Copy
Bekijk deze mail in je browser

September 2016


Beste <<First Name>>, 

Keep in Touch is opgezet om met elkaar in contact te blijven, te delen, aan te raken en te inspireren tot het voortzetten van de beweging waartoe het programma Touching the Community Soul uitnodigt.  
In deze Keep in Touch inspiratie en manifestatie:  inspirerende verhalen over hoe je zelf bewust verder aan de slag kunt met de inzichten zoals Touching die wil aanreiken. Genoeg leuke activiteiten op het prikbord om je weer te verrijken. En een oproep: we zijn echt op zoek naar jullie verhalen uit de praktijk, zodat we met elkaar kunnen leren. Wie vertelt het volgende verhaal in de rubriek Anders Doen?


Wil je reageren of zelf een bijdrage leveren aan de Keep in Touch? Mail ons! 


   
 

Kan ik over de bergkam kijken?


Door Erik Mandersloot

 
Na een heerlijke zomer, m’n linker hersenhelft weer opgestart. Een knarsende en piepende oude tram die ‘s ochtends met frisse tegenzin uit de remise komt. 

Deze zomer heerlijk met mijn gezin vakantie gevierd. Hoogtepunt van de vakantie is hiken – wandelen is echt een understatement – in de Pyreneeën. Voor ons een nieuwe belevenis. Na een gevorderde klim van een paar uur, hetgeen niet meevalt voor een beginnend gezin, heerlijk zwemmen in een bergmeer. Opgedroogd en toch wel bibberkoud, op naar de afdaling richting de berghut. We worden verrast door nog een extra klim die we eerst nog te maken hebben.
Een van onze kinderen zit er inmiddels doorheen. Wil weten hoever en hoelang het nog is. En wat we allemaal voor obstakels nog gaan tegenkomen. Hoe die berghut waar we gaan slapen eruitziet. Wat we er gaan eten. Of er een sauna is, de bedden schoon, en hoe laat hij moet gaan slapen. Of hij morgen spierpijn zal hebben en vooral of we morgen weer zo’n eind gaan wandelen. 

Inmiddels dus weer aan de slag op het grote-mensen-dagverblijf. Wat heeft hiken met organisatieontwikkeling te maken?
Lees verder
 

     

Laat je verstoren

Door Nirmala Horzelenberg
 
Ik zat in de trein, verzonken in mijmeringen over spiegels en projecties en hoe kwetsbaar het is om de ander als jezelf te zien. Laat staan toe te staan. Toen de conducteur omriep dat we bij station Ede-Wageningen waren. Dat er om 9:15 uur een stoptrein naar Amersfoort zou vertrekken van spoor 3 er dat er ook nog een andere trein klaar stond. Op spoor 4. Ik had de neiging om mijn oren te sluiten. Ik was net zo lekker bezig in mijn gedachten. Verstoord keek ik op. Doordenken had geen zin. Ik was van mijn denkpaadje gehaald. Stomme conducteur!

Oké dan. Ik gaf me over.
Lees verder.

Deze rubriek is een uitwisselings- en oproepplatform voor de community. 
Hier kan je van alles delen: van succesverhalen en briljante mislukkingen tot inspirerende filmpjes, artikelen en bijeenkomsten. Ook kun je een vraag of een oproep plaatsen.
 
Mail het naar ons  en we nemen het mee in de komende Keep in Touch!
 
 
Alweer kunnen we een hele mooie film aanbevelen: Down to Earth. Een prachtige film die je raakt. Een gezin van 2 ouders en 2 kinderen hebben 5 jaar over de wereld gereisd op zoek naar Keepers of the World, en hebben hier een film van gemaakt. Hier vind je de link naar de website waar je de trailer kunt zien. Een aantal Touchers is betrokken bij de organisatie van zogenaamde screenings: bijeenkomsten waar de film vertoond wordt voordat deze in de bioscoop komt. De screenings hebben als extra dat er met betrokken mensen een mooi gesprek wordt gevoerd na de film. Mail ons als je interesse hebt.

Inmiddels zijn er al weer 3 proeverijen Holding Space achter de rug. De ruim 30 deelnemers hebben vele nieuwe inzichten en bijzonder waardevolle ervaringen opgedaan. Het onderzoek wordt voorgezet op 14 oktober en 25 november aanstaande. Mee doen kan nog steeds: mail ons als je interesse hebt.


Oproep van Caroline Dekker: vrijwilliger gezocht voor Tree to Be. Tree to Be wil bijdragen aan de bewustwording over het belang van bomen en samen zorgen dat we uiteindelijk alle bomen gaan planten die er nodig zijn! Op dit moment is Tree to Be bezig met het opstarten en vormgeven van de organisatie. Tree to Be zoekt een enthousiaste vrijwilliger die daarbij kan helpen. Lees hier de uitgebreide informatie.


Volgende bijeenkomst van de Source of Universal Leadership: Circling in Business 29 en 30 september aanstaande. Voor wie zich wil verdiepen in een methodiek om inclusief te werken met het hoogste potentieel van de groep. Meer informatie en aanmelden? Kijk op de website van SOUL.

 
Een lied voor jou is een lied dat precies past bij een verhaal, gebeurtenis, sfeer, wens, gevoel dat er op dit moment is. Het is een krachtveld, om je te ondersteunen of om het leven te vieren. Het kan laten klinken wie jij bent als persoon of je helpen om te leven zoals jij wilt leven en te zijn wie jij wilt zijn. Jasper van Merle laat precies de juiste muziek ontstaan. Bijvoorbeeld een prachtig cadeau om iemand in jouw omgeving te eren. Kijk op zijn nieuwe website eenliedvoorjou.com voor meer informatie.

 
Humming Blue Whale organiseert maandelijks een drumcirkel Circle of the World in haar praktijk in Aalsmeer. Inmiddels zijn er al een aantal trouwe deelnemers uit de community. Met sjamanistische drums trommel je met elkaar voor meer licht, heling en verbinding voor de wereld inclusief jij zelf. Voor wie (nog) geen drum heeft zijn er drums aanwezig. Ook een mooie manier om kennis te maken met sjamanisme. De volgende sessies zijn op 7 oktober, 4 november en 9 december. Mail Humming Blue Whale voor meer informatie en aanmelding.


Kijk ook eens op de portal van Touching the Community Soul. Daar vind je blogs, films, foto's, hand-outs en informatie, en members uit de community. Deel zelf je ervaringen, zodat anderen daar weer inspiratie uit kunnen opdoen!
 
In deze rubriek vertelt iemand uit het netwerk over zijn of haar toepassing van het gedachtengoed wat ons verbindt in de praktijk. Tips voor een interview? Mail het naar ons .

     

De hele taart:
Werken met velden van energie en informatie in de praktijk.

Samengesteld door Sietske van den Broek

Bij Touching delen we met elkaar de interesse in en het besef dat wezenlijke vernieuwing nodig is in onze organisaties en maatschappij om naar een nieuw niveau te kunnen komen. We krijgen zicht op een ruimere wereld. We zien meer lagen, het bewustzijn groeit.
We merken ook dat het werken vanuit alle lagen, ook de meer onzichtbare lagen, nog niet voor iedereen vanzelfspekend is. Alsof niet alle stukken van de taart aan bod komen. Het deel dat gaat over het werken met velden van energie en informatie is relatief het meest onbekend.

Hoe kunnen we deze velden dan wel bewust, structureel en geïntegreerd inzetten in ons werk? Hoe kan ik het vastpakken, concreet maken in akties? En welk zichtbaar en meetbaar effect kan ik dan verwachten? 

Deze en dergelijke vragen krijgen we vaak. Met een aantal vakmensen die het energetisch werken in organisaties dagelijks doen hebben we dit artikel geschreven.
Voor iedereen die op zoek is naar het praktisch toepassen van energetisch werken in jouw organisatie.
Lees verder.

In de loop der jaren leren we steeds meer prachtige mensen kennen die hun talenten inzetten om mensen en hun organisaties verder op weg te helpen in deze nieuwe tijd. In deze rubriek stellen we graag deze mensen aan je voor. Tips voor een interview?  Mail het naar ons .


The Source of Universal Leadership.

Door Ellen Waenink
 
We hebben jullie geregeld meegenomen in de verkenning van feminien leiderschap (TSOFL) in deze nieuwsbrief. In dit artikel vind je een reisverslag van Ellen Waenink over haar ontdekkingstocht in feminien en masculien leiderschap. Ook vind je -als opbrengst van het onderzoeksprogramma The Source of Feminine Leadership- een prachtige verrijking van het bij Touching ontwikkelde 3-werelden model. In een ontluisterend en praktisch toepasbaar overzicht van masculiene en feminiene krachten in systemen (mensen en organisaties) krijgt het 3-werelden model plots diepte en dynamiek.
Ellen is samen met Joke van IJzeren en Priscylla Beentjes initiatiefneemster van een vervolginitiatief op het onderzoek naar feminien leiderschap:
SOUL (The Source of Universal Leadership), waarbij de hereniging van de feminiene en de masculiene kracht wordt gezocht in een vitale balans. 

Lees hier het artikel.
Forgiveness

A sufi holy man was asked what forgiveness is.
He said: it's the fragrance flowers give when they are crushed.


- source Meditation Masters, foto by Lacy Slezak.
De Keep in Touch verschijnt 5 tot 6 keer per jaar. De intentie is dat, naast nieuws en reflecties, je hier zelf ook je ervaringen en ideeën kunt delen met de andere leden van de community. Voel je dus vrij om je tips, verhalen, vragen en oproepen aan ons te mailen! Stuur je bijdrage aan keepintouch@touchingthecommunitysoul.nl!
Website
Portal
Touching the Community Soul biedt ziens-, zijns-, en werkwijzen die bijdragen aan de evolutiestappen die vanuit de meervoudige crises kunnen ontstaan. Ontwikkeling van gehelen is daarbij het uitgangspunt, waarbij de wetten die het universum organiseren richting gevend zijn.
Copyright ©  All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Touching the Community Soul · 2e Leijweg 1, Vogelenzang, Nederland · Vogelenzang, NH 2114 BG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp