Copy
 
 
 
 
 
     
 
     

>>> Terugblik op 2014

Bij elke CI, dus ook bij CIIO, is het elk jaar weer zo, dat er net zoveel onderzoeken voor de zomer plaatsvinden als daarna. Maar voor de zomer is 6 maanden, daarna maar 4, of 3 want december is een lastige maand voor onderzoeken. Kortom, we hebben een drukke tijd achter de rug.

Wat hebben we in 2014 tot stand gebracht? We hebben aanmerkelijk meer offertes geschreven dan de afgelopen 2 jaar en ze zijn bijna allemaal gehonoreerd (de hitrate is boven de 80%). Er zijn geen klanten opgestapt, wel hebben enkele klanten hun activiteiten beëindigd. Één klant heeft zijn certificaat tijdelijk laten verlopen, wegens vergaande reorganisatie.
Netto zijn we dus weer aan het groeien en de vooruitzichten zijn goed. Dat geldt vooral voor de Maatstaf klanten. OVAL klanten en SCOOR klanten beginnen zich voorzichtig aan te melden, maar het is nog geen grote stroom.
Lees meer >
 
 

>>> Koninklijke Visio ontvangt ISO-certificaat

Koninklijke Visio is vanaf 2015 ISO gecertificeerd. Het certificaat is 20 januari uitgereikt aan de Raad van Bestuur door Boudewijn van Melle, auditor van CIIO, in het bijzijn van een aantal cliënten, begeleiders en de kwaliteitsadviseur.

Dit jaar heeft Visio de overstap gemaakt van HKZ naar ISO. Gekozen is voor ISO 9001, omdat de scope breder is. Zo is ISO ook toepasbaar op speciaal onderwijs in tegenstelling tot het HKZ-certificaat. Daarnaast is ISO een internationaal erkend certificaat en dat past bij de ambities van Koninklijke Visio.

Lees meer >
 
 

>>> ISO-nieuws

Waarschijnlijk in september verschijnt er een nieuwe ISO 9001-norm, versie 2015. Maar er is meer ISO-nieuws. Hieronder een korte opsomming, op onze website meer daar over.
  • ISO 9001:2015. De versie die waarschijnlijk in september wordt vastgesteld kent een overgangsperiode van 3 jaar. 
  • CIIO is gestart met de ontwikkeling van de CIIO Maatstaf 2015. Recent is een eerste oriëntatie intern besproken en in het voorjaar wordt met een aantal klanten een ronde tafel-gesprek georganiseerd. Net als bij onze onderzoeken hanteren wij toegevoegde waarde voor de klant als basisprincipe. Wilt u meedenken? Laat het ons weten via info@ciio.nl.
  • Op 30 januari jl. is Basak Manders aan de Rotterdam School of Management (RSM, Erasmus Universiteit) gepromoveerd op het onderwerp 'implementatie en effect van ISO 9001'. Zij analyseerde vele studies over de effecten van ISO 9001 in organisaties. 
Lees meer >
 
 

>>> Even voorstellen: Petra van der Jagt

Petra van der Jagt (46) is getrouwd, heeft 2 puberdochters en is buiten gezin en werk graag actief bezig: tennis, zingen, wandelen en yoga zijn een paar van haar hobby’s.

In haar profiel op onze website is te lezen dat ze vanuit de zakelijke dienstverlening de gezondheidszorg in gegaan is en daarbij zowel advies- als managementervaring heeft opgedaan.

Dit helpt haar nu enorm bij haar advies- en auditwerkzaamheden: “Ik vind dat een beoordelaar (recent) actief moet zijn (geweest) in de branche waarin hij of zij audit, om je goed te kunnen inleven. Voor mij was het in deze zin heel waardevol om als beleidsadviseur van een consumentenbelangenvereniging te hebben gewerkt: je bent in direct contact met de vraagkant van zorg, met cliënten, maar ook met bijvoorbeeld mantelzorgers.”. 
Lees meer >
 
 
 

>>> direct naar

     
 
     
     
     
  afmelden  |  reageren  |  www.ciio.nl