Copy
Bekijk deze mail in je browser

Juni 2016


Beste <<First Name>>, 

Keep in Touch is opgezet om met elkaar in contact te blijven, te delen, aan te raken en te inspireren tot het voortzetten van de beweging waartoe het programma Touching the Community Soul uitnodigt.  
In deze Keep in Touch het verhaal van Marco Sotthewes overtransitie van stenen naar mensen naar leven, Leo Dijkema over de Change Mirror, kersverse mijmeringen van Nirmala Horzelenberg en de blik op het veld van Erik Mandersloot. En natuurlijk ook weer mooie tips op ons prikbord. Veel leesplezier! 

Wil je reageren of zelf een bijdrage leveren aan de Keep in Touch? Mail ons! 

   
 

Tijd voor pensioen?


Door Erik Mandersloot

 
Vorig jaar, enkele dagen voor ik 49 werd, liep ik met een dierbare vriendin te wandelen op het strand in Zandvoort. We praatten over onze levens. Ze vertelde me dat ze aan het nadenken was over haar pensioen. Ze had zich gerealiseerd dat pensioen voor haar betekent, dat ze dan elke dag die dingen doet, die ze die dag het liefst wil doen. En ze vertelde, dat ze zich had afgevraagd waarom ze dat nu al niet deed.
 
Dat zette mij aan het denken. En ik nam een besluit. Ik ga met pensioen. Dus enkele dagen later op het feest van 49ste jaar heb ik aangekondigd dat ik met pensioen ben gegaan.
Lees verder.
 

     

Waar kies je voor

Door Nirmala Horzelenberg
 
Gisteren had ik een gesprekje met studenten over goed en slecht en het welzijn van alle betrokkenen op de lange termijn. Oftewel ethiek. En wat ik zo leuk vond om te merken was dat ze echt zoeken hoe ze in deze tijd ‘goed’ kunnen doen. De grootste frustratie zat in de kleding. ‘Hoe kunnen we nu ‘goede’ kleding kopen, kleding die niet door kinderhanden gemaakt is, zonder daar een kapitaal voor uit te hoeven geven?’ En dan nog. ‘Stel dat ik een heel duur shirt koop bij Boss, weet ik nóg niet of het ‘schoon’ is. Waar moet je beginnen. De bereidheid om ‘goed’ te doen is er zeker wel. Resulterend in een gevoel van onmacht en lamlendigheid bij de een, strijdlust en ‘het moet allemaal anders’ bij de ander en nuchtere stellingname ‘ik doe het gewoon zo’ bij een derde.

Zonder in christelijk moraalridderschap te vervallen ben ik deze vragen met hen gaan onderzoeken.
Lees verder.

Deze rubriek is een uitwisselings- en oproepplatform voor de community. 
Hier kan je van alles delen: van succesverhalen en briljante mislukkingen tot inspirerende filmpjes, artikelen en bijeenkomsten. Ook kun je een vraag of een oproep plaatsen.
 
Mail het naar ons  en we nemen het mee in de komende Keep in Touch!
 
 
aanbevolen: de film Normal is Over van Renée Scheltema. Bijzonder omdat ze niet alleen schetst hoe we de aarde langzaam vernietigen, maar vooral ook direct toepasbare praktische manieren toont om onze huidige mythes te veranderen naar nieuwe manieren van zijn en doen. De link brengt je naar haar pagina, waar een preview te zien is en informatie over waar de film beschikbaar wordt gesteld. Wij kregen een exemplaar van de film beschikbaar voor vertoon in onze community. Bij voldoende animo organiseren we graag een film-middag/avond. Interesse? Mail ons.
 
Organisatieadviseur Freek van Looveren van Het Eerste Huis las het managementboek Reinventing Organizations en besloot dat hij iedereen kennis wil laten maken met het werk van Frederic Laloux. In deze link De Kleine Laloux: een hanteerbare korte samenvatting van het originele boek.
 
In de extra editie hebben we jullie een 3-tal verdiepingssessies aangeboden. Veel van jullie hebben aangegeven dat er interesse is in vervolgstappen, verdieping, en het weer samen zijn en samen ervaren van de ziens-, zijns- en werkwijzen van Touching the Community Soul. We brengen ze graag nog een keer onder de aandacht:

9-12 juli: Learning Journey naar Damanhur
5-7 september: Werken met liefdesenergie in organisaties met Piet Weisfelt
3-6 oktober: Wisdom Gathering met Jeff Cosby

Let op: de learning journey naar Damanhur is al snel, dus wacht niet met aanmelden! Aanmelden of meer informatie? Mail ons.

Ook warm aanbevolen: sabbatical op eigen gelegenheid op La Roseraie de Sacha. Een prachtige plek in Frankrijk waar je kunt opladen en een heel ander tempo van leven kunt ervaren. Klik hier voor de link naar de website of neem contact op met Nirmala Horzelenberg; zij vertelt je graag meer.
 
Het boek the Corporate Tribe van Daniëlle Braun en Jitske Kramer is management boek van het jaar geworden bij Management Boek. Speciaal voor onze nieuwe community leden nogmaals warm aanbevolen.
Foto boek Corporate Tribe


Kijk ook eens op de portal van Touching the Community Soul. Daar vind je blogs, films, foto's, hand-outs en informatie, en members uit de community. Deel zelf je ervaringen, zodat anderen daar weer inspiratie uit kunnen opdoen!
 
In deze rubriek vertelt iemand uit het netwerk over zijn of haar toepassing van het gedachtengoed wat ons verbindt in de praktijk. Tips voor een interview? Mail het naar ons .

     

Transitie van stenen naar mensen naar leven

Marco Sotthewes

Wij begeven ons in de wereld van bouwen en stenen. Het gaat over grote investeringen in stenen met een exploitatie en een harde bedrijfstak de bouw. Het gaat over techniek, over technische oplossingen over planning, deadlines. Maar het gaat ook steeds vaker over samenwerking, ketenintegratie en vertrouwen. Tenminste op alle netwerkevents gaat het daarover en telkens constateert onze branche dat het in de praktijk allemaal niet makkelijk genoeg en snel genoeg verbetert.

Ik prijs me gelukkig dat ik de marketing van Draaijer&partners mag coördineren. Dat betekent dat je de ontwikkelingen, gevoelens en behoeftes van mensen om je heen moet opsnuiven, moet doorleven en daar uiteindelijk een lijn in ontdekken, zeg maar een nieuwe S­-curve.

Binnen ons bedrijf zijn we nu 3 jaar bezig met de transitie van stenen naar mensen naar leven. Want gebouwen beleef je. Het is je thuis of je werkt er, je kinderen gaan er naar school of je beleeft mooie momenten in het theater of de sport. Iedereen voelt dat het daarover gaat en iedereen weet dat ook. Maar toch, ernaar handelen is voor veel collega’s moeilijk. Vaak heb ik van collega’s gehoord dat het spannend is om over beleving met klanten te praten, het is zo persoonlijk en staat soms ver van je vakgebied als bouwkundige of financieel adviseur. Daaruit is ons platform www.denieuwedraai.nl uit ontstaan. Een online magazine met prachtige verhalen en veel inspiratie over hoe onze leefomgeving voor mensen beter kan worden.

Nu de volgende stap. Lees verder.


ChangeMirror@Touching: betekenisgeving in verandering.

Foto: Leo Dijkema (Synthetron N.V.)
 
Al jarenlang wordt middels onderzoek de ontwikkeling in het programma van Touching the Community Soul vastgelegd. Dat doen we middels de ChangeMirror™, een onderzoeksinstrument ontwikkeld door Prof. Dr. Thijs Homan (Open Universiteit) en Leo Dijkema (Synthetron N.V.). Jullie kennen dit allemaal omdat jullie hebben deelgenomen aan de chatsessies en de enquête.
In deze Keep in Touch willen we graag eens wat uitgebreider stilstaan bij de werking van de Change Mirror, en de resultaten die dat voor ons oplevert. We nemen hiervoor de gegevens van het jaar 2015. Lees verder voor het artikel en de slides van de presentatie.

 
Discover new horizons
De Keep in Touch verschijnt 5 tot 6 keer per jaar. De intentie is dat, naast nieuws en reflecties, je hier zelf ook je ervaringen en ideeën kunt delen met de andere leden van de community. Voel je dus vrij om je tips, verhalen, vragen en oproepen aan ons te mailen! Stuur je bijdrage aan keepintouch@touchingthecommunitysoul.nl!
Website
Portal
Touching the Community Soul biedt ziens-, zijns-, en werkwijzen die bijdragen aan de evolutiestappen die vanuit de meervoudige crises kunnen ontstaan. Ontwikkeling van gehelen is daarbij het uitgangspunt, waarbij de wetten die het universum organiseren richting gevend zijn.
Copyright ©  All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Touching the Community Soul · 2e Leijweg 1, Vogelenzang, Nederland · Vogelenzang, NH 2114 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp