Copy
Fine alternativer til Champagne | Sæt kryds i kalenderen - de traditionsrige efterårssmagninger | Masser af middage, kurser og smagninger i hele landet | Gratis fragt i hele Danmark 
Vises denne E-mail ikke korrekt? Se nyhedsbrevet i din browser.
 
2a5ecfdb-d240-4d4b-8686-f9977425c3de.png

Kære Vinvenner!

22. oktober 2022


Krise på krise.

Under Corona satsede mange på at der ville komme et ocean af tilbud på Champagne med både lukkede restauranter og natklubber. Det endte med at Champagnesalget steg 41 % under Corona.

Nu har en ny krise lagt os ned. Tror vi på at det samme vil ske? World Economics forventer et vinsalg der rammer mellem index 99 og 101. I liter. Men ikke i pris.

Blandt de fineste alternativer hvis man stadig vil have bobler, men betale mindre, er Denois Classique og Klur Crémant.

Førstnævnte giver en lille tåre ved første glas, syren er frisk, hvad jeg personligt elsker når det handler om bobler. Hvad begge kan er at de løfter humøret. Server som velkomst med ansjoshapsere, oliven, ristet baguette med anderilette eller andet der emmer lidt af Frankrig.


 

SAVE THE DATE

Bichels traditionsrige efterårssmagninger i Aarhus og Klampenborg

Vores store, traditionsrige efterårssmagning er tilbage. 
Smag på mindst 30 forskellige vine og gå på opdagelse i det legendariske råvaremarked, der byder på en række af verdens bedste specialiter!

Tip! Kom gerne mellem 14 og 15; der er bedre plads og vi lover at vi løber ikke tør for hverken vin eller råvarer!


Varna Palæet - søndag d. 30. oktober kl. 13-16.30
Butikken i Klampenborg - søndag d. 30. oktober kl. 13-16.30


***
NYHED - efterårssmagning på Frederiksberg

Samme program som i Aarhus og Klampenborg; mindst 30 vine på smagning, stort råvaremarked og kult-bar med favorable priser.

Brøndsalen, Haveselskabet Frederiksberg - søndag d. 13. november kl. 14.00-17.00
 

KALENDEREN BUGNER - se mere nedenfor!

Vores kalender bugner med middage, kurser og smagninger - velsmagende oplevelser i det kølige efterår - læs mere længere nede i mailen.

Blandt mange højdepunkter kan vi fremhæve Sauternes i Klampenborg og Italiensk vin og cykling i Hjortshøj
 
 
Mange hilsner

Lars Bo Henriksen 


 


Cuvée Classique, Denois

Lavet på Chardonnay, Chenin Blanc og Mauzac. Lavet efter den traditionelle metode for kvalitets mousserende vin med andengæring på flasken og efterfølgende lagring på gæringsbundfaldet på ikke mindre end 36 mdr., hvilket er med til at give små fine bobler og en fin kompleksitet. 

5½
stjerne - Berlingske
Vanen tro er den billige ende af nytårstesten med bobler fra hele verden domineret af cava’er fra Spanien og cremant’er fra forskellige egne af Frankrig. I år er det dog en helt tredje spiller, som tager sejrspokalen for frie bobler, nemlig en mousserende vin fra Limoux i det sydlige Frankrig. Mig bekendt har vi ikke testet Denois’ brut classique før, men jeg må sige, at den imponerer mig til prisen med sine nøddeagtige noter, som leder tanken i retning af rigtig champagne. Det er kun sødmen, som er på normalt brut-niveau, hvilket vil sige maksimalt 12 gram, som forhindrer Denois i at score fuldt hus med seks stjerner. Gylden kulør. God dybde, krydret næse med ingefær, nødder og gær – som lille champagne. Pæn mund med god syre, eftersmag af brød og nogen sødme. Fem en halv stjerne.

 

Flot farve med masser af fine, små bobler. Duften er ret vinøs med røde bærnoter og et strejf af citron. Smagen er frisk med fine bærelementer. Dejlig aperitifvin, men er faktisk fremragende til en lang række madretter. til lettere retter med fisk, skaldyr og fjerkræ. Rigtig fin til sushi!


140,- pr. flaske 120,- v. 6 flasker

Køb i webshoppen
 


Crémant de Clément sans soufre NV, Clement Klur

Lavet på en blanding af Pinot Blanc og Pinot Auxerrois fra biodynamisk dyrkede marker. Vinstokkene er ca 40 år gamle og vokser på kalkholdig jordbund. Gæret på rustfrit stål uden tilsætning af gær og lagret sur lie i 18 måneder inden degorgering. Der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen, så de sulfitter, der er i vinen stammer fra gæringen, hvor de udvikles helt naturligt.


6 stjerner Ekstra-Bladet af Nana Wad
Ugens vindervin er en flot Crémant er fra Alsace, der vover at bruge en gammel og ret ukendt druesort, med det ikke så mundrette navn Pinot Auxerrois, fremfor Alsaces’ superstar Riesling. Og det er gået særdeles godt. Her er tale om en crémant i absolut topklasse hvad angår elegance, fokus, præcision og klar, ren spændstig frugt. Rent teknisk er det også en næsten nøgen vin, naturligt gæret og ikke tilsat svovl. Crémant  Klur ikke en decideret charmetrold, men en flot, levende, stilsikker mousserende vin med energi, vedholdenhed og eksplosive vibrerende bobler


6 stjerner i FinansBureauet
Fantastisk indsmigrende Cremant D´Alsace som man let kommer til at drikke for meget af. Pikant næse med lette brødnoter og blød og cremet mund med fin mousse som indhyller vinens noter af nødder og markchampignon. Fantastisk køb til prisen.

6 propper Aarhus Update
100% sulfitfri og biodynamisk vin. Man skulle ikke tro, den kom fra Alsace. Helt automatisk tænker man på Champagne. Bitter på den gode måde. Let krydret frugt og en fin, balanceret eftersmag. Fyldighed er der lidt af. Jeg har ikke smagt noget tilsvarende fra Alsace. Fin til salater, noget let skaldyr, en vinaigrette med syrlighed.

93 p. Wine Enthusiast
Ripe and exquisitely pure notes of yellow apple perfume the nose and palate, against a bready, biscuity, rich and complex canvas of autolytic development. Freshness pervades and the very fine, pin-prick of mousse makes these flavors unite and sing. The dryness accentuates both purity and precision of this wine. Real class and pedigree shine brightly and are even more evident in the lingering finish.

 


165,- pr. flaske 145,- v. 6 flasker

Køb i webshoppen
 

Langsomhed i livet og vinen


Obs ny dato - Torsdag d. 27. oktober kl. 18.30

Forfatteren Milan Kundera har skrevet klogt om langsomheden i livet. Vinhandler Lars Bo Henriksen fra Bichel vine og psykolog Thomas Dalsgaard samtaler om vigtigheden af at have langsomheden med sig i livet. Både når det gælder at have det gode liv og når det gælder dyrkningen af vin og nydelsen ved at drikke et godt glas vin.

Du får en masse spændende viden formidlet i gode historier om hvordan vi f.eks. kan takke munkenes langsomhed i vindyrkningen og kælderarbejdet i fremelskelsen af den gode vin. Du får naturligvis også mulighed for at smage fremragende vine der er dyrket helt efter munkenes dyrknings- og fremstillingsmetoder.


Zeit Vinbar
Bernhardt Jensens Boulevard 127
8000 Aarhus C

pr. person 195,-
Læs mere og bestil her

 


 

VILDTAFTEN på Oluf Bagers Gaard i Odense


Torsdag d. 3. november 2022 kl. 18.00

I samarbejde med Bichel Vine lægger Restaurant Oluf Bagers Gaard sine smukke historiske rammer omkring dette arrangement, fyldt med lækre smagsoplevelser.

Efteråret er over os, og det er tid for de mørke, dybere retter – og ikke mindst sæsonens skønne retter med det gode vildt, der omgiver os i både luften, på markerne og i skovene. 

Så glæd dig til denne aften, hvor vi skal forkæle smagsløgene med en række velsmagende retter, smukt matchet med dejlige ”efterårsvine”…. 

Oluf Bagers Gaard og Bichel Vine vil i løbet af aftenen løbende præsentere de enkelte retter og tilhørende vine.


Samlet pris for snacks og 5-retters menu – inkl. matchende vinmenu med 7 forskellige vine – kr. 975 pr. kuvert.

Booking og betaling direkte til Restaurant Oluf Bagers Gaard - Køb plads her
 


 

Intimkoncerter & gourmet på Varna Palæet i Aarhus


Varna byder velkommen til en aften i musikkens tegn og serverer en velsmagende gourmetmenu som består af årstidens bedste råvarer.
Til menuen har vi hos Bichel Vine udarbejdet en fantastisk vinmenu som vil komplimentere hver enkelt ret.

Aperitif og sprøde snacks
***
4 retters gourmetmenu med vinmenu
***
Kaffe & sødt


Lis Sørensen
Fredag 16. december kl. 18.00
kr. 1.595,- Køb billetter hos Varna her


Lis Sørensen
Lørdag 17. december kl. 18.00
kr. 1.595,- Køb billetter hos Varna her


-------

Halloween middag
Fredag d. 11. november klokken 18.00
Lørdag d. 19. november klokken 18.00
kr. 1.250,- Køb billetter hos Varna her

En aften med flere "treats" end tricks". Efterårets lækre råvarer med græskarret i centrum og som element i alle retter.

I samarbejde med Varna har vi lavet en sublim vinmenu som vil komplimentere hver enkelt ret. Vinene vil blive kommenteret i løbet af aftenen.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

 


KØB I WEBSHOPPEN
 


Caviar-middag på Søllerød Kro

Torsdag 12. januar kl. 18.30 afholder vi caviar-middag i topklasse på Søllerød Kro - en af Danmarks mest anerkendte Michelin-restauranter - med topvine der matcher caviar perfekt!

Champagne Blanc de Blancs Champs Rayes Brut Nature, 2015 Piollot
Snacks

Vine & menu - der indgår Caviar fra GastroUnika i alle nedenstående retter

Champagne Brut Millesime 2012, Alfred Gratien
Caviar ”en surprice”

Chablis 1. Cru “Vaugiraut” 2020, Domaine Pinson 
Chablis 1. Cru “Montée de Tonnere” 2019, Domaine Louis Michel

Vesterhavsfisk, østers, muslinge-klorofyl 

Saint Aubin 1. Cru “Perrieres” 2020, Domaine Henri Prudhon 
Hummer, sart røg, valle, løvstikke, kartoffel

Barolo Vigna Rionda 2000, Luigi Oddero
Okse, rødbede, rødvin, peber 

Riesling Auslese Trarbacher Hühnerberg 2018, Martin Müllen
Årstidens æbler, timian, fåremælks yoghurt sorbet


Kaffe og sødt
 


Pr. person 4000,-

 


SMAGNINGER OG KURSER
Hold øje med vores Smagninger og kurser - der kommer hele tiden nye arrangementer til

Odense
Søde timer - sød vin, chokolade og snacks. 9. november
Tilmelding og info her
  
Klampenborg
Sauternes Masterclass. 17. november
Tilmelding og info her

Frederiksberg
Lille Mortens Aften. 3. november
Tilmelding og info her

Beaujolais & ristede kastanjer. 17. november
Tilmelding og info her

Hjortshøj
Bichels Vinskole - 4 aftener i oktober og november
Tilmelding og info her

Malling
Bichels Vinskole - 4 aftener i november
Tilmelding og info her


 
 
BESØG VORES GÅRDBUTIK

BLIV KLOGERE MED BICHEL
Vi udbyder løbende kurser om vin. Bl.a. det populære vinkursus "Bliv en bedre vinsmager efter den engelske model" og "Bichels Vinskole".

Læs mere

OPSKRIFTER OG TIPS
Vi elsker god mad lige så højt som vi elsker vin. Vi har samlet en række af vores bedste opskrifter og madtips på hjemmesiden til inspiration.

Se vores opskrifter her

BICHELS ABONNEMENTSKASSE
Hver anden måned sammensætter vi en smagekasse med forskellige vine.
Smagekasserne leveres med introduktion til temaet, vinbeskrivelser og madtips. Prisen er inkl. forsendelse.


Læs mere

97e0ba99-1f03-41db-944d-9352e2761226.jpg
Copyright © 2013 Bichel Vine, Alle rettigheder forbeholdes. Du modtager denne mail, fordi du har tilmeldt dig på vores hjemmeside www.bichel.dk. Ønsker du at opdatere dine oplysninger kan du gøre de her.
Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet længere, kan du afmelde her.