Copy
Newsletter nr. 39, As. Purtătorii de Făclie                                            

Provocat sau blocat...

... a fost tema conferinţei CCI (Campingul Creştin Interconfesional) care a avut loc la Centrul PdF luna trecută. Subiectul a fost potrivit şi încurajator pentru provocările pregătirii taberelor din vară, dar mai mult, subiectul reflectă gândurile mele legat de o perioadă de tranziţie ce o întâmpinam la PdF.
  • La începutul anului am decis să mutăm toată activitatea la Râsnov, să desfiinţăm biroul din Braşov şi să se mute Florin cu familia şi Rebeca la Râşnov.
  • Denis şi Dagmar au anunţat că vor pleca înapoi în Germania. Denis este de zece ani la PdF, a făcut parte din echipa de conducere, şi are o experienţă deosebită în construcţie şi nu numai. De asemenea, şi Dagmar a contribuit mult în echipa PdF. Ne vor lipsi.
  • Încă trei persoane au anunţat recent că vor pleca din echipa PdF din diferite motive: Rebeca, Liviu şi Costi.
      Provocat sau blocat?! Sincer, mai întâi m-am simţit blocat! Este prea de tot.
M-am luptat cu tot fel de gânduri – grijă, supărare, oboseală,… şi am strigat către Dumnezeu. Apoi am observat că nu sunt singurul care strigă - şi Moise a strigat de multe ori către Dumnezeu. Numai că provocările lui au fost de viaţă şi de moarte: lipsa de apă, de hrană, revoltă, război - provocări existenţiale în comparaţie cu ale noastre. Moise strigă fiindcă nu are soluţii – nici eu nu am. Dar Dumnezeu are soluţii, şi chiar se foloseşte de Moise să le implementeze.
Este lucrarea lui Dumnezeu, şi El are soluţii şi se foloseşte de voi şi de noi.
     Deja vedem ca El lucrează. Apartamentele sunt aproape gata pentru mutare. Un cuplu din Germania, Friedemann şi Anne, vor veni în octombrie să preia responsabilitaţile lui Denis şi Dagmar, deocamdată pentru un an. Felix Dragoş Constantinescu a răspuns pozitiv la provocarea de a se alătura echipei PdF în domeniul de management.
     Rămânem provocaţi să ne încredem în Isus şi în posibilităţile Lui, şi în acelaşi timp să îi mulţumim văzând cum lucrează – prin evenimentele de la PdF, dar şi în echipă şi susţinere.
Ebbe

HAI LA TABĂRĂ!

 Consultă afişul şi spune şi prietenilor tăi despre taberele PdF din această vară. 

Vino cu un prieten în tabăra din acest an!
Mai multe detalii despre taberele
PdF 2015 
poţi găsi
aici.    Au început înscrierile 
pentru taberele 
din această vară!
Accesează linkul pentru înscriere!

Tabăra pentru părinţi şi adolescenţi


     Anul trecut, la o tabără similară, o mamă s-a ridicat și a spus: ”până acum nu am crezut că poate exista o tabără unde și părinții și copiii să se poată simți așa de bine împreună”. De aici a venit și ideea de a testa și mai mult limitele: ”cum ar fi dacă de data aceasta ar fi doar părinții cu adolescenții, fără copii mai mici?”. Și, dacă asta nu ar fi suficient, ”cum ar fi să abordăm subiecte… hai să spunem delicate… așa încât nimeni să nu se simtă rușinat sau inconfortabil?
     Și credem că am reușit destul de bine. Altcineva spunea că ”vârsta” este doar o stare a minții. Și a fost evident prin activitățile pe care le-am experimentat: jocuri de grup – părinți și adolescenți, sesiuni împreună și separate, discuții în grupuri mici și multă aventură și joc.
     Participând la câteva din discuțiile în grupuri mici, am auzit unii părinți întrebând: „vorbiți cumva de adolescentul meu?” Sunt curios dacă nu cumva și adolescenții au pus aceeași întrebare: ”vorbești cumva de părintele meu?” Se pare că multe din frământări și provocări sunt similare. Asta este ceea ce ne-a făcut și mai apropiați unii de ceilalți. Este greu să fii adolescent și… este greu și ca părinte!
     Dar cel mai important este că, în final, și unii și alții am plecat acasă mulțumiți: că ne înțelegem, că ne putem susține unii pe alții și că… toate vor trece cândva… și pentru unii și pentru alții…!”
Costi Filote
De ce să vii în taberele de vară la Purtătorii de Făclie? Care au fost experienţele celor care au trecut pe la noi? Cine suntem şi ce pregătim pentru tine? 
Urmăreşte acest video ca să afli mai multe.
Ştiri de pe şantier
Vine vara şi, odată cu ea vine şi sezonul de mutare. Se mută biroul din Braşov în Râşnov dar şi familia Şaitiş se mută, daca terminăm casa lor :)
 
În ultimele săptămâni am lucrat mult la interiorul casei, am gletuit şi am şlefuit, şi gletuit şi şlefuit, şi gletuit şi ... cel putin aşa am simţit noi. Niklas, săracul, a şlefuit foarte mult şi a vopsit ultimele zile şi săptămâni. Dar, în sfarşit, e aproape gata.
Gresia şi faianţa sunt puse în bucătărie şi în băi, şi, de asemenea şi o parte de lambriu şi o parte de parchet.
Printre altele, am umplut şi şanţul din jurul casei şi am pus terasele şi chiar gazonul. Şi faptul că am avut vreme foarte frumoasă a făcut ca iarba să iasă 
deja pe alocuri.
 
La începutul lui iunie vom primi uşile şi bucătăria, după care mai sunt necesare câteva finisări şi vom termina prima jumătate de casă, astfel încât familia Şaitiş să se poată muta. După aceia începem iarăşi cu gletuit şi şlefuit şi vopsit şi ....pentru cealaltă jumătate de casă, în care va locui familia Mittelstädt.
 
Apoi, în august trebuie să începem deja cu pereti celei de-a doua case. Am planificat s-o ridicăm în ultima săptamână din septembrie şi prima săptămană din octombrie.
Denis
Te poţi implica şi/sau te poţi ruga pentru:
  • Evenimentele verii 2015 - vezi calendarul
  • Instalarea Cortului Mare şi a taberei - avem nevoie de ajutor în weekendul 12 - 13 iunie
  • Mutarea la Râşnov a echipei PdF
  • Ridicarea celei de-a doua case
  • Participanţi la taberele PdF
  • 9 iunie - zi specială de rugăciune pentru tabere - te poţi alătura echipei PdF  în rugăciune
YouTube~ PdF
www.pdf.ro
PdF
Copyright © 2015 Asociația "Purtătorii de Făclie", All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp