Copy
Ægte efterårsvine | Sæt kryds i kalenderen - de traditionsrige efterårssmagninger | Masser af middage, kurser og smagninger i hele landet | Gratis fragt i hele Danmark 
Vises denne E-mail ikke korrekt? Se nyhedsbrevet i din browser.
 
2a5ecfdb-d240-4d4b-8686-f9977425c3de.png

Kære Vinvenner!

20. oktober 2022


På tur i Rhône. Heldig med vejret. Vidunderlige 24 grader.

De efterladte druer på stokkene smager som slik. Man skal i højderne for at finde vine med friskhed. Cairanne eksempelvis.

Clos Romane viste en “Tour de Force” ved blindsmagning i går - især hvis man kalkulerer prisen ind og særligt den almindelige Côtes du Rhône. Den var både fyrig og indsmigrende frugtmættet.

Cairanne lidt mere alvorlig vin, der efter at have åndet en time udtrykte en mineralitet over niveau for en vin til den pris. Ægte efterårsvine at lune sig ved uden at blive flået.

 


FREDAGSSTEMNING I BUTIKKERNE
- fredag d. 21. oktober kl. 15-18


Vi matcher ost og vin.

Drop rødvinen til osten. Fedt og umami i ost kan slå mange rødvine ud af kurs
og få dem til at smage metallisk. 

Hvidvine og dessertvine fungerer ofte meget bedre. Hvidvin har
højere syre end rødvin og er derfor bedre til at rense
op i munden efter den fede ost.

Vin til ost

Termensis - Gewurztraminer 2019, Albert Boxler
Fienoso - Grauburgunder 2021, Matthias Gaul
Roquefort Vieux BergerSauternes 2016, Chateau L'Ecole

 

SAVE THE DATE

Bichels traditionsrige efterårssmagninger i Aarhus og Klampenborg

Vores store, traditionsrige efterårssmagning er tilbage. 
Smag på mindst 30 forskellige vine og gå på opdagelse i det legendariske råvaremarked, der byder på en række af verdens bedste specialiter!

Tip! Kom gerne mellem 14 og 15; der er bedre plads og vi lover at vi løber ikke tør for hverken vin eller råvarer!


Varna Palæet - søndag d. 30. oktober kl. 13-16.30
Butikken i Klampenborg - søndag d. 30. oktober kl. 13-16.30


***
NYHED - efterårssmagning på Frederiksberg

Samme program som i Aarhus og Klampenborg; mindst 30 vine på smagning, stort råvaremarked og kult-bar med favorable priser.

Brøndsalen, Haveselskabet Frederiksberg - søndag d. 13. november kl. 14.00-17.00
 

KALENDEREN BUGNER - se mere nedenfor!

Vores kalender bugner med middage, kurser og smagninger - velsmagende oplevelser i det kølige efterår - læs mere længere nede i mailen.

Blandt mange højdepunkter kan vi fremhæve Sauternes i Klampenborg og Italiensk vin og cykling i Hjortshøj
 
 
Mange hilsner

Lars Bo Henriksen 


 


Côtes du Rhône 2020, Domaine Clos Romane

Côtes du Rhône lavet på 60% Grenache, 30% Syrah, 5% Mourvèdre og 5% Carignan fra vinstokke med en alder på over 60 år. Høstet i hånden og vinificeret helt traditionelt; dvs ingen tilsætning af gær, ingen klaring eller filtrering og kun ganske lav svovling ved flaskning. 

5 stjerner Nordjyske (årgang 2018)
Hvor smager den godt. Det er solidt håndværk hele vejen igennem. Alt er i balance. Det er en rigtig god vin til pengene. En klassisk blanding af grenache (60 pct.), syrah (30 pct.), mouvèdre (5 pct.) og carignan (5 pct.). Stokkene er over 50 år gamle, og det er med til at give vinen dybde. Den er gæret på cementtanke uden tilsætning af gær, derefter lagret på store træfade på 600 liter, de fleste af dem gamle, så der ikke kommer for meget træsmag i vinen. Endelig er den tappet uden filtrering (så der kan godt være lidt bundfald i selv unge vine). Sådan skal det gøres. Brombær, kirsebær, lidt peber og lakrids. Til kødretter og ost.

91 p. Vinbladet (årgang 2017)
Aromatisk, mineralsk og kølig frugtnæse med flot detaljerigdom og med delikat krydderurtekrydderi. Lettilgængelig, stærk, åben og personlig. Tæt vin med bemærkelsesværdig ekstraktrigdom og blød, intens tannin. Rig saftighed, flot fylde og fin balance. Intenst og vellykket krydderi med rank sødmefuldhed. Fløjlsblød og alligevel velstruktureret. Côtes du Rhône på højt niveau. - Niels Ehler

5 stjerner - GODT KØB - Ekstra Bladet (årgang 2017)
En ærlig og ligefrem krydret vin båret af frugten, som til gengæld står utrolig flot. Røde bær, tobak, peber og krydderier. Ingen eller meget lidt fadpræg. Lang saftig afslutning. Meget vellykket vin.

Rød Rhônevin i denne kvalitet er fremragende madvin. Går bredt til kødretter og passer godt til både stegt og braisseret kød og klarer snildt fedme og kraftige smage. Server gerne en smule afkølet, det fremmer friskheden i vinen.

 


135,- pr. flaske 100,- v. 6 flasker

Køb i webshoppen
 


Cairanne 2020, Domaine Clos Romane

Meget flot Cairanne lavet på 50% Grenache, 25% Syrah, 20% Mourvèdre og 5% Carignan fra vinstokke med en alder på over 50 år. Høstet i hånden og vinificeret helt traditionelt; dvs ingen tilsætning af gær, ingen klaring eller filtrering og kun ganske lav svovling ved flaskning.

Bedste Køb - Ekstra Bladet (årgang 2020)
Krydret saftigt udtryk med masser af sorte bær, peber, tobak og vilde krydrede noter i smagen. Pæn koncentration og masser af saft og kraft. Lang afslutning. - Thomas Rydberg

5 stjerner Jyllands-Posten (årgang 2019)
God stramhed, tæthed, kerne i frugten, der vågner op med ilt og markerer sig med Grenache-præget sødme og god fylde i smagen. Klassisk Rhône-vin. En vis tannin … - Niels Lillelund

Testvinder Århus Stiftstidende (årgang 2018)
Selv om flere af dommerne havde en anden vin som vinder, så var alle enige om, at Bichels julevin var et super godt glas, der passer perfekt til juleanden. En skøn vin med grønne noter i næsen men samtidig med masser af saft og kraft til modstå den fede and og salte sauce. Et fantastisk godt glas til prisen og en super følgesvend til julemaden. Den vin går man bare ikke fejl af.

4 stjerner Berlingske (årgang 2017)
Clos Romane fra Cairanne er et arketypisk skoleeksempel på Rhône til en fornuftig pris. Cairanne er nabodistrikt til Châteauneuf du Pape, og det fornemmer man i Clos Romane, der besidder masser af urkraft, krigshyl og muskuløs tyngde. I munden har vi æblekerner, nedfaldne blå blommer, hindbær og jordbær i skøn forening. Vidunderlig i duft med toner af æblekerne, nedfaldne blå blomme, hindbær og jordbær. Masser af rå urkraft og tyngde, men samtidig blød, venlig og cremet. En lille garvesyre i finalen strammer fint op om frugten. Meget lækker Rhône-vin og et rigtig godt køb.

Meget intens og kompleks duft med karaktér af mørke bær - brombær og kirsebær og med fine noter af peber, nelliker og engelsk lakrids. Stor intensitet i smagen - flot balanceret med fin tanninstruktur og meget lang eftersmag.

 


150,- pr. flaske 115,- v. 6 flasker

Køb i webshoppen
 

Langsomhed i livet og vinen


Obs ny dato - Torsdag d. 27. oktober kl. 18.30

Forfatteren Milan Kundera har skrevet klogt om langsomheden i livet. Vinhandler Lars Bo Henriksen fra Bichel vine og psykolog Thomas Dalsgaard samtaler om vigtigheden af at have langsomheden med sig i livet. Både når det gælder at have det gode liv og når det gælder dyrkningen af vin og nydelsen ved at drikke et godt glas vin.

Du får en masse spændende viden formidlet i gode historier om hvordan vi f.eks. kan takke munkenes langsomhed i vindyrkningen og kælderarbejdet i fremelskelsen af den gode vin. Du får naturligvis også mulighed for at smage fremragende vine der er dyrket helt efter munkenes dyrknings- og fremstillingsmetoder.


Zeit Vinbar
Bernhardt Jensens Boulevard 127
8000 Aarhus C

pr. person 195,-
Læs mere og bestil her

 


 

VILDTAFTEN på Oluf Bagers Gaard i Odense


Torsdag d. 3. november 2022 kl. 18.00

I samarbejde med Bichel Vine lægger Restaurant Oluf Bagers Gaard sine smukke historiske rammer omkring dette arrangement, fyldt med lækre smagsoplevelser.

Efteråret er over os, og det er tid for de mørke, dybere retter – og ikke mindst sæsonens skønne retter med det gode vildt, der omgiver os i både luften, på markerne og i skovene. 

Så glæd dig til denne aften, hvor vi skal forkæle smagsløgene med en række velsmagende retter, smukt matchet med dejlige ”efterårsvine”…. 

Oluf Bagers Gaard og Bichel Vine vil i løbet af aftenen løbende præsentere de enkelte retter og tilhørende vine.


Samlet pris for snacks og 5-retters menu – inkl. matchende vinmenu med 7 forskellige vine – kr. 975 pr. kuvert.

Booking og betaling direkte til Restaurant Oluf Bagers Gaard - Køb plads her
 


 

Intimkoncerter & gourmet på Varna Palæet i Aarhus


Varna byder velkommen til en aften i musikkens tegn og serverer en velsmagende gourmetmenu som består af årstidens bedste råvarer.
Til menuen har vi hos Bichel Vine udarbejdet en fantastisk vinmenu som vil komplimentere hver enkelt ret.

Aperitif og sprøde snacks
***
4 retters gourmetmenu med vinmenu
***
Kaffe & sødt


Lis Sørensen
Fredag 16. december kl. 18.00
kr. 1.595,- Køb billetter hos Varna her


Lis Sørensen
Lørdag 17. december kl. 18.00
kr. 1.595,- Køb billetter hos Varna her


-------

Halloween middag
Fredag d. 11. november klokken 18.00
Lørdag d. 19. november klokken 18.00
kr. 1.250,- Køb billetter hos Varna her

En aften med flere "treats" end tricks". Efterårets lækre råvarer med græskarret i centrum og som element i alle retter.

I samarbejde med Varna har vi lavet en sublim vinmenu som vil komplimentere hver enkelt ret. Vinene vil blive kommenteret i løbet af aftenen.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

 


KØB I WEBSHOPPEN
 


Caviar-middag på Søllerød Kro

Torsdag 12. januar kl. 18.30 afholder vi caviar-middag i topklasse på Søllerød Kro - en af Danmarks mest anerkendte Michelin-restauranter - med topvine der matcher caviar perfekt!

Champagne Blanc de Blancs Champs Rayes Brut Nature, 2015 Piollot
Snacks

Vine & menu - der indgår Caviar fra GastroUnika i alle nedenstående retter

Champagne Brut Millesime 2012, Alfred Gratien
Caviar ”en surprice”

Chablis 1. Cru “Vaugiraut” 2020, Domaine Pinson 
Chablis 1. Cru “Montée de Tonnere” 2019, Domaine Louis Michel

Vesterhavsfisk, østers, muslinge-klorofyl 

Saint Aubin 1. Cru “Perrieres” 2020, Domaine Henri Prudhon 
Hummer, sart røg, valle, løvstikke, kartoffel

Barolo Vigna Rionda 2000, Luigi Oddero
Okse, rødbede, rødvin, peber 

Riesling Auslese Trarbacher Hühnerberg 2018, Martin Müllen
Årstidens æbler, timian, fåremælks yoghurt sorbet


Kaffe og sødt
 


Pr. person 4000,-

 


SMAGNINGER OG KURSER
Hold øje med vores Smagninger og kurser - der kommer hele tiden nye arrangementer til

Odense
Søde timer - sød vin, chokolade og snacks. 9. november
Tilmelding og info her
  
Klampenborg
Sauternes Masterclass. 17. november
Tilmelding og info her

Frederiksberg
Lille Mortens Aften. 3. november
Tilmelding og info her

Beaujolais & ristede kastanjer. 17. november
Tilmelding og info her

Hjortshøj
Bichels Vinskole - 4 aftener i oktober og november
Tilmelding og info her

Malling
Bichels Vinskole - 4 aftener i november
Tilmelding og info her


 
 
BESØG VORES GÅRDBUTIK

BLIV KLOGERE MED BICHEL
Vi udbyder løbende kurser om vin. Bl.a. det populære vinkursus "Bliv en bedre vinsmager efter den engelske model" og "Bichels Vinskole".

Læs mere

OPSKRIFTER OG TIPS
Vi elsker god mad lige så højt som vi elsker vin. Vi har samlet en række af vores bedste opskrifter og madtips på hjemmesiden til inspiration.

Se vores opskrifter her

BICHELS ABONNEMENTSKASSE
Hver anden måned sammensætter vi en smagekasse med forskellige vine.
Smagekasserne leveres med introduktion til temaet, vinbeskrivelser og madtips. Prisen er inkl. forsendelse.


Læs mere

97e0ba99-1f03-41db-944d-9352e2761226.jpg
Copyright © 2013 Bichel Vine, Alle rettigheder forbeholdes. Du modtager denne mail, fordi du har tilmeldt dig på vores hjemmeside www.bichel.dk. Ønsker du at opdatere dine oplysninger kan du gøre de her.
Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet længere, kan du afmelde her.