Copy
Departament de Joventut. Ajuntament de Castellbisbal
View this email in your browser
Butlletí electrònic d'informació juvenil del Departament de Joventut, Ajuntament de Castellbisbal
 
Març 2018/ Número 75
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

NOTICIES
ACTIVITATS DE MARÇ AL PUNT JOVE!
Vols conèixer totes les activitats programades per a aquest mes al Punt d'informació Juvenil? Apunta'n les dates, totes es faran al Punt Jove a les 19.00 hores: 

Xerrades i tallers: 
  • Llum sobre l'invisible, anàlisi de cançons, 5 de març
  • Participació ciutadana, saps quins espais de participació hi ha al poble?: 19 de març
  • "Herstory: Dones emblemàtiques" activitat final: 7 de març
  • Taller de brioix i batuts de fruita: 14 de març
  • Creativiart, taller de creació d'un jardí interior al Punt Jove: 21 de març
  • Estora de suro, construcció d'una estora amb taps de suro reciclats: 28 de març
Un xic de tot: 
  • Trobades obertes per crear el grup impulsor de les jornades de voluntariat a Castellbisbal: 1,13 i 27 de març
  • Torneig de ping-pong (inscripció al PIJ): 16 de març
  • Triangular de futbol (inscripció al PIJ): 23 de març, a les 18.00 hores
 
Per a més informació us podeu adreçar al mateix Punt d'informació Juvenil (Els Costals), de dilluns a divendres, de 17.00 a 21.00 hores.
JORNADES PER LA IGUALTAT 2018
De l'1 al 12 de març tornen les Jornades per la Igualtat, durant les quals podràs gaudir de diferents actes i activitats programats entorn a a la data del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. 
El 9 de març participa a la tarda/nit lila, un dels actes emmarcats en aquestes jornades, en què podràs gaudir de diferents activitats per a joves: tallers de twerk, trivial feminista, micro-càpsules artístiques i batalla de galls i gallines. 
Per consultar totes les activitats programades a les Jornades fes clic aquí.

EDUCACIÓ
SALÓ DE L'ENSENYAMENT 2018
Del 14 al 18 de març tindrà lloc el Saló de l'Ensenyament, al Recinte Montjuïc de Barcelona. En un mateix lloc tindràs a la teva disposició tots els estudis, centres educatius i sortides professionals per ajudar-te a resoldre els teus dubtes o decidir la teva professió. Si vols consultar els expositors, les activitats que es faran, o els horaris i preus fes clic aquí
Si vols conèixer totes les fires i salons on t'informaran i assessoraran sobre els estudis a Catalunya fes clic aquí
PREINSCRIPCIONS DEL CURS 2018/2019
El procés de preinscripció dels ensenyaments de segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria s'iniciarà a finals de la primera setmana o la segona d'abril.
Una altra novetat és la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior, cosa que elimina la preinscripció en paper. 
Per consultar tota la informació fes clic aquí.
INSCRIPCIONS A LES PROVES D'ACCÉS
Del 13 al 22 de març estaran obertes les inscripcions a les següents proves d'accés:
Fes clic en les proves d'accés en què estàs interessat a fer la inscripció i coneix-ne tota la informació: calendari complert, documentació, taxes, exempcions...entre d'altres. Estigues atent!

OCUPACIÓ
SALÓ DE L'OCUPACIÓ JUVENIL
El primer Saló de l’Ocupació Juvenil se celebrarà del 14 al 16 de març, coincidint amb el Saló de l’Ensenyament, i serà gratuït.
El saló es distribuirà en àrees d'especialitat per facilitar tota la informació dels serveis públics municipals per a la recerca de feina, també podreu informar-vos sobre els drets i deures laborals, orientació al món laboral, emprenedoria i treball en xarxa. A més, també hi haurà un espai perquè el sector privat, concretament unes 25 empreses de diferents sectors, puguin informar els assistents dels processos de selecció que tenen oberts i dels requisits que estan buscant.

MOBILITAT INTERNACIONAL
JORNADES DE VOLUNTARIAT A CASTELLBISBAL
Els dies 1, 13 i 27 de març us hi esperem a tots aquells joves que vulgueu formar part del grup impulsor de les jornades de voluntariat que es volen organitzar a Castellbisbal. Les trobades són obertes i podeu participar-hi sense inscripcions prèvies. Si vols rebre més informació sobre el projecte, adreça't al Punt d'Informació Juvenil, de 17.00 a 21.00 hores, a Els Costals.
INTERCANVI JUVENIL A ITÀLIA
L’associació La Víbria Intercultural busca dos participants per a l’intercanvi juvenil “From taste to tastes”, del 5 al 14 de juny. L’únic cost de participació és el de fer-se soci a La Víbria Intercultural: el menjar, l’allotjament, les activitats i el transport estan subvencionats al 100% pel programa Erasmus+ de la UE. 
Si vols participar-hi fes clic aquí i omple el formulari; hauràs d'esperar que et contactin en cas de ser escollit. Fes-ho abans del 30 de març!

CALAIX DE SASTRE
PROVA D'AUTODIAGNOSI DE LA SIDA
La prova d’autodiagnosi de la Sida ja està disponible a les farmàcies. Té un cost de 29€ i no cal la prescripció mèdica. L’autotest de VIH té com a principal objectiu augmentar el diagnòstic precoç d'aquest virus, disminuir el nombre de persones no diagnosticades i amb diagnòstic tardà. Quan més es triga a detectar el virus, més avançada estarà la malaltia i més difícil en serà el tractament.
8 DE MARÇ: VAGA GENERAL ESTUDIANTIL
El proper 8 de març s'ha convocat una vaga feminista a escala internacional. Concretament es fa una crida als estudiants, a la vaga general estudiantil, a buidar les aules dels centres i a omplir els carrers, participant en les concentracions i manifestacions unitàries que es celebraran aquell dia a centenars de ciutats i localitats de l'Estat espanyol i de tot el món. A les 12.00 hores es farà la concentració d'estudiants a la Plaça Universitat de Barcelona. Des de Lliures i Combatives i el Sindicat d'Estudiants us animen a participar-hi: "Sabem que l'única manera d'acabar amb la nostra opressió és amb la organització col·lectiva i la mobilització als carrers". Fes clic aquí per llegir-ne més. 
Ajuntament de Castellbisbal
Jove.cat
Xanascat
Carnet Jove
Departament de Joventut C/ Major, 103. Tel. (93) 772 00 55. 08755 Castellbisbal
Si no vols tornar a rebre aquest butlletí només cal que ens ho facis saber. Fes un clic aquí
De conformitat amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, quedeu informats que les vostres dades de caràcter personal formaran part del fitxer automatitzat Usuaris Serveis Municipals del que és responsable l’Ajuntament de Castellbisbal. Així mateix, al facilitar les dades sol·licitades, doneu el vostre consentiment per a poder portar a terme el tractament de les dades personals per a les següents finalitats: Enviament d’informacions de caràcter juvenil generades per l’Ajuntament de Castellbisbal. De la mateixa manera, us informem que podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-vos per correu electrònic lopd@castellbisbal.cat o bé a l’Oficina Atenció al Ciutadà de l’AJUNTAMENT DE CASTELLBISBAL, a l’Av. Pau Casals, 9, 08755 – BARCELONA.
No imprimiu si no és necessari. Protegim el Medi Ambient.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departament de Joventut · Carrer Major, 103, Castellbisbal, España · Castellbisbal 08755

Email Marketing Powered by Mailchimp