Copy
Si no veus correctament el contingut d'aquest missatge:
clica per veure'l en el teu navegador

Hola <<First Name>>, aquest és el
BUTLLETÍ DEL PARLAMENT CIUTADÀ
(març 2016)

Temps estimat de lectura: 8 minuts.
Ja hem constituït l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció!
 
El passat 20 de febrer a la Casa del Mar, amb la participació d’una vintena d’entitats, hem constituït l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció, que ha nascut amb l’objectiu de formar un espai ciutadà, vetllar per l’aplicació parlamentària de les propostes prioritàries del decàleg del Pacte Social contra la Corrupció, implicar les organitzacions dels diferents sectors socials i facilitar l’actuació del Pacte en els diferents ens locals.

Durant la jornada s’han considerat els deu eixos i les trenta mesures proposades inicialment al Pacte, i s’han prioritzat les 5 propostes següents, que es plantejaran a la Comissió d’Estudi de les Mesures de Lluita contra la corrupció per a la Regeneració Democràtica del Parlament de Catalunya:
  1. Publicar a Internet tots els ingressos i les despeses de totes les administracions públiques, de forma clara i comprensible.
  2. Reduir dràsticament les despeses electorals amb mesures conjuntes.
  3. Assegurar la independència i control del poder judicial.
  4. Evitar que el finançament dels partits i de les candidatures electorals pugui dependre de pocs finançadors rics i poderosos.
  5. Evitar la partitocràcia en el nomenament dels òrgans de control.
• Visualitza lActe d’inici del Pacte Social Contra la Corrupció del 9 de desembre de 2015.

• La Francina Planas, en Carles Marc, i en Jaume Marfany ens expliquen la funció de l’Observatori al programa Vull Una Resposta, d'ETV
Debat obert: La participació veïnal a Barcelona
 
Districte 11 i el Grup Impulsor del Parlament Ciutadà han organitzat el passat 2 de febrer a l’espai Calàbria 66 el debat: La participació veïnal a Barcelona. Processos participatius i decisions vinculants, amb la participació dels següents ponents: Itziar González, Gala Pin, Albert Recio, i amb l’aportació final de tots els veïns i veïnes que han traslladat dubtes, precs i opinions als ponents de la taula.
 
Durant el debat s’ha evidenciat que hi ha excés d'espais formals de participació (doncs caldria reduir els espais de participació excessivament institucionals), la necessitat de participació amb resultats visibles (codissenyant protocols de participació amb la ciutadania i que aquests siguin vinculants), i que des de l'Ajuntament han de trobar com fer extensible aquesta participació col·lectiva.
• La participació veïnal a Barcelona: Vídeo complet del debat i vídeo curt
Arran de les aportacions i idees sorgides del debat, s’ha proposat donar continuïtat a algunes de les idees plantejades, en una nova trobada sobre el disseny de protocols de cooperació entre ciutadania i Administració municipal per aconseguir que el resultat d’aquesta cooperació sigui vinculant, que tindrà lloc el proper dimecres 6 d’abril, a les 19:15 hores, a Calàbria 66 (carrer Calàbria, 66. Metro L1 Rocafort, Bus 41). Veure plànol.

Si us plau, es prega confirmació a extensio@parlamentciutada.cat
Col·labora amb nosaltres aportant
1€ al mes amb Teaming

Si ens unim, aconseguirem fer realitat grans projectes!
Uneix-te al meu Grup
Volem informar-vos de les activitats que portem a terme des de PMC, així doncs puntualment anireu rebent butlletins electrònics amb noves informacions del vostre interès.

Actualment el Parlament Ciutadà es finança a través de les quotes i els donatius puntuals dels membres i persones simpatitzants. El vostre suport és vital, i per continuar amb iniciatives com la del butlletí electrònic, ens podeu donar suport d'una manera molt senzilla: a través del nostre grup de Teaming.

Teaming és una eina online que recapta fons per causes socials a través de micro donacions d'1€ al mes. La filosofia de Teaming es basa en la idea que les persones, soles, no podem fer massa amb 1€, però si ens unim, podem aconseguir fer realitat grans projectes.
No t'imagines el que es pot arribar a aconseguir amb únicament 1€!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Al proper butlletí us informarem sobre la IIa Jornada Ciutadana sobre Fiscalitat Justa, Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya i més!
 
 2016 Parlament Ciutadà, Alguns drets reservats.