Copy
Departament de Joventut. Ajuntament de Castellbisbal
View this email in your browser
Butlletí electrònic d'informació juvenil del Departament de Joventut, de l'ajuntament de Castellbisbal
 
Gener 2014 / Número 32
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

NOTICIES
TIÓ, TIÓ
Com cada any l’Esplai Gatzara organitza el Caga Tió a la Plaça de l’Església. No hi podeu faltar, el proper dia 25 de desembre, a partir de les 12.00 hores.
Aquest any el Tió tindrà regals molt i molt especials!


 
EL NADAL MÉS TROPICAL
El casal de joves l'Envelat, a partir de la mitjanit del dia 25 de desembre, organitza el Nadal més tropical, una festa jove que no et pots perdre! Anima't i gaudeix del Nadal a ritme de bona música!

 
CAP D'ANY 2014
Us esperem el dia 31 de desembre a la gran festa de cap d’any 2014! Tindrà lloc al Casal Cultural i Recreatiu a partir de la 01.00h. La venda d’entrades és anticipada, i avui dimarts dia 24 i el dilluns dia 30 són els últims dies per poder comprar-la, a partir de les 16.30 al Punt d'Informació Juvenil (Els Costals). El preu és de 3€.

 
AULES D'ESTUDI D'HIVERN 2014
Ja arriben les aules d'estudi per al mes de gener! Podeu comptar amb aquest espai a l’hora d’estudiar per als exàmens els divendres i dissabtes següents:10, 11, 17, 18, 24, 25, 31 i 1 de febrer. 
Aquestes aules ofereixen la possibilitat de poder estudiar en horari nocturn, de
22.00 a 01.00 de forma tranquil·la, en un espai confortable i cèntric del poble, concretament a l’Espai de la Plaça (Casal de la Gent Gran). Us hi esperem!
PLA LOCAL DE JOVENTUT 2014/2017
El proper any 2014, comença l'elaboració del nou Pla Local de Joventut de Castellbisbal.
Molts de vosaltres us estareu preguntant, que és això del Pla local de Joventut? É
s una eina de planificació que vol concretar les línies a seguir en polítiques de joventut pels propers 4 anys al poble.
Per la seva elaboració necessitarem la vostra col·laboració. No podem fer un Pla Local de Joventut sense comptar amb vosaltres. Estigueu atents als nostres canals de Facebook i Twitter, a través d'ells us anirem informant de com podeu participar en el nou Pla!
 

ENSENYAMENT
PROVA PER A L'OBTENCIÓ DEL CERTIFICAT DE FORMACIÓ INSTRUMENTAL PER A PERSONES DE MÉS DE 18 ANYS
El Departament d'Ensenyament convoca les proves lliures per a l'obtenció del certificat de formació instrumental per a persones de més de 18 anys.
L'objectiu de les proves és que la persona aspirant demostri que ha assolit els objectius generals i continguts del currículum del cicle de formació instrumental.
El termini d'inscripció per a la convocatòria de l'any 2014: del 9 al 15 de gener.
Per a més informació sobre el contingut de les proves i la sol·licitud per fer la inscripció, fes clic aquí. 

 
PROVA PER A L'OBTENCIÓ DEL GRADUAT EN EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA PER A PERSONES DE MÉS DE 18 ANYS.
El Departament d'Ensenyament convoca les proves lliures per a l'obtenció del títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria per a persones de més de 18 anys.
L'objectiu de les proves és que la persona aspirant demostri que ha assolit els objectius i les competències bàsiques del currículum dels ensenyaments d'educació secundària per a les persones adultes.
Termini d'inscripció per a la convocatòria de l'any 2014: del 14 al 20 de gener.
Per a conèixer més informació sobre la prova fes clic aquí. 

MOBILITAT INTERNACIONAL
L'OBRA SOCIAL LA CAIXA CONVOCA BEQUES PER A ESTUDIS DE POSTGRAU
L'Obra Social "la Caixa" convoca 145 beques per cursar estudis de postgrau a: Espanya (25 beques), Europa (65 beques), Amèrica del Nord (48 beques)i la zona Àsia-Pacífic (7 beques). 
El propòsit d'aquestes beques és fomentar la mobilitat i facilitar al beneficiari una subvenció suficient, que permeti que els millors estudiants no tinguin impediments econòmics per accedir, al seu torn, als millors centres d'ensenyament nacionals i internacionals.
Les convocatòries estan obertes i el termini d'inscripció depèn de la beca triada. Fes clic aquí i informa't de cadascuna de les beques que hi ha. 
FORMACIÓ DUAL A ALEMANYA
El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), a través d’EURES, col·labora amb el Servei Públic d’Ocupació Alemany per a la preselecció i difusió de vacants en diferents especialitats de Formació Dual en Alemanya.
A partir del mes de gener es durà a terme la preselecció per a les regions alemanyes: Stuttgart i Hamburg i Heide.

Té una durada d’entre 2 i 3 anys i mig, i està adreçada a joves europeus en situació de desocupació d’entre 18 i 35 anys, que tinguin l’ESO o equivalent, i que com a mínim tinguin coneixements nivell A2 d’anglès o alemany.Tots els projectes venen acompanyats d'una formació prèvia a la llengua alemanya a Espanya i a Alemanya.
Si vols conèixer més informació de la formació fes clic aquí.

www.oficinadetreball.cat 23/12/2013

ERASMUS +
Aquest programa facilitarà finançament a més de quatre milions de persones (joves, estudiants i persones adultes) perquè puguis estudiar, formar-te, adquirir experiència laboral o participar en activitats de voluntariat a l’estranger. I per aconseguir-ho, la Comissió Europea hi destinarà un 40% més dels recursos actuals per a beques de mobilitat d’estudis o treball.
Ajuts destinats a 2 milions d'estudiants universitaris 
que podreu estudiar i fer pràctiques a l’estranger; a 650.000 estudiants de formació professional i aprenents, a 200.000 estudiants d’un màster complet a l’estranger. També es fomentaran, com ara ho feia el programa Joventut en Acció, els intercanvis juvenils i el Servei de Voluntariat Europeu: més de 500.000 joves podreu participar en activitats de voluntariat a l'estranger o en intercanvis.
www.jove.cat 02/12/13

VACANCES I ESTADES
ALTAFULLA
Que tal un volt per Altafulla? Altafulla és una vila mediterrània amb arrels medievals  a la qual podràs arribar en tren en menys d’una hora. Hi podràs veure el seu magnífic castell del segle XVII, això sí, per fora, ja que es privat, i
la Vila Closa, que és l’antic nucli medieval emmurallat declarat bé d'interès nacional, on la major part de les cases que s’hi poden contemplar també son del segle XVII. Molt a prop  teniu la vil·la dels Munts , que es una magnifica vil·la romana, i arbres singulars, com l’Oliverot, que és una olivera de més de 600 anys. Hi ha diversos camins que, travessant el riu Gaià, ens duen a Ferran, un petit municipi amb un altre castell del segle XIV. Si teniu més ganes de caminar, us podeu acostar fins a la platja de la Jovera, amb magnífics penya-segats i el castell de Tamarit; si no voleu caminar  podeu agafar els autobusos que surten de la estació d’Altafulla. Des del castell de Tamarit podeu realitzar una excursió curta però molt agradable, a través d’un tram de costa rocosa i de gran bellesa, fins a la platja de la Mora, i si teniu temps i ganes, fins a Tarragona, però això ja serà una altra excursió.

CALAIX DE SASTRE
VOLS SER MONITOR DE LA RUTA QUETZAL 2014?
Tens entre 24 i 28 anys, una titulació universitària i una titulació específica de socorrista aquàtic i terrestre? Si t'interessa només has d'enviar un escrit dirigit a l'organització comentant les raons per les quals et vols presentar a la selecció de monitors. 
L’expedició serà voluntària, de forma intensiva i contínua, des del 18 de juny fins al 30 de juliol del 2014. Pots presentar el teu currículum fins al 14 de febrer del 2014. 
Fes
 clic aquí per consultar tota la informació de la Ruta Quetzal 2014. 

www.injuve.es 09/12/13

CONCURS DE MICROVIDEOS PER A JOVES: #ELCATALÀEN6SEGONS
Es tracta d'una nova iniciativa destinada als joves per promoure l’ús del català a les xarxes socials, a la feina, en les relacions socials...L’organitza la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura del 16 de desembre de 2013 fins al 7 de gener de 2014.
Pot participar-hi qualsevol persona seguidora del perfil Twitter @llenguacatalana, que tingui com a mínim 16 anys.
Es tracta d'enregistrar un microvídeo que duri entre 6 i 15 segons, publicar-lo i compartir-lo a Twitter amb l’etiqueta #elcatalàen6segons (Vine, instagram, youtube, vimeo...). 
Consulta les bases del concurs i els premis fent clic aquí

 
Ajuntament de Castellbisbal
Jove.cat
Xanascat
Carnet Jove
Departament de Joventut C/ Major, 103. Tel. (93) 772 00 55. 08755 Castellbisbal
PIJ Castellbisbal Els Costals. Av. Pau Casals, 16. Tel. (93) 772 11 17. 08755 Castellbisbal
Si no vols tornar a rebre aquest butlletí només cal que ens ho facis saber. Fes un clic aquí
De conformitat amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, quedeu informats que les vostres dades de caràcter personal formaran part del fitxer automatitzat Usuaris Serveis Municipals del que és responsable l’Ajuntament de Castellbisbal. Així mateix, al facilitar les dades sol·licitades, doneu el vostre consentiment per a poder portar a terme el tractament de les dades personals per a les següents finalitats: Enviament d’informacions de caràcter juvenil generades per l’Ajuntament de Castellbisbal. De la mateixa manera, us informem que podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-vos per correu electrònic lopd@castellbisbal.cat o bé a l’Oficina Atenció al Ciutadà de l’AJUNTAMENT DE CASTELLBISBAL, a l’Av. Pau Casals, 9, 08755 – BARCELONA.
No imprimiu si no és necessari. Protegim el Medi Ambient.