Copy
Si no veus correctament el contingut d'aquest missatge:
clica per veure'l en el teu navegador

Hola, aquest és el
BUTLLETÍ DEL PARLAMENT CIUTADÀ
(maig 2016)

Temps estimat de lectura:5 minuts.
L'Observatori Ciutadà contra la Corrupció (O3C) emplaça els partits a reduir la depesa electoral i els insta a determinar els seus compromisos per combatre la corrupció
Amb motiu de la nova convocatòria d’eleccions generals, l’Observatori Ciutadà Contra la Corrupció, per mitjà de la compareixença a la darrera sessió de la Comissió d'estudi del Parlament de Catalunya, va sol·licitar als partits polítics catalans concretar les següents dues mesures urgents sobre els dos primers punts del Decàleg del Pacte contra la Corrupció:
 
1. Reduir dràsticament les despeses electorals amb mesures conjuntes 

2. Evitar que el finançament dels partits i de les candidatures electorals pugui dependre de pocs finançadors rics i poderosos. 

En aquesta interpel·lació dirigida als partits, també s’emplaça a 
 
● Acordar voluntàriament, si és possible, amb un pacte urgent entre formacions polítiques, una reducció en les despeses electorals

● Exposar públicament en un debat electoral organitzat per l'O3C, tant les mesures preses com els compromisos electorals per desenvolupar el Decàleg del Pacte Social contra la Corrupció.
• Visualitzeu les compareixences del Martí Olivella a la Comissió d'Estudi de les Mesures de Lluita contra la Corrupció per a la Regeneració Democràtica del Parlament de Catalunya:          

          Primera sessió 20 d’abril de 2016
          Segona sessió 3 de maig de 2016 (minut 1:43)

• Descarregueu els documents de les intervencions de David Fernández i de Joan Queralt (primera sessió 20 d'abril de 2016)

• Fotografies de la constitució de l'Observatori Ciutadà contra la Corrupció

• Fotografies de la signatura del Pacte Social contra la Corrupció

Decàleg del Pacte Social contra la Corrupció
Què és L'OC3?
 
L'O3C és fruit del Pacte Social Contra la Corrupció, signat al Parlament de Catalunya el passat 9 de novembre, dia Internacional de Nacions Unides contra la Corrupció. Té com a missió erigir-se com a veu de la ciutadania autoorganitzada en temes de lluita per la transparència i contra la corrupció, posant el focus en la creació d'un marc que dificulti aquesta última. Col·labora amb els diversos organismes i institucions públiques i privades que persegueixen aquests mateixos objectius, com per exemple, l'Oficina Antifrau de Catalunya.
 
L’Observatori Ciutadà contra la Corrupció (O3C) forma part (com entitat externa) de la Comissió d'Estudi de les Mesures de Lluita contra la Corrupció per a la Regeneració Democràtica del Parlament de Catalunya.  En aquesta Comissió, mitjançant diverses sessions es tracten diferents temes relatius a les mesures de Lluita contra la Corrupció.
Més informació al web: Notícia O3C
 
Col·labora amb nosaltres aportant
1€ al mes amb Teaming

Si ens unim, aconseguirem fer realitat grans projectes!
Uneix-te al meu Grup
Actualment el Parlament Ciutadà es finança a través de les quotes i els donatius puntuals dels membres i persones simpatitzants. Per fer possible totes les nostres activitats ens cal comptar amb alguns recursos, i ens podeu donar suport d'una manera molt senzilla: a través del nostre grup de Teaming.

Teaming és una eina online que recapta fons per causes socials a través de micro donacions d'1€ al mes. La filosofia de Teaming es basa en la idea que les persones, soles, no podem fer massa amb 1€, però si ens unim, podem aconseguir fer realitat grans projectes.
No t'imagines el que es pot arribar a aconseguir amb únicament 1€!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Al proper butlletí us informarem sobre l'Assemblea de Barris per un
Turisme Sostenible.
 2016 Parlament Ciutadà, Alguns drets reservats.