Copy
Si no veus correctament el contingut d'aquest missatge:
clica per veure'l en el teu navegador

Hola, aquest és el
BUTLLETÍ DEL PARLAMENT CIUTADÀ
(abril 2016)

Temps estimat de lectura: 6 minuts.
Participem a la IIa Jornada de Fiscalitat Justa i Transparent
 
Organitzada per la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària i en col·laboració amb Parlament Ciutadà, Oxfam Intermón, Plataforma Pobresa Zero, i Forn de teatre Patothom, van participar en l’acte 120 persones entre les quals hi va haver representants polítics i de l’administració.

La Casa del Mar va esdevenir un espai de trobada de totes aquelles persones interessades en la transformació del sistema fiscal actual, i es va recolzar amb les exposicions i xerrades de Marina Subirats, Miguel Angel Mayo, Helena Franco, Ignasi Puig, Cecile Barbeito, Arcadi Oliveres, Enric Canet i Susana Ruiz.

A continuació les xerrades sobre les noves propostes i qüestions en debat entorn de la fiscalitat van donar pas a la nostra col·laboració, ja que des del Parlament Ciutadà vam impulsar i dinamitzar la participació dels assistents mitjançant la metodologia DELIBERA.info, que va permetre el posicionament i deliberació dels participants sobre les propostes plantejades a la jornada.
Gràfic de resultats amb Delibera
Taula de resultats amb Delibera
• Visualitza el vídeo complet de la Jornada i el moment de la participació del PMC

• Ponències de la Jornada:

Interpretació i reformulació dels impostos actuals. Miguel Angel Mayo

L’Impost a la Riquesa i les Grans Fortunes. Helena Franco

Campanya Zones lliures de paradisos fiscals. Cecile Barbeito

Fiscalitat ambiental a Catalunya i Espanya, situació i propostes. Ignasi Puig

El cost dels paradisos fiscals, és possible una llei contra l’evasió fiscal. Susana Ruiz

Més informació al web de Fiscalitat Justa: http://jornada.fiscalitatjusta.cat/
Es presenta el projecte de Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya
 
El dissabte 5 de març es va presentar al Paranimf de la Facultat de Medicina (Campus Clínic - UB) el projecte de Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya, amb la proposta inicial de 14 àmbits temàtics (drets i deures, benestar, salut, educació, ciutadania, cultura, comunicació, coneixement, medi ambient, política, justícia, seguretat, economia i internacional), d’entre els quals Parlament Ciutadà, com a membre fundador de REINICIA i de la Convenció Constituent, hem estat present als d'economia, salut i ciutadania.

Aquesta fase preparatòria de la convenció promoguda des de Reinicia.cat, i durant les properes setmanes, té l’objectiu "d'identificar el mapa d'actors, la llista de projectes, documents, i recollir observacions i comentaris generals sobre la Convenció, com ara idees per millorar-la i acabar de definir el projecte", segons paraules del Jaume López, politòleg i portaveu de Reinicia. El projecte de convenció constituent que s’ha presentat serà validat per les entitats participants juntament amb les noves entitats que s'hi incorporin.

La presentació ha comptat amb 280 persones inscrites, membres o en representació d’entitats com  La Marxa Som, Pla Nacional de Valors, Procés Constituent, IV Congrés Universitari Català, Dempeus per la Salut, Feministes per la Independència, Ens Associatiu Cultural Català, Acord d’Esquerres per la República Catalana, Fundació Irla, Fundació l’Alternativa, Intersindical Alternativa de Catalunya o La Consti entre altres que han intervingut davant les persones congregades.

Us informem també que Reinicia ha estat citada per comparèixer a la Comissió del Parlament de Catalunya sobre el Procés constituent, presidida per Lluís Llach.
Tríptic de la presentació

• Per conèixer més sobre la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya pots descarregar el document complet de presentació
Col·labora amb nosaltres aportant
1€ al mes amb Teaming

Si ens unim, aconseguirem fer realitat grans projectes!
Uneix-te al meu Grup
Actualment el Parlament Ciutadà es finança a través de les quotes i els donatius puntuals dels membres i persones simpatitzants. Per fer possible totes les nostres activitats ens cal comptar amb alguns recursos, i ens podeu donar suport d'una manera molt senzilla: a través del nostre grup de Teaming.

Teaming és una eina online que recapta fons per causes socials a través de micro donacions d'1€ al mes. La filosofia de Teaming es basa en la idea que les persones, soles, no podem fer massa amb 1€, però si ens unim, podem aconseguir fer realitat grans projectes.
No t'imagines el que es pot arribar a aconseguir amb únicament 1€!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Al proper butlletí us informarem sobre l'Observatori Ciutadà contra la Corrupció i l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible.
 2016 Parlament Ciutadà, Alguns drets reservats.