Copy
Departament de Joventut. Ajuntament de Castellbisbal
View this email in your browser
Butlletí electrònic d'informació juvenil del Departament de Joventut, de l'Ajuntament de Castellbisbal
 
Febrer 2014 / Número 33
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

NOTICIES
ÚLTIM CAP DE SETMANA DE LES AULES D'ESTUDI D'HIVERN!
Encara ets a temps d'aprofitar els dies que queden d'aules d'estudi nocturnes!
Pots comptar amb aquest espai a l’hora d’estudiar per als exàmens, el proper divendres 31 de gener i dissabte 1 de febrer. 
Aquestes aules ofereixen la possibilitat de poder estudiar en horari nocturn, de
22.00 a 01.00 de forma tranquil·la, en un espai confortable i cèntric del poble, concretament a l’Espai de la Plaça (Casal de la Gent Gran). 
FÒRUM PLA LOCAL DE JOVENTUT 2014/2017
Tens entre 14 i 29 anys i vols proposar idees, millores o canvis per Castellbisbal? Anima't i participa al Fòrum Jove del Pla Local de Joventut, que tindrà lloc el dissabte 22 de febrer a partir de les 17h, a Els Costals. 
Només has d'emplenar el formulari d'inscripció que trobaràs al nostre  nou bloc: 
http://plajovecastellbisbal.blogspot.com.es
A més, tots aquells joves que assistiu participareu en un sorteig de 10 experiències per a dues persones. Des d'una visita al Camp Nou a una ruta pel Gòtic de Barcelona! 

EDUCACIÓ
PREVISIÓ CALENDARI PREINSCRIPCIONS CURS 2014/2015
Ja han sortit les dates de preinscripcions als diferents estudis: batxillerat, cicles de formació professional de grau mig i superior, proves d'accés a la universitat, escoles d'adults...entre d'altres.
Recorda que la preinscripció és el tràmit que cal fer per ser admès per primera vegada en un centre sostingut amb fons públics, i també quan es vol canviar de centre.
Per conèixer les dates de preinscripció fes 
clic aquí. 
 
INSCRIPCIÓ CURSOS DE CATALÀ
El Servei Local de Català de Castellbisbal, del 10 al 14 de febrer, farà inscripcions per al 2n quadrimestre dels cursos de català, en els següents horaris: de dilluns a divendres de 10 a 13.00h, i dimarts i dijous també de 17 a 20h.
Els cursos que s'ofereixen són els següents:
- Elemental 1 (dimarts i dijous, de 18.30 a 20.00h), es tracta d'un curs oral, destinat a persones que volen millorar la conversa en català.
- Suficiència 1 (dimarts i dijous, de 20.00 a 21.30h), el qual és el primer mòdul del nivell C. Cal passar una prova de nivell.
www.cpnl.cat  27/01/2014

TREBALL
VOLS TREBALLAR I FORMAR-TE AL MATEIX TEMPS?
El proper 20 de febrer a les 12h, a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Castellbisbal, tindrà lloc una sessió informativa sobre com participar al programa Fem ocupació per Joves, adreçat a joves en situació d'atur que té per objectiu facilitar la inserció laboral. 
Per participar necessites tenir entre 18 i 30 anys, estar en situació d'atur i tenir formació de Graduat en ESO, Batxillerat i/o CFGM. 
A la sessió informativa has de portar DNI / NIE, currículum actualitzat (amb foto) i fotocòpia de la titulació. 
Confirma la teva assistència a la Borsa de Treball de l'Ajuntament (Av. Pau Casals, 9, o al telèfon (93) 772 38 78).  
30/01/2014

MOBILITAT INTERNACIONAL
PROGRAMA DE BEQUES ESTUDIA EL BATXILLERAT A CANADÀ
La Fundació Amancio Ortega ha engegat aquest programa de beques, per aquells alumnes interessats a estudiar al Canadà un any escolar equivalent a primer de batxillerat. 
Aquestes beques estan dirigides a joves estudiants de 4art d'ESO, matriculats i cursant aquests estudis en centres educatius oficials, i amb una nota mitjana, igual o superior de 8 en tercer de la ESO i amb una nota final d'anglès també igual o superior a 8 punts. 
L'objectiu d'aquestes beques és millorar els coneixements de llengua anglesa i la formació integral de l'estudiant. I, també, potenciar la capacitat d'adaptació i aprenentatge en un nou entorn.
PROGRAMA DE PRÀCTIQUES A LA XARXA EXTERIOR D'ACCIÓ
Ets menor de 25 anys i vols fer pràctiques a Berlín, Mont-real, Buenos Aires, Istanbul o fins i tot Pequín? Tens una titulació universitària superior i un bon nivell d'anglès? Ja pots presentar la teva candidatura fins el 17 de febrer. 
L'agencia per la competitivitat de l'empresa de la Generalitat (ACCIÓ) ha obert aquesta convocatòria per seleccionar joves que vulguin fer pràctiques en algun dels Centres de Promoció de Negocis (CPN) que té arreu del món. 
L’objectiu d'aquest programa és aprendre de forma pràctica en els àmbits de la gestió empresarial, el finançament, la cooperació internacional, la innovació i la internacionalització.
La durada és de 9 mesos (de l'1 de setembre del 2014 fins el 31 de maig del 2015) i són remunerades (despeses dels viatges d'anada i tornada, allotjament i manutenció, a banda de l'assegurança de malaltia i d'accidents). 

 
www.jove.cat 20/01/2014
BECA PEACE REVOLUTION A TAILÀNDIA
Vols a anar a participar en un programa de meditació i coneixement de pràctiques de la pau a Tailàndia durant 14 dies? Aquesta beca està convocada per la World Peace Initiative Foundation.
La beca inclou: patrocini parcial o complet del bitllet aeri, allotjament gratuït, alimentació gratuïta, transport local sense recàrrec i retir de meditació sense recàrrec. 
Es tindrà en compte a l'hora del procés de selecció de candidats: tenir entre 18 i 30 anys d'edat, haver completat els 42 dies del Programa online de desenvolupament personal, haver completat al menys un online Special Ops i un bon coneixement de la llengua anglesa, escrita i oral. 
Et deixem tota la informació al següent enllaç: www.peacerevolution.net/docs/es/beca-peace-revolution-para-jovenes 

VACANCES I ESTADES
CAMÍ DELS DEGOTALLS
El camí dels Degotalls és un itinerari a l’abast de tothom. El passeig dels Degotalls està a tocar de les parets que es desplomen dels plans de la Trinitat, situats a 200 m per sobre del camí. A sota, i amb els Pirineus al fons, tenim tota la plana  del Bages, Vallès i Baix Llobregat.
Es surt del punt d’informació de Montserrat i es segueix la carretera direcció  a Monistrol. Passat l’edifici del Mirador dels Apòstols, on hi ha un altre punt d’informació, hi ha un revolt pronunciat i d’allà  es prendrà el camí de l’esquerra que va paral·lel  a la carretera, però situat mes amunt. Seguirem tot el camí principal fins a trovar la reconada dels degotalls. Cal tornar pel mateix camí per on hem vingut. Recordeu que podeu arribar a Montserrat amb els Ferrocarrils de la Generalitat,agafant la RENFE fins a Martorell, pujar a peu per qualsevol dels camins, amb el cremallera o amb el funicular.

CALAIX DE SASTRE
DIMECRES AL CINE!
Tots els dimecres no festius, des del 15 de gener fins el 15 d'abril, permetrà als espectadors anar a totes les sales adherides a la promoció i a totes les pel·lícules de la cartellera, a un preu especial.
Les principals associacions de la Indústria del Cinema, productors (FAPAE), distribuïdors (FEDICINE) i exhibidors (FECE), llancen aquesta nova iniciativa per fomentar la cultura cinematogràfica i facilitar l'assistència a sales de cinema.
Aquesta nova acció sorgeix després del recent èxit de la "Festa del Cinema", i com a conseqüència de l'esforç que vol fer la Indústria per adaptar-se a la demanda del mercat així com fomentar l'assistència a sales de cinema com un hàbit cultural i social.
Vols conèixer les sales adherides a aquesta iniciativa? Fes click aquí

www.injuve.es 13/01/14

FES-TE AMB EL CARNET JOVE 2014!
Aquest any torna el Carnet Jove, està adreçat als joves de 14 a 29 anys i facilita avantatges i descomptes en diferents àmbits: cultura, turisme, mobilitat, salut, formació, esports, tecnologia o lleure. El seu preu és de 7,45 euros anuals.
Els titulars del Carnet Jove disposaran d'un Pack Jove amb 133 vals de descompte. A partir de l'any vinent es tractarà d'un pack virtual al mòbil, a la tauleta o a l'ordinador, que permetrà augmentar el nombre d'avantatges i incloure vals temporals.
Per primera vegada, aquest any els titulars del carnet podran disposar d'un Carnet Jove virtual a través d'una nova aplicació per a mòbils. D'aquesta manera, el telèfon es podrà fer servir per identificar-se com a usuari del carnet.
Click aquí per conèixer les promocions i més informació sobre com poder sol·licitar el teu Carnet Jove.
 
CONCURS FOTOGRÀFIC: QUÈ ÉS L'ERASMUS PER TU?
Amb motiu del nou programa d'Erasmus Plus, la Comissió europea a Espanya posa en marxa el concurs "què és l'Erasmus per tu?", un concurs que es farà mitjançant Twitter i Instagram.
#ErasmusPlus és un concurs que proposa als participants a que plasmin a través d'una fotografia penjada al Twitter i Instagram amb aquest hashtag, del 12 de gener al 12 de febrer, allò que significa per a ells l'Erasmus. Els premis pels guanyadors són una càmera digital Nikon i dos ipads mini. 
L'objectiu del concurs es donar a conèixer tots els programes que es porten a terme des de la Comissió europea sota el nom d'Erasmus Plus (Comenius, Leonardo da Vinci, Erasmus i Grundvitg) i els programes de Joventut en Acció. 
Vols participar? Fes clic aquí.
 
Ajuntament de Castellbisbal
Jove.cat
Xanascat
Carnet Jove
Departament de Joventut C/ Major, 103. Tel. (93) 772 00 55. 08755 Castellbisbal
PIJ Castellbisbal Els Costals. Av. Pau Casals, 16. Tel. (93) 772 11 17. 08755 Castellbisbal
Si no vols tornar a rebre aquest butlletí només cal que ens ho facis saber. Fes un clic aquí
De conformitat amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, quedeu informats que les vostres dades de caràcter personal formaran part del fitxer automatitzat Usuaris Serveis Municipals del que és responsable l’Ajuntament de Castellbisbal. Així mateix, al facilitar les dades sol·licitades, doneu el vostre consentiment per a poder portar a terme el tractament de les dades personals per a les següents finalitats: Enviament d’informacions de caràcter juvenil generades per l’Ajuntament de Castellbisbal. De la mateixa manera, us informem que podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-vos per correu electrònic lopd@castellbisbal.cat o bé a l’Oficina Atenció al Ciutadà de l’AJUNTAMENT DE CASTELLBISBAL, a l’Av. Pau Casals, 9, 08755 – BARCELONA.
No imprimiu si no és necessari. Protegim el Medi Ambient.