Copy
Purtătorii de Făclie, Newsletter nr. 38                                                                                                    
 

“Căci iată că a trecut iarna; a încetat ploaia şi s-a dus. Se arată florile pe câmp, a venit vremea cântării şi se aude glasul turturelei în câmpiile noastre”

(C. Cântărilor. 2:11,12)

După o iarnă plină și binecuvântată, cu zăpadă din plin și multe tabere de schi foarte frumoase, ne-am bucurat de câteva zile călduroase, care ne prevestesc primăvara și ne duc cu gândul la corturi, munte și tabere. Privind înapoi suntem plini de recunoștință pentru toate darurile lui Dumnzeu, privind înainte suntem plini de entuziasm pentru toate surprizele Sale, care ne așteaptă pe drum.
Vă dorim tuturor ca Domnul să aducă, așa cum spune versetul de mai sus “vremea cântării” – un timp de împrospătare și înnoire în relația cu El și în viața personală.
Dumnezeu să vă binecuvinteze.

Florin Șaitiș

Aventura Iernii 2015

Taberele de schi pentru adulţi
Deseori mi-am pus întrebarea ce anume ar face ca adulții să se simtă bine într-o tabără de… adulți? Păi, după experiența mea de mai bine de doi ani în PdF, adulților le plac: jocurile, interacțiunea de grup, posibilitatea de a exprima liber anumite opinii, implicarea în activități sportive și… din nou jocurile. 
Deci, concluzia: adulții sunt precum copiii sau copiii sunt precum adulții. 
Și toate acestea de mai sus le-am avut din plin în cele două tabere de schi din Ianuarie respectiv Februarie 2015: am jucat atât jocuri de cunoaștere sau spargere a gheții dar și jocuri haioase de grup sau jocuri de masă. Am râs, am glumit, am căzut pe pârtie sau ne-am plâns de febră musculară. Am avut temeri sau ne-am avântat cu curaj pe pante care uneori păreau prea abrupte. Am discutat și am învățat împreună despre acceptarea celorlalți așa cum și noi am fost acceptați de Hristos, spre slava lui Dumnezeu. Am discutat și despre Fericire, Temeri, Acceptare și Valoare de sine. Alături de noi au fost cei care au mai participat la astfel de tabere sau care au venit pentru prima dată în viața lor la o tabără organizată de PdF. Îmi aduc aminte ce anume a spus la un timp de evaluare unul din acești participanți: ”Era pentru prima dată când participam la o tabără.  Am fost obișnuit să dorm într-o cameră cu cel mult două persoane. Nu-mi puteam imagina cum ar fi să dorm cu alți 10 – 12 oameni în aceeași cameră. M-am liniștit când prietenul meu mi-a spus: " dacă nu îți place, te sui în mașină și pleci. Pe drum am făcut pariu că primul care pleacă plătește celor care au rămas…Au trecut trei zile… și nu mi-a trecut niciodată prin minte să plec…și asta nu din cauza banilor. Pur și simplu m-am simțit minunat să fiu cu voi.” 
Foarte mulți au spus ca vor reveni… așa că fiți siguri că rezervați locuri din timp pentru următoarele tabere pentru adulți.
Costi Filote
Ai fost la una din taberele de schi din acest an şi nu ai nicio poză? 
 Fotografii din Tabăra de schi adulţi
  
 
Școala pentru Inimă și Suflet
 
 Deseori ne punem întrebarea despre cum ar arăta o viață trăită astăzi, din perspectiva lui Isus. Cum s-ar comporta El cu credincioșii din ziua de astăzi sau necredincioșii? Cum ar reacționa la glumele nesărate ale colegilor de școală sau de muncă? Cum ar răspunde la diverse provocări?
    Care ar fi prețul real al chemării Lui în secolul 21? Cum să iubesc, slujesc, caut pe cei pierduți din perspectiva Lui?
Uneori vedem modele și avem răspunsuri, alteori nu. Dar cel mai des ne gândim că cei din acea vreme nu se confruntau cu provocările cu care noi ne confruntăm. Și cu toate acestea, Biblia are încă o mulțime de răspunsuri… chiar pentru zile sau circumstanțe ca cele din ziua de azi. De aceea, haideți să descoperim împreună răspunsurile la Mini Școala pentru Inimă și Suflet. Vom discuta, vom învăța împreună, ne vom cunoaște și ne vom și juca.
Când? 13-15 Martie
Unde? Centrul de Vacanță – Râșnov
Cine? Oricine, peste 17 ani
Preț? 140 ron
Data limită de înscriere: 10 Martie 2015
Primăvara 2015
ÎN CURÂND:

Mini Școala Biblică
# ca să descoperi misterele și modul în care Cuvântul lui Dumnezeu
ți-ar putea afecta viata.

LINK PENTRU DETALII

 
Tabăra pentru părinți și adolescenți
# într-o lume imperfectă să redescoperim soluțiile perfecte oferite de Scriptură
LINK PENTRU DETALII

CORT 2015
# dacă dorești să vii 
într-una din taberele de vară cu
adolescenții sau copiii din comunitatea ta
Conferința pentru femei
# un weekend de recreere și inspirație cu alte femei.

# un weekend de părtășie la centru PDF din Râșnov
LINK PENTRU DETALII

Training practic
pentru liderii care vor
să implementeze în lucrarea lor:
# învățarea prin experiență
# jocuri de echipă
# activități outdoor
LINK PENTRU DETALII
Ştiri de pe şantier

Lucrările la casa pentru angajaţi continuă. Ce s-a mai lucrat din toamnă până în primăvară, ne informează, ca de obicei, Denis.

În toamna 2014 am terminat casa pe exterior. Am pus lambriul de lemn în partea de sus şi am tencuit partea de jos. Însă din cauza ploilor din noiembrie, excavatorul nu a putut fi folosit, aşa că fost imposibil să punem pământul înapoi. 
La instalaţia termică şi de apă ne-au ajutat Wolfgang şi sotia lui, Uschi, şi am terminat în două săptămâni.
Câteva zile mai târziu, cu ajutorul telefonic al unui inginer din Germania, am pus în funcţiune Cazanul pe peleti, iar asta a fost o adevărată provocare.
Mai întâi, pentru că în beci nu este semnal telefonic şi, apoi, pentru că unul din motoare, care trebuia să împingă peleţii, era legat greșit, deci funcţiona invers. La început, am crezut că am scăpat vreun şurub înăuntru şi s-a blocat ceva, aşa că am desfăcut tot ce am putut, dar nu am găsit nimic. Până am observat că motorul merge invers. Am schimbat şi acum merge cum trebuie şi deja am încălzit casa atunci când a fost foarte frig afară.
Inginerul a spus că aşa ceva nu a mai întâlnit niciodată până acum - ca un motor să fie greşit montat din fabrică. 
 
În ultimele luni am lucrat la instalaţia electrică şi, în paralel, am placat toţi pereţii cu rigips sau cu Vidiwall. Rudi, un tânăr din Bucureşti, ne-a ajutat la gletuit. El a fost cu biserica lui de Revelion la Centrul PdF şi s-a oferit să revină pentru a ne ajuta.
A fost pusă şi încălzirea în pardoseală, a fost turnată şi şapa în ambele locuinţe,  Silas şi eu (Denis) am început scările din lemn, ceea  ce este pentru noi o provocare şi vom vedea ce iese.
Ţinta noastră este ca, la final de mai, cel puţin una din cele două locuinţe să fie terminată. Până atunci mai avem de lucru mult, atât în interior cât şi în exterior.
Sperăm şi ne rugăm pentru vreme potrivită.
Aventura Verii 2015
Tabăra Micii Exploratori
4 - 11 iulie 2015
COST: 350 lei, 
până la 15 Iunie 

 0760616710; receptie@pdf.ro
Tabăra Tineri Exploratori
19 - 26 iulie 2015
COST: 350 lei,
până la 23 Iunie 

 0760616710; receptie@pdf.ro
 Tabăra X-ploratori
8 - 16 august 2015
COST: 370 lei,
până la 17 Iulie 
0760616710; receptie@pdf.ro
Tabăra Max Bike
26 iulie - 2 august 2015
COST: 420 lei,
până la 10 Iulie 
 0760616710; receptie@pdf.ro
 Supraviețuire Montană
13 - 23 august 2015
COST: 400 lei,
până la 16 Iulie 
0760616710; receptie@pdf.ro
Facebook
Facebook
Website
Website
YouTube
YouTube
 
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Asociația "Purtătorii de Făclie", All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp