Copy
Newsletter nr. 40, Asociaţia Purtătorii de Făclie.

Septembrie 2015

 

Cuprins:

Dragi prieteni,

   
    Unul din versetele marcante pe care îl găsim pe paginile Noului Testament este: ... Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este îndeajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desavârșită” – 2 Corinteni 12:9a.

    În altfel de circumstanțe, luptându-se cu altfel de provocări, apostolul Pavel rostește aceste cuvinte cu aproape 2000 de ani în urmă. Cuvinte care totuși s-au aplicat într-un mod foarte specific taberelor din vara lui 2015 de la Purtătorii de Făclie.

    Provocați cu mutarea biroului înainte de vară, cu mutarea unor angajați la centrul din Râșnov, cu plecarea unei părți din echipă și venirea altora în mijlocul verii, uneori am simțit și am spus: Doamne, e prea mult. Și totuși, El ne-a dat putere să pășim înainte și nu doar atât: ne-a binecuvântat cu un an în care taberele au mers extraordinar de bine, cu lideri excelenți și mai ales cu oportunitatea de a fi parte din Marele Seceriș și de a vedea cum copii, adolescenți și tineri pierduți sunt aduși în casa Tatălui într-o relație vie cu El. 

    Și când se întâmplă asta, știi cu certitudine că nu este vorba despre tine, ci în mod exclusiv despre harul Său care te folosește chiar și în slăbiciune.

     Binecuvântat să fie El pentru lucrările Sale nespus de mari și de frumoase.
 
Florin Șaitiș

Impresii din taberele de vară:


Tineri Exploratori

 
    Primul meu contact cu tabăra a fost atunci când mi-am cunoscut echipa. Am simțit o căldură pe care fiecare din noi o emană necondiționat.​ Pe măsură ce am cunoscut mai multe persoane, mi-am dat seama că Dumnezeu avea să lucreze în viețile tuturor, chiar dacă eram diferiți și El avea să ne unească. Apoi s-a întâmplat ceva. Într-o seară, pe când Florin predica, am simțit dorința de a experimenta personal viața cu Isus. Știam destule și credeam, dar am vrut mai mult, si am primit. Am simțit dragostea cea mai copleșitoare care dă naștere lacrimilor, și care lasă în urma lor o pace și o bucurie neasemuită. Mi s-a spus : "de acum ai început o viață nouă". Nu am să uit niciodată ziua aceea. 

    Mi-am făcut prieteni minunați și cel mai frumos este că mi-am întărit relația de prietenie cu El. Am simțit că am devenit o persoană nouă și sunt fericită că Dumnezeu a lucrat prin cei de la PdF la inima și viața mea. A fost o tabără cu activități frumoase și interesante, nu m-am plictisit deloc și programul strict a fost o parte din farmec! Aștept cu mare drag anul viitor.
Sabina G.


X-Ploratori


    Anul acesta a fost prima oară când am participat la tabăra PDF și pot spune că a fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit vreodată. Nu am venit în tabără cu vreo altă așteptare decât cea de a mă simți bine într-un mediu creștin. Dar, odată cu trecerea zilelor, am descoperit ceva ce nu mai întâlnisem: o comunitate creștină tânără, unită, plină de dragoste și râvnă pentru Hristos. Acești oameni se știau, țineau legătura și erau prieteni de ani de zile, în ciuda faptului că erau din zone diferite ale României. Toate aceste persoane noi și interesante erau legate prin iubirea lui Hristos. Voiam și eu asta! Voiam ca, dintr-o dată, să am toate răspunsurile și să nu mai fie nevoie să caut. Dar, în această tabără am învățat că Dumnezeu se bucură când Îl căutăm, descoperindu-Se nouă în cele mai nebănuite moduri: prin natură, prin cântec, prin liniște. De fiecare dată când ne adunam pentru a cânta sau pentru a asculta Cuvântul, simțeam cum Domnul se atinge de inima mea și a celor din jur. Activitățile, jocurile, echipa din care am făcut parte, momentele frumoase alături de oamenii frumoși cu care am petrecut doar o săptămână din această vară, și-au lăsat amprenta asupra mea. Cât timp am stat la PdF am hotărât să mă apropiu de Isus, și spun sincer că de abia aștept să îmi trăiesc viața de partea Lui! 

    Mă bucur că anul viitor pot merge din nou în tabără pentru a (re)întâlni tineri, lideri, voluntari și pentru a învăța mai multe despre Dumnezeu.
Sara I.

Noii membri ai echipei PdF

 
    Salut, eu sunt Felix. Deși suntem diferiți, Dumnezeu are un scop cu fiecare din noi. Cred că acum planul lui Dumnezeu este ca și eu să fac parte din echipa PdF, fiind implicat mai mult pe latura administrativă.  Îi sunt mulțumitor lui Dumnezeu pentru aceasta. Îmi plac activitățile din PdF și în special tabăra de supraviețuire, în care am început să cunosc oameni implicați în PdF și să văd oameni care s-au pus la dispoziția lui Dumnezeu pentru a face lucrarea Lui.


    Prietenii-mi spun Tihi.
Așa mă știu toți încă de când eram mic și veneam în taberele PDF ca participant. Apoi am ajuns să fiu voluntar timp de mai mulți ani, iar acum fac parte din echipă, ca angajat. Participarea mea constantă în taberele organizate aici s-a datorat într-o mare măsură impactului transformator pe care l-a avut fiecare eveniment în viața mea. Pot afirma că am crescut în locul ăsta: și fizic, dar mai ales spiritual, emoțional, mental. 

Vara a trecut și așa au trecut și mutările.


     Mulțumim Domnului că am reușit să terminăm casa familiei Șaitiș până în iunie. Pe lângă asta am reușit să terminăm și casa familiei Mittelstädt până în data de 1 august.

     A fost multă muncă și mult praf, dar pentru că am primit și o mână de ajutor de la fratele lui Cipri acum ne putem bucura că ambele familii s-au putut muta în noua lor casă.

    Din 10 septembrie am început să pregătim lemne și pereții pentru al doilea duplex, pe care am început să-l ridicăm pe 28 septembrie.

    Sperăm să fie vremea bună și să nu aibă loc nici un accident. 
Denis

Invitație C.A.M.P. 2015

Conferința Anuală de Mulțumire și Planificare


   
    Suntem bucuroși, ca odată cu sosirea toamnei să vă invităm să fiți alături de noi pentru câteva zile la un eveniment special pentru noi – CAMP 2015: 22 - 25 octombrie, la Centrul PdF din Râșnov.

   Va fi un timp de mulțumire adresată Domnului și celor care au slujit împreună cu noi, reîmprospătare spirituală, odihnă fizică și bucurie. De asemenea vom avea Adunarea Generală a PdF și vom planifica evenimentele din anul care ne stă în față. 

    Așadar, dacă ești unul dintre prietenii PdF, dacă faci parte din Adunarea Generală, dacă dorești să petreci împreună cu noi aceste zile speciale, ești invitatul nostru la CAMP.
Înscrie-te!

Ce urmează în calendarul PdF:

Conferința de Crăciun
5 decembrie 2015
 
    Dacă ai între 15 – 19 ani, te așteptăm la o zi de reîmprospătare spirituală, părtășie, târg de Crăciun ... și alte surprize, sâmbătă, 05 decembrie 2015, la Centrul PdF din Râșnov. Mai multe detalii...
Tabără de schi 18+
2016

05 - 10 ianuarie

29 ianuarie - 02 februarie

20 - 24 februarie

Mai multe detalii...
Copyright © 2015 Asociația "Purtătorii de Făclie", All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp