Copy
Departament de Joventut. Ajuntament de Castellbisbal
View this email in your browser
Butlletí electrònic d'informació juvenil del Departament de Joventut, Ajuntament de Castellbisbal
 
Juny 2016/ Número 55
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

NOTICIES 
AQUEST SERÀ EL TEU MILLOR ESTIU, DESCOBREIX-LO!
 
Cada cop queda menys per a l'estiu i, com que no volem que t'avorreixes, estem cuinant un suggeridor menú de diversió per a tu.

Ben aviat publicarem el programa de tallers i d'activitats d'oci. Trobaràs tallers per aprendre idiomes, per fer manualitats, per endinsar-te en el món de l'espectacle... I activitats d'oci nocturn que, de ben segur, et refrescaran les nits d'estiu!

Uneix-te a les nostres xarxes socials de "castellbisbaljove", Facebook i Twitter, on anirem publicant-ne més informació. 
26/05/2016
V FIRA DE LA CERVESA ARTESANA

Dissabte 18 de juny, a partir de les 11.00 del matí, a la Plaça de l'Església, teniu una cita; una nova edició de la Fira de la Cervesa Artesanal torna a Castellbisbal.

Aquesta trobada està organitzada per les entitats Hobby Garrafot i l’associació juvenil L’Envelat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellbisbal.
 
25/05/2016
LANPARTY CASTELLBISBAL
 
Ja s'han obert les inscripcions de la LanParty Castellbisbal, que es farà del 16 al 17 de juliol a la sala d'exposicions d'Els Costals. Enguany, aquesta trobada arriba ja a la seva cinquena edició, amb videoconsoles, Dj, zona Lan Party, i més activitats.

Inscriu-t'hi clicant aquí. Formalitzaràs la reserva el mateix dia de la Lan: hauràs de fer un pagament de 3 euros a la entrada del centre on es farà l'acte.

Per a més informació consulta'n les bases clicant aquí.
 
CINEMA A LA FRESCA!
 
Ja tenim aquí una nova edició del Cinema Jove. Després de demanar la vostra opinió per a la tria de la pel·lícula que s'hi projectarà, la que ha estat la més votada per vosaltres és "Dos tontos todavía más tontos".
 
La projecció serà l'1 de juliol i començarà a les 22.30 hores a la Plaça de l'Església.

Us hi esperem!
 30/05/2016

EDUCACIÓ
PREPARA'T! I DECIDEIX AVUI EL TEU FUTUR!

A l'Espai d'Adults trobaràs cursos preparatoris per a les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà i grau superior, així com ensenyaments de formació inicial, bàsica i especialitzada.

Pots fer-hi la preinscripció fins al proper 30 de juny. 

Si en desitges més informació, fes clic aquí.

Vine i forma't. T'estem esperant!
 
SAPS QUE POTS FER UN CFGS DES DE CFGM, ENCARA QUE NO HAGIS SUPERAT LA PROVA D'ACCÉS?

Si aquest any has acabat un CFGM, podràs accedir a un CFGS sense la prova d’accés, però només en els centres i pet als ensenyaments en què, després del procés ordinari de preinscripció i matrícula, quedin places vacants.

Aquest segon període de preinscripció i matrícula serà durant el mes de setembre.

Per a més informació pots trucar al Servei Jove d'Orientació laboral i per a la Formació de de l'Ajuntament de Castellbisbal, al 93 772 36.
 
www.gencat.cat 22/04/2016
PREINSCRIPCIÓ CURS 2016-2017

Consulta el calendari i preinscripció a ensenyaments postobligatoris per al curs 2016-2017: batxillerat, cicles formatius, PFI, disseny, artístics, idiomes, esportius,...clicant aquí.

O, si el que vols fer és una formació a distància, informa't de l'oferta d'ensenyaments i calendaris per al curs 2016-2017 a l'Institut Obert de Catalunya (IOC), clicant aquí

 
www.gencat.cat  27/04/2016

TREBALL
T’AGRADA EL MÓN DE L’ESPORT O L’EDUCACIÓ?

Si ets major d’edat i tens ganes de millorar el teu CV, segur que t’interessen els cursos que la Borsa de Treball de Castellbisbal té programats:
  • Curs  “Necessitats educatives especials”            (30 hores). Inici: 6 de juny de 2016
  • Curs  “Activitats esportives de lleure”.              (30 hores). Inici: 4 de juliol de 2016 
Formació subvencionada en un 90% per a majors d'edat en situació d'atur i treballadors/es a temps parcial.
 
Si en vols més informació o inscriure-t'hi, contacta amb la Borsa de Treball de Castellbisbal, clicant aquí.
26/05/2016
FORMACIÓ I FEINA PER A TU!
 
Tens entre 16 i 24 anys? No estudies i estàs fent recerca de feina?

Vine dijous, 9 de juny, a les 12.00 hores a la sala d’actes de l’Ajuntament a la xerrada informativa. T’hi informarem del Programa START!

Aquest programa t’ajudarà i t’acompanyarà a assolir els teus objectius de formació i laborals.
30/05/2016

VACANCES I ESTADES
A LA MOLA DES DEL COLL D'ESTENALLES

Passejada clàssica, però molt agradable, que ens porta fins al monestir de Sant Llorenç del Munt, tot visitant alguns dels elements més característics del parc natural, com ara els Òbits o el Morral del Drac.

Sortim del Centre d’Interpretació del Coll d’Estenalles. Després d’una estona d’ascensió, arribem al coll d’Eres, que comunica la vall d’Horta amb el coll d’Estenalles, i és un punt destacat en el camí del Montcau a la Mola. Seguint l’itinerari trobarem el Roure del Palau, un magnífic exemplar de prop de 30 m d’alçada i 1’5m de perímetre. A partir d’aquí i ,fins arribar a la carena, l’alzinar  és el bosc dominant: on fins ben entrat el segle XX el carboneig va ser una activitat ben arrelada. Al peu del cingle hi ha el Mas dels Òbits en una balma que segons alguns autors, es remunta a l’època alt medieval. Més endavant trobarem el Morral o Cova del Drac, al capdamunt de la canal de Santa Agnès, ermita que podeu baixar a visitar; segons la llegenda, era un refugi d’un drac. El monestir el tindrem molt a prop, és el monument més destacat del parc i la seva visita paga molt la pena.

Tot plegat té un recorregut d’uns sis quilòmetres
d’anada i 6 de tornada, pel mateix camí, no té gaire dificultat i us agradarà plenament.

Trobareu més informació
a l’oficina del coll d’Estenalles o clicant aquí.
 
www.diba.cat 25/05/2016

CALAIX DE SASTRE
CONSULTES SOBRE SEXUALITAT, ARA PER WHATSAPP!

CJAS-WhatsApp ofereix als joves menors de 30 anys la possibilitat de resoldre dubtes relacionats amb la sexualitat consultant el 687748640:

  • Informació sobre salut sexual i reproductiva: anticoncepció d’urgència, mètodes anticonceptius, retard de la regla, embaràs, IVE, ITS, etc.
  • Dubtes o dificultats en la vivència de la sexualitat: canvis del cos, la masturbació, identitat i orientació sexual i del desig, etc.
  • Dificultats en les relacions: confusió de sentiments i emocions, primeres relacions sexuals compartides, dificultats en la relació de parella, problemes en les relacions sexuals, etc.
També, recorda que existeix el Servei de Consulta Jove a Castellbisbal per als menors de 21 anys, un servei gratuït i absolutament confidencial.

No et quedis amb dubtes!
www.centrejove.org 10/05/2016
JOVE, VOLS DEIXAR EL NIU?

Saps que hi ha ajuts econòmics per al pagament de habitatges. Informa-te'n clicant aquí.

I, si cerques pis a la comarca del Barcelonès per motius de feina o estudis, en aquesta web, "compartirhabitatge.net", trobaràs una oferta variada.

www.gencat.cat 15/04/2016

Ajuntament de Castellbisbal
Jove.cat
Xanascat
Carnet Jove
Departament de Joventut C/ Major, 103. Tel. (93) 772 00 55. 08755 Castellbisbal
PIJ Castellbisbal Els Costals. Av. Pau Casals, 16. Tel. (93) 772 11 17. 08755 Castellbisbal
Si no vols tornar a rebre aquest butlletí només cal que ens ho facis saber. Fes un clic aquí
De conformitat amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, quedeu informats que les vostres dades de caràcter personal formaran part del fitxer automatitzat Usuaris Serveis Municipals del que és responsable l’Ajuntament de Castellbisbal. Així mateix, al facilitar les dades sol·licitades, doneu el vostre consentiment per a poder portar a terme el tractament de les dades personals per a les següents finalitats: Enviament d’informacions de caràcter juvenil generades per l’Ajuntament de Castellbisbal. De la mateixa manera, us informem que podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-vos per correu electrònic lopd@castellbisbal.cat o bé a l’Oficina Atenció al Ciutadà de l’AJUNTAMENT DE CASTELLBISBAL, a l’Av. Pau Casals, 9, 08755 – BARCELONA.
No imprimiu si no és necessari. Protegim el Medi Ambient.