Copy
 
 
 
 
 
     
 
     

>>> Kwaliteitslabel Sociaal Werk vastgesteld

Het Kwaliteitslabel Sociaal Werk heeft op de ALV van Sociaal Werk Nederland veel bijval gekregen: met overgrote meerderheid (359 stemmen voor, slechts 9 tegen en 62 onthoudingen) is het Kwaliteitslabel vastgesteld. Waardering was er vooral voor het centraal zetten van het vakmanschap en de maatschappelijke waarde van de vakuitoefening. CIIO heeft ondersteund bij de normontwikkeling en is geselecteerd als preferred supplier voor certificeringswerkzaamheden binnen dit branche-keurmerk. Het label en de wijze van toetsing zijn in enkele pilots getest. De ervaringen hierover zijn positief: "niet afvinken, maar doorvragen". 

Wilt u meer weten over wat CIIO in deze voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Marja van Houten of Gerrit Corbijn

 
 

>>> Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs vernieuwd

LECSO heeft de vernieuwde Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs 2016 (KSO) en de bijbehorende Leeswijzer vastgesteld. In navolging op de nieuwe ISO 9001:2015 en het nieuwe onderzoekskader van de Inspectie van het Onderwijs heeft LECSO de KSO uit 2011 geactualiseerd.

CIIO heeft al een instelling op deze nieuwe KSO getoetst: Stichting RESPONZ. Op 13 december reikte LECSO het KSO-certificaat uit aan de directie van RESPONZ, de 1e onderwijsstichting voor gehandicapte en langdurig zieke leerlingen die dit keurmerk behaalt. Lees meer over de certificering van RESPONZ.

 
 

>>> De waarde van ISO 20252: waarom doen we iets en werkt het ook daadwerkelijk?

Recent ging een auditteam van CIIO op bezoek bij consultancybureau SiRM (Strategies in Regulated Markets) voor een toetsing op de ISO 20252, de norm voor onderzoeksbureaus. 
SiRM geeft advies in markten waar de overheid een sturende rol heeft, zoals de zorgmarkt en is één van de eerste bureaus die de overstap van CQI naar ISO 20252 heeft gemaakt. Reden genoeg om hier met Piet Stam (partner en medeoprichter) en Florentine Disch(consultant en kwaliteitsmanager) eens over in gesprek te gaan.

Lees meer over de opbrengsten van de ISO 20252-toetsing bij SiRM >>
 
 

>>> Fijne feestdagen en een mooi 2017 toegewenst!

CIIO wenst al u prettige feestdagen en een mooie jaarwisseling. 2016 was een bijzonder jaar, onder meer door de heraccreditatie van CIIO en de acceptatie van de Maatstaf 2016 door de RvA en de uitbreiding van ons klanten- en beoordelaarsbestand.
We kijken uit naar een mooie samenwerking in 2017!
 
 
 

>>> direct naar

     
 
     
     
     
  afmelden  |  reageren  |  www.ciio.nl  
   


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CIIO · Reeweg 146, Hendrik-Ido-Ambacht, Nederland · Hendrik-Ido-Ambacht, ZH 3343 AP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp