Copy
LinkedIn
Facebook
Twitter
Website
Email
Ενδιαφέροντα νέα, άρθρα & ειδήσεις από την Ελλάδα και την Ευρώπη.  Η θεματολογία του newsletter Νοεμβρίου:  
 
  • INZEB Renovation Workshop | 22 Νοεμβρίου 2014. 
  • Συνεργασία του INZEB με το Buildings Performance Institute Europe - BPIE. 
  • Renovate Europe Days 2014 - Συμπεράσματα και Ανακοινώσεις.
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το forum "Η Επιχειρηματική Διάσταση των Αειφόρων Κτιρίων στην Ελλάδα".
  • Τα Κτίρια της Ευρώπης στο Μικροσκόπιο - Παρουσίαση της έρευνας του BPIE. 
View this email in your browser
Το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Κατανάλωσης - ΙΝΖΕΒ.ORG, Εθνικό Σημείο Επαφής του Renovate Europe Campaign, σας προσκαλεί σε ένα δίωρο εκπαιδευτικό - διαδραστικό workshop με θέμα: "Βέλτιστη Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων στην Ελλάδα".

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.   Για τη δήλωση συμμετοχή σας, ακολουθήστε το σύνδεσμο.  

Το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Κατανάλωσης - INZEB.ORG είναι στην ευχάριστη να ανακοινώσει την νέα του συνεργασία με το Buildings Performance Institute Europe - BPIE.

Οι μελέτες και οι έρευνες που δημοσιεύει το BPIE, θα μεταφράζονται στα Ελληνικά, έχοντας πάντα ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των Ελλήνων επαγγελματιών. 

Στην ιστοσελίδα του ΙΝΖΕΒ.ORG, λειτουργεί ήδη η νέα μας ενότητα με τίτλο BPIE News, που αφορά σε αυτήν την σημαντική συνεργασία. 

Στο τέταρτο ετήσιο συνέδριο του Renovate Europe - REDay2014, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 5 Νοεμβρίου, το μήνυμα προς την νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανέλαβε καθήκοντα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν σαφές: Η ριζική ανακαίνιση του κτιριακού δυναμικού της Ευρώπης πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα της Επιτροπής υπό τον Ζ.Κ. Γιούνγκερ.

Ακολουθήστε το σύνδεσμο και διαβάστε τα συμπεράσματα και τις ανακοινώσεις του συνεδρίου Renovate Europe Days 2014. 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Forum "H επιχειρηματική διάσταση των αειφόρων κτιρίων στην Ελλάδα" που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014.

Στο κάλεσμα των διοργανωτών ανταποκρίθηκαν 340 επαγγελματίες τόσο από το χώρο της κατασκευής κτιρίων όσο και από τον ευρύτερο επιχειρηματικό κλάδο.

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί έντυπο σε ηλεκτρονική μορφή με τον απολογισμό του συνεδρίου και με αναλυτική παρουσίαση της κάθε θεματικής ενότητας.

Επισκόπηση, ανά χώρα, της ενεργειακής συμπεριφοράς των ευρωπαϊκών κτιρίων 

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την έλλειψη κατανοητών δεδομένων για τα κτίρια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Απόδοσης Κτιρίων (Buildings Performance Institute Europe – BPIE) εξέτασε το κτιριακό απόθεμα της Ευρώπης (τόσο των 27 κρατών – μελών, όσο και της Ελβετίας και της Νορβηγίας) σε επίπεδο χαρακτηριστικών κτιρίων, δομικής νομοθεσίας και άλλων ρυθμιστικών μέτρων. Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν επέτρεψαν τον προσδιορισμό του δυναμικού εξοικονόμησης ενέργειας και διοξειδίου του άνθρακα των κτιρίων της Ευρώπης, και το σχεδιασμό ποικιλίας σεναρίων για τη συστηματική ανακαίνισή τους μέχρι το 2050.

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα. 

LinkedIn
Facebook
Twitter
Website
Email
Ένας από τους βασικούς στόχους του Ινστιτούτου Κτιρίων Μηδενικής Κατανάλωσης, είναι η παρουσίαση και προβολή κτιρίων νέας γενιάς, που ακολουθούν και εφαρμόζουν πρακτικές Χαμηλής ή Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης. Θα είναι χαρά μας να φιλοξενήσουμε και τα δικά σας έργα σύντομα! 
Ακολουθήστε το σύνδεσμο, που οδηγεί σε ένα λειτουργικό και φιλικό περιβάλλον εισαγωγής στοιχείων και δείτε το έργο σας δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του INZEB.ORG.
*Τα στοιχεία, πριν τη δημοσίευση, θα αξιολογηθούν από την Επιστημονική Ομάδα του INZEB​.​
Χρησιμοποιείστε τα social share buttons και μοιραστείτε τα νέα μας με τους φίλους και συνεργάτες σας. 

Με εκτίμηση 

INZEB Marketing Team
Forward
Share
Share
Tweet
Copyright © 2014 INZEB.ORG, All rights reserved.

Our mailing address is:
Γραβιάς 28, 54645, Θεσσαλονίκη
Τ. 211 7708899 | Μ. inzeb@inzeb.org

unsubscribe from this list    update subscription preferences