 al 5 de setembre de 2016 (fins a les 14.00 h).
    • Telemàtica amb suport presencial a l'EOI: 5 de setembre de 2016 (fins a les 13 hores).
www.gencat.cat 20/07/2016
ESPAI D'ADULTS CASTELLBISBAL
Si vols preparar-te per a les proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà, grau superior i la prova de graduat en educació secundària (GES), ho pots fer a l'Espai d'Adults de Castellbisbal. L'espai es troba ubicat a l'Institut Escola Les Vinyes, al carrer Major,109. 

Estigues atent ja que la preinscripció es farà de l'1 al 9 de setembre a l'escola. Si vols tenir més informació i conèixer de prop el ventall de possibilitats de què disposes, demana cita prèvia al Servei d'Orientació Jove, ubicat a Can Margarit, trucant al (93) 772 00 55 i (93) 772 36 99. 
20/07/2016

VACANCES I ESTADES
DEL PONT DE MALAFOGASSA A VILANOVA DE SAU
Itinerari curt que ens porta des del pont de Malafogassa, als peus de les Guilleries, fins al poble de Vilanova de Sau i fins a l’embassament. Els desnivells són suaus i el recorregut ens endinsa en boscos frondosos de roure i pi roig.

El pont de Malafogassa és un dels monuments més destacats de l’espai natural de les Guilleries-Savassona. Original del final del segle XV, té una silueta esvelta i dues arcades desiguals que se suporten en dos peus directament recolzats sobre el llit de la riera d’aigües netes que prové del massís del Matagalls.

El massís de les Guilleries es caracteritza per una successió de turons,carenes i  sots pocs accentuats. La major part del territori es troba entre els 800 i 1.000 metres d’altitud, i el cim més alt és el del Faig Verd, amb 1.187m.

El recorregut es d’uns tres kilòmetres, amb una durada de dues hores. Per a més informació fes clic aquí. 
 
21/07/2016

CALAIX DE SASTRE
CONEIXES EL VISAT WORK AND HOLIDAYS 462?
Es tracta d'un visat especial que permet als joves treballar, estudiar i viatjar per Austràlia durant un any. 

A Espanya el nombre de places és de 600 i el termini de sol·licitud es fins al 30 de juny del 2017, però les places es poden exhaurir abans.

Si hi estàs interessat, és recomanable tramitar la sol·licitud al més aviat possible, mitjançant el web del Ministeri d’Assumptes Exteriors i Cooperació.
 
www.jove.cat 20/07/2016
I CONCURS DE HIP-HOP PER LA PAU
Si t'agrada el hip-hop, estudies ESO, FP o batxillerat, tens entre 12 i 25 anys i participes en una entitat juvenil, cultural o cívica, hi estàs convocat.

El grup de hip-hop ha de ser com a mínim de tres persones, amb composició d'una peça pròpia i una gravació en vídeo de la seva interpretació amb un màxim de quatre minuts. 

El termini per presentar els vídeos acabarà el dilluns, 28 de novembre de 2016.
www.jove.cat 20/07/2016

PROPERAMENT...
No et perdis la Festa Major de Castellbisbal, del 18 al 21 d'agost. Estigues atent a les nostres xarxes socials i a la pàgina de l'Ajuntament per conèixer quines activitats s'hi faran.
 
Ajuntament de Castellbisbal
Jove.cat
Xanascat
Carnet Jove
Departament de Joventut C/ Major, 103. Tel. (93) 772 00 55. 08755 Castellbisbal
PIJ Castellbisbal Els Costals. Av. Pau Casals, 16. Tel. (93) 772 11 17. 08755 Castellbisbal
Si no vols tornar a rebre aquest butlletí només cal que ens ho facis saber. Fes un clic aquí
De conformitat amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, quedeu informats que les vostres dades de caràcter personal formaran part del fitxer automatitzat Usuaris Serveis Municipals del que és responsable l’Ajuntament de Castellbisbal. Així mateix, al facilitar les dades sol·licitades, doneu el vostre consentiment per a poder portar a terme el tractament de les dades personals per a les següents finalitats: Enviament d’informacions de caràcter juvenil generades per l’Ajuntament de Castellbisbal. De la mateixa manera, us informem que podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-vos per correu electrònic lopd@castellbisbal.cat o bé a l’Oficina Atenció al Ciutadà de l’AJUNTAMENT DE CASTELLBISBAL, a l’Av. Pau Casals, 9, 08755 – BARCELONA.
No imprimiu si no és necessari. Protegim el Medi Ambient.