Copy
Departament de Joventut. Ajuntament de Castellbisbal
View this email in your browser
Butlletí electrònic d'informació juvenil del Departament de Joventut, Ajuntament de Castellbisbal
 
Novembre 2015/ Número 48
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

NOTICIES 
TALLER DE DEFENSA PERSONAL PER A NOIES JOVES
 
Vols aprendre a defensar-te, sense importar ni la teva força física ni la teva alçada?
Vols conèixer tècniques de defensa personal fàcils i efectives dissenyades per a dones?
Participa en aquest taller gratuït i adquireix tècniques de prevenció i autoprotecció, per aprendre a evitar o escapar d'una agressió real.
 
Objectius: reflexionar sobre estereotips masclistes, l’amor romàntic i els mites sobre la violència de gènere. Tipus de maltractaments, causes i conseqüències. Qui ens pot ajudar o com podem ajudar. Classe pràctica de defensa personal, amb aprenentatge d’eines senzilles i efectives.
 
Horaris: 23 i 24 de novembre de 19.00 a 20.00 hores
Lloc: gimnàs de Les Vinyes
Inscripcions del 9 al 20 de novembre, de dilluns a divendres, al Punt d’Informació Juvenil. Matins de 9.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores. Places limitades.


 

TALLER DE POSTALS DE NADAL AMB SCRAPBOOKING

Aprèn diferents tècniques d'scrap per fer les postals de Nadal. Utilitzarem tècniques bàsiques fent servir retalls de papers, troquelat amb troquels simples, decoració amb washi, diferents alfabets i segells amb tintes.

Participa al taller que tindrà lloc dijous i divendres, 3 i 4 de desembre, de 17.00 a 20.00 hores.

No en deixis passar l'oportunitat! Inscriu-t'hi abans del 27 de novembre al Punt d'Informació Juvenil. Places limitades.

Gratuït amb el carnet CBJove

TALLER D'EMBOLICAR REGALS DE NADAL

Un taller original per aprendre a embolicar regals de Nadal d'una forma fàcil i divertida, aprofitant molts complements que podem trobar per casa. Una bona manera d'estalviar i aconseguir regals amb molta personalitat!

Inscriu-te abans del 4 de desembre, al Punt d'Informació Juvenil, al taller que tindrà lloc el  dilluns, 14 de desembre, de 17.00 a 18.30 hores. Places limitades.

Gratuït amb el carnet CBJove

PROGRAMACIÓ D'ELS COSTALS

El concert d'Els Pets i l'obra teatral "Idiota", plats forts de la nova programació d'Els Costals.

El proper 15 de novembre, els Pets actuaran a l'Auditori, amb un format intimista i inèdit. La seva segona gira TRESPUNTZERO només constarà de set actuacions, una d'elles a casa nostra.

Pel que fa al teatre, hi tindrem noms consagrats del panorama escènic com ara Ana Sahun i Ramon Madaula, que protagonitzaran, el 8 de novembre, l’obra "Idiota", divertida i plena de suspens.


Com a novetat, es poden adquirir les entrades als espectacles per Internet, mitjançant el portal web de Ticketea.

Recorda que tens descomptes amb el Carnet CBJove.


Per consultar la programació del trimestre, fes clic aquí.


EDUCACIÓ
AJUT PER A MATERIAL ESCOLAR

L'Ajuntament donarà un ajut universal de 50 euros per a material escolar, des de P3 a 4t d’ESO.

Per rebre l’ajuda cal estar empadronat a Castellbisbal i matriculat als centres educatius públics del municipi, en els cursos d’educació infantil de segon cicle, primària o secundària obligatòria.

Per a més informació, cliqueu aquí.

 
 
PFI D'AUXILIAR DE REPARACIÓ I MANTENIMENT DE VEHICLES LLEUGERS A MARTORELL

Inscriu-t'hi! Si tens entre 16 i 20 anys, i no tens el graduat escolar, pot ser t'interessa aquest nou  PFI amb una durada de 1.000 hores,  de les quals 180 seran pràctiques en empreses.
 
Si voleu més informació, contacteu amb la Institució Escolar Balmes, clicant
aquí; o bé  us informaran d'aquesta oferta formativa a Joventut de Castellbisbal contactant aquí.
 
És requisit indispensable que els alumnes estiguin inscrits al Pla de Garantia Juvenil.

 
 
BEQUES CANIGÓ
 
Aquestes beques permeten realitzar pràctiques d'estudi o treball en organitzacions internacionals públiques de caràcter intergovernamental i multilaterals i a les institucions de la Unió Europea.

Pots sol.licitar-les fins al 4 de novembre, clicant aquí.
 
www.gencat.cat  06/10/2015
BEQUES FUNDACIÓ AMANCIO ORTEGA
 
Si fas 4t d’ESO i vols cursar 1r de batxillerat al Canadà o als Estats Units, inscriu-te al Programa de Beques de la Fundació Amancio Ortega.

Tens temps fins al 12 de novembre de 2015.

La beca cobreix el 100% del cost del curs escolar al Canadà o als Estats Units: viatge, taxa d’escolarització, convalidació d’estudis, allotjament i manutenció amb una família d’acollida, assegurança mèdica i d’accident, i el suport continuat durant 10 mesos d’estades.

Per a més informació, cliqueu aquí.
 
www.faortega.org  06/10/2015
PROVES PER A L'OBTENCIÓ DELS CERTIFICATS D'IDIOMES
  • Del 23 al 27 de novembre: convocatòria extraordinària per a l'obtenció dels nivells intermedi, avançat i C1 d'anglès. Per a més informació, cliqueu aquí.
 
www.gencat.cat 22/10/2015
INSTITUT OBERT DE CATALUNYA (IOC)

Recorda que, si vols treure't el graduat en educació secundària, batxillerat, formació professional o anglès tens la possibilitat de fer-ho per semestres o trimestres, depenent de la formació, a través de l'IOC.
  • Educació secundària: pots fer la inscripció per al trimestre d'hivern 2016, del 2 al 6 de novembre de 2015, per a l'alumnat nou; i del 14 al 21 de desembre de 2015 per a l'alumnat antic.
  • Batxillerat: pots fer la inscripció per al segon semestre, del 26 de novembre al 4 de desembre de 2015, per a l'alumnat nou; i del 20 al 27 de gener de 2016 per a l'alumnat antic.
  • Formació professional: pots fer la inscripció per al segon semestre, del 12 al 24 de novembre de 2015, per a l'alumnat nou; i del 27 de gener al 8 de febrer de 2016 per a l'alumnat antic.
  • Anglès: pots fer la inscripció per al segon semestre,  fins al 6 de novembre de 2015, per a l'alumnat nou; i del 28 de gener al 8 de febrer de 2016 per a l'alumnat antic.
Per a més informació, cliqueu aquí.


 
 
www.ioc.xtec.cat 14/10/2015

TREBALL
GARANTIA JUVENIL
 
Si tens entre 16 i 29 anys i actualment no estàs treballant ni estudiant, tens la possibilitat d'apuntar-te al Programa de Garantia Juvenil, un programa que vol assegurar que tots els joves puguin accedir a una oferta de treball o a cursos de formació ocupacional enfocats a trobar feina.

El jovent interessat a participar en aquest programa pot contactar amb la Borsa de Treball de Castellbisbal, av. Pau Casals, 9, on rebran informació i assessorament sobre tot aquest procediment. Vine a informar-te'n els dilluns i dimecres de 10.00 h a 14.00 h. Pots consultar els requisits aquí, i nosaltres t'orientarem i t'ajudarem a fer la sol.licitud.


 
28/10/2015

VACANCES I ESTADES
EL SOT DE L'INFERN

Aquesta bonica excursió ens porta a rememorar les antigues feines del bosc. Veurem una castanyeda explotada en règim de perxada i un alzinar amb una fidel reproducció d’una antiga barraca de carboners. Des de l’inici del recorregut tenim una bona panoràmica del Turó de l’Home, el cim mes alt del Montseny. De la carena cap a vall, els prats subalpins, propers al cim, són rellevats per les fagedes i, més avall, pels alzinars, que sovint l’home ha substituït per plantacions de castanyers. Després de veure una castanyeda i un alzinar arribarem al Sot de l’Infern, amb un microclima que afavoreix el creixement del bosc de ribera.
L’excursió comença  a l’àrea d’espai de la plana del Coll, en la carretera que va de la costa del Montseny a Santa Fe. Tot l’itinerari està senyalitzat amb marques de color groc, amb una distància d’uns 3.500 m i una durada d’una hora i mitja.

 

www.diba.cat 28/10/2015

CALAIX DE SASTRE
TORNA LA "FESTA DEL CINE"

Vols anar al cinema per només 2,90-€ l'entrada?

Sol.licita l'acreditació clicant aquí, i podràs gaudir d'aquets preus durant els dies 3, 4 i 5 de novembre.

Un cop t'hi hagis registrat correctament, t'enviaran la teva acreditació al correu electrònic que els hagis facilitat. Quan la rebis, només l'hauràs d'imprimir o mostrar-la amb el mòbil i presentar-la al cinema a l'hora de comprar la teva entrada, juntament amb el DNI. També pots comprar l'entrada per Internet, i presentar l'acreditació al cinema en el punt de control d'accés, quan vagis a gaudir de la pel.lícula.      
Ajuntament de Castellbisbal
Jove.cat
Xanascat
Carnet Jove
Departament de Joventut C/ Major, 103. Tel. (93) 772 00 55. 08755 Castellbisbal
PIJ Castellbisbal Els Costals. Av. Pau Casals, 16. Tel. (93) 772 11 17. 08755 Castellbisbal
Si no vols tornar a rebre aquest butlletí només cal que ens ho facis saber. Fes un clic aquí
De conformitat amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, quedeu informats que les vostres dades de caràcter personal formaran part del fitxer automatitzat Usuaris Serveis Municipals del que és responsable l’Ajuntament de Castellbisbal. Així mateix, al facilitar les dades sol·licitades, doneu el vostre consentiment per a poder portar a terme el tractament de les dades personals per a les següents finalitats: Enviament d’informacions de caràcter juvenil generades per l’Ajuntament de Castellbisbal. De la mateixa manera, us informem que podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-vos per correu electrònic lopd@castellbisbal.cat o bé a l’Oficina Atenció al Ciutadà de l’AJUNTAMENT DE CASTELLBISBAL, a l’Av. Pau Casals, 9, 08755 – BARCELONA.
No imprimiu si no és necessari. Protegim el Medi Ambient.