Copy
Newsletter nr. 41, Asociaţia Purtătorii de Făclie.

Martie 2016

 

Cuprins:

 
Însă când va veni El, Duhul adevărului, vă va călăuzi în tot adevărul. Căci El nu va vorbi de la Sine, ci va vorbi tot ceea ce va auzi şi vă va anunţa lucrurile ce urmează să vină.
Ioan 16:13
 

Dragi prieteni,

Noi suntem creștini în această lume datorită faptului că Duhul Lui Dumnezeu locuiește în noi. Isus ni L-a promis și trimis să ne fie Mângâietor, Învățător, Avocat, Însoțitor. Prin El suntem altfel, prin El avem o relație vie cu Dumnezeu. Dar mai are o trăsătură interesantă: este smerit. Nu se pune în mijlocul atenției, ci arată spre Isus. Este ambasadorul lui Dumnezeu.
La noi sezonul de iarnă s-a încheiat. O iarnă cu puțină zăpadă și totuși cu 7 tabere faine de schi, cu două mai multe decât în anul anterior. În prima ediție am avut și o tabără cu studenți din Republica Moldova. Ne bucurăm că oamenii au fost încântați de schiat, mâncare, jocuri și atmosferă. Și totuși, nu suntem deosebiți și nu ne recomandăm, ci Îl recomandăm pe Cel care este deosebit: Isus!
Ăsta a fost scopul nostru prin aceste tabere și va rămâne scopul nostru în ceea ce urmează. Pentru mine imaginea cea mai clară a Duhului Sfânt într-un om este Ioan Botezătorul, care arată spre Isus și spune:
 
“El trebuie să crească, iar eu să mă micşorez.”  - Ioan 3:30
 
Eberhard Beck

Noii membri ai echipei PdF

Noi suntem Anne și Friedemann Heienbrock din frumosul Ermstal din sudul Germaniei. Ne place să ne plimbăm în natură și să facem drumeții pe munte. Friedeman a ajutat în urmă cu câțiva ani în centrul PdF. Din octombrie 2015 facem parte din echipă. Fiind un tâmplar iscusit, Friedemann are grijă de tot ce are legătură cu construcțiile. În momentul de față este în mare parte ocupat cu construirea celei de-a doua case pentru angajați. Anne lucrează pe partea de administrație și este responsabilă de voluntarii care lucrează în centru, precum și de lucrarea de tineret din Râșnov. Suntem bucuroși că putem construi împărăția lui Dumnezeu aici.
 
Friedemann și Anne
 
Salut. Numele meu este Silas.
Am venit la Pdf din Germania ca să folosesc abilitățile pe care mi le-a dat Dumnezeu pentru îndeplinirea planurilor Lui.
După ce mi-am terminat studiile ca dulgher am decis să vin la PdF ca voluntar, loc în care am stat din octombrie 2014 până în aprilie 2015.
Cred că este minunat că Dumnezeu ne folosește pe noi toți, membri staff sau voluntari, ca unelte pentru a crea un loc în care putem învăța de la El. Am revenit la PdF în ianuarie 2016, ca parte din staff și lucrez pe partea de construcție. Încredințăm în numele Domnului să răsară ce a fost semănat în aceste tabere.
 
Silas
 

Familia Baker

   În vara acestui an, familia Baker Jerry și Chrissie împreună cu cei doi copii ai lor se vor muta în România ca să fie parte din echipa Purtătorii de Făclie, ca misionari pe termen lung.
   Unul din lucrurile importante pentru ei este să cunoască și să înțeleagă cultura românească și în același timp să înceapă să învețe limba română.
   În acest sens, căutăm o familie unde Jerry, Chrissie și cei doi copii ai lor să poată locui pentru aproximativ două luni (probabil septembrie și octombrie 2016), pentru adaptarea lor culturală la România. Este preferabil, dar nu obligatoriu, ca familia respectivă să nu vorbească limba engleză.
   Pentru detalii vă rugăm să luați legătura cu Eberhard Beck – 0766.104400 / eberhard.beck@pdf.ro 
   Ne-ar ajuta mult dacă dați informația mai departe. 

Aventurile iernii:

  În mod repetat am fost întrebați dacă în Poiana Brașov este zăpadă. De multe ori am avut și noi îndoielile noastre, dar Dumnezeu a avut grijă ca și în acest sezon să avem parte de destulă zăpadă pentru schiat în fiecare tabără. Ne-am bucurat de experiențe noi și am cunoscut oameni diferiți și deosebiți. Am intrat în contact cu copii, adolescenți, studenți și adulți și cu fiecare grup am putut lucra într-un mod eficient. În prima tabără am avut un număr mai mic de participanți, dar acest lucru s-a schimbat odată cu taberele care au urmat, deoarece au venit oameni mai mulți, depășindu-ne așteptările. Ne-am bucurat să putem sluji :)

Summer team

    Căutăm voluntari care sunt dispuși să ajute în mod practic și în arii diverse, lucrând ca parte a Echipei de Vară și care-și pot lua angajamentul pentru minim 6 săptămâni în intervalul 1 iunie - 1 septembrie. Summer Team este o echipă internațională, de aceea abilitatea de a comunica în limba engleză este importantă. Ca voluntar în Summer Team vei fi instruit să facilitezi Traseul de Frânghii, activitate care te va învăța să împărtășești dragostea lui Dumnezeu cu ceilalți. De asemenea vei fi lider într-o tabără. Totodată Summer Team va sluji în domenii practice precum:
 1. întreținere spații verzi
 2. gospodărie - pentru a păstra curățenia și aspectul plăcut al clădirii noastre 
 3. bucătărie - pentru a prepara și servi mesele.

Partea de activitate fizică este diversificată, adică vei putea participa la activități distractive și vei relaționa cu participanții din taberele pentru copii și adolescenți.

Motive de rugăciune

 • Autorizația de construcție pentru clădirea de musafiri (topografia este un prim pas important)
 • Hidrocentrala (să ni se dea autorizația de funcționare)
 • Înlăturarea durerilor de spate ale Anei Rășcanu
 • Protecția lui Dumnezeu pe șantier.
 • Conferința pentru tabere C.O.R.T. 2016

Motive de mulțumire

 • Am avut zăpadă în fiecare tabără de schi 
 • Au fost 2 echipe care ne-au ajutat cu instalația electrică, sanitară și termică.
 • Implicarea și dăruirea voluntarilor
 • Irina Mittelstädt (soția lui Cipri ne sprijină ca staff angajat la bucătărie și curățenia casei)

Ce urmează în calendarul PdF:

Tabăra pentru familii
22 – 25 aprilie 2016
 
Vom interacționa prin diferite jocuri și activități, vom cânta și vom concura în familie și cu alte familii.

Mai multe detalii...
Tabără pentru femei
06 – 08 mai 2016

Un weekend de părtășie, recreere și inspirație alături de alte femei la Centrul PdF din Râșnov.

Mai multe detalii...
Adventure Ministry Training
02 - 05 iunie 2016

Activitățile sportive în natură, cum sunt excursiile montane, escalada și rapelul, speologia, caiaching și mountainbikingul… sunt un mediu deseobit în care Îl putem experimenta pe Isus. 

Mai multe detalii...
17 – 20 iunie 2016

Un timp special pentru tătici împreună cu copiii lor, proiecte de construcție în familie, provocări prin experiențe outdoor.

Mai multe detalii...
Copyright © 2016 Asociația "Purtătorii de Făclie", All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp