Copy
LinkedIn
Facebook
Twitter
Website
Email
Νέα, άρθρα & ειδήσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια από την Ελλάδα και την Ευρώπη.                                            Η θεματολογία του newsletter Μαρτίου 2015 περιλαμβάνει:  
 
  • ΙΝΖΕΒ: Σεμινάριο ISO 50001:2011 EnMS Auditor/Lead Auditor.
  • Renovate Europe: Τα φιλόδοξα έργα ανακαίνισης είναι η καλύτερη επιλογή για τις στρατηγικές επενδύσεις.
  • EEFIG: 'Εκθεση του Energy Efficiency Financial Institution Group για την ενίσχυση των επενδύσεων ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια, βιομηχανία και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • BPIE: Τα αποτελέσματα της έρευνας του BPIE για την ενεργειακή φτώχεια σε ένα ενδιαφέρον poster.
  • European Alliance to Save Energy: Συνεργασία του INZEB.ORG με το EUASE.
  • Renovate Europe Campaign: Επιστολή στον Jean Claude Juncker.
  • BPIE: Αρχές για τα κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.
View this email in your browser

    


Το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης - ΙΝΖΕΒ, με την υποστήριξη της εταιρείας HOLISTIC Sustain-Ability, διοργάνωσε το 1ο εκπαιδευτικό σεμινάριο ISO 50001:2011 Energy Management Systems Lead Auditor στην Ελλάδα, πιστοποιημένο από τον διεθνή οργανισμό IRCA.


 

Αυξημένη μόχλευση, γρηγορότερη διάχυση και ευρύτερα κοινωνικά οφέλη: τα φιλόδοξα έργα ανακαίνισης είναι η καλύτερη επιλογή για Στρατηγικές Επενδύσεις.  

Σύμφωνα με φορείς του Οικοδομικού Κλάδου  «το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων πρέπει να διαθέσει κονδύλια για έργα ριζικής ανακαίνισης κτιρίων».
Διαβάστε όλο το άρθρο ακολουθώντας το σύνδεσμο.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2015 δημοσιεύτηκε η τελική έκθεση του Ομίλου Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων για την Ενεργειακή Απόδοση (Energy Efficiency Financial Institution Group - EEFIG) με τίτλο «Η ενεργειακή απόδοση - Το πρώτο καύσιμο για την οικονομία της ΕΕ» (Energy Efficiency – the first fuel for the EU Economy), η οποία αναμένεται να σηματοδοτήσει μία σημαντική αύξηση της ροής των επενδύσεων για την ενεργειακή απόδοση, ιδιαίτερα στα κτίρια, σε όλη την Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το σύνδεσμο.
Στις 25.02.2015 το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Απόδοσης Κτιρίων (Buildings Performance Institute Europe – BPIE), παρουσίασε μία αφίσα με τίτλο: «Αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας μέσω της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων», η οποία συμπληρώνει την ήδη δημοσιευμένη έκθεση «Μετριάζοντας την ενεργειακή φτώχεια στην Ευρώπη». Στην αφίσα αυτή επιχειρείται μία συνοπτική και εύκολα κατανοητή ανάλυση των ευρωπαϊκών δεδομένων σε σχέση με την ενεργειακή φτώχεια, ενώ παρουσιάζονται επίσης οι κυριότερες αιτίες που την προκαλούν καθώς και οι πιθανές λύσεις και οι προτάσεις για την αντιμετώπισή της.
Για τα πλήρη στοιχεία που παρουσιάζονται στην αφίσα, ακολουθήστε το σύνδεσμο.
Το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης επιλέχθηκε και λειτουργεί ως επίσημος συνεργάτης του European Alliance to Save Energy για την Ελλάδα. 

Διαβάστε εδώ για την νέα αυτή συνεργασία καθώς και πληροφορίες για τον European Alliance to Save Energy.
Στις 30 Ιανουαρίου 2015 ο επικεφαλής του Renovate Europe Campaign, κος Adrian Joyce, έστειλε μία επιστολή, εκ μέρους όλων των φορέων και εταιρειών που υποστηρίζουν την καμπάνια, προς τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker και κ. Maroš Šefčovič με αφορμή την επικείμενη διαβούλευση του Σώματος των Επιτρόπων για την Ενεργειακή Ένωση (Energy Union). 
Διαβάστε το κείμενο της επιστολής εδώ.
Η Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων (Energy Performance of Buildings Directive – EPBD) απαιτεί όλα τα νέα κτίρια από το 2020 να είναι Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας (nearly Zero Energy Buildings - nZEB). Ωστόσο, ο προτεινόμενος ορισμός τους εμφανίζεται αρκετά ασαφής, ειδικά σε ό,τι αφορά τη φιλοδοξία ενεργειακής κατανάλωσης και εκπομπών CO2 των κτιρίων αυτών.

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να διαβάσετε την περίληψη της μελέτης και να "κατεβάσετε" το αρχείο. 
LinkedIn
Facebook
Twitter
Website
Email
Ένας από τους βασικούς στόχους του Ινστιτούτου Κτιρίων Μηδενικής Κατανάλωσης, είναι η παρουσίαση και προβολή κτιρίων νέας γενιάς, που ακολουθούν και εφαρμόζουν πρακτικές Χαμηλής ή Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης. Θα είναι χαρά μας να φιλοξενήσουμε και τα δικά σας έργα σύντομα! 
Ακολουθήστε το σύνδεσμο, που οδηγεί σε ένα λειτουργικό και φιλικό περιβάλλον εισαγωγής στοιχείων και δείτε το έργο σας δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του INZEB.ORG.
*Τα στοιχεία, πριν τη δημοσίευση, θα αξιολογηθούν από την Επιστημονική Ομάδα του INZEB​.​
Χρησιμοποιείστε τα social share buttons και μοιραστείτε τα νέα μας με τους φίλους και συνεργάτες σας. 

Με εκτίμηση 

INZEB Marketing Team
Forward
Share
Share
Tweet
Copyright © 2014 INZEB.ORG, All rights reserved.

Our mailing address is:
Γραβιάς 28, 54645, Θεσσαλονίκη
Τ. 211 7708899 | Μ. inzeb@inzeb.org

unsubscribe from this list    update subscription preferences