Copy
LinkedIn
Facebook
Twitter
Website
Email
Ενδιαφέροντα νέα, άρθρα & ειδήσεις από την Ελλάδα και την Ευρώπη για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια.                       Η θεματολογία του newsletter Νοεμβρίου 2015 είναι:  
 
  • Ανακοίνωση των επόμενων εκδηλώσεων "Be Part of the Future" στην Τρίπολη και στην Πάτρα
  • RenoValue: Ανακοίνωση του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος εκτιμητών ακίνητης περιουσίας
  • neZEH - Ξενοδοχεία σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης
  • European Commission: Διαθέσιμη η έκδοση του 2015 του Energy Statistical Pocketbook 
  • 4o Φοιτητικό Συνέδριο της ΕΕΕΕ με θέμα: "Επιχειρησιακή Έρευνα: Ευκαιρίες και Προκλήσεις μέσα στην κρίση"
 
 
View this email in your browser

Οι εκδηλώσεις "Be Part of the Future" | Βέλτιστη Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων, πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Renovate Europe Campaign

To Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης, αποτελεί το Εθνικό Σημείο Επαφής του Renovate Europe. 
Οι επόμενες εκδηλώσεις «Be Part of the Future», θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 υπό την Αιγίδα του ΤΕΕ – Τμήμα Πελοποννήσου και στην Πάτρα, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 υπό την Αιγίδα του ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας. 
Και οι δύο εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και για την εγγραφή σας για την εκδήλωση της Τρίπολης ακολουθήστε το σύνδεσμο ενώ για την εκδήλωση της Πάτρας πατήστε εδώ.
 
Στόχος του "Be Part of the Future" είναι η ενίσχυση του γνωστικού πεδίου των επαγγελματιών του χώρου της κατασκευής κτιρίων, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών καθώς και η ενδυνάμωση της συμμετοχής των φορέων και οργανισμών του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε θέματα που αφορούν εξοικονόμηση ενέργειας.
 
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση για τα οφέλη και τις προοπτικές των ριζικών ενεργειακών αναβαθμίσεων καθώς και η μεταφορά της γνώσης και της εμπειρίας από εφαρμοσμένα παραδείγματα. 
 
Την εκδήλωση της Τρίπολης θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι:
  • Μιλτιάδης Κατσαρός, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, M.Arch, Cert.U.Des UofPENN, Λέκτορας Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ. ΕΜΠ  και 
  • Μαργαρίτα Καραβασίλη,  Αρχιτέκτων d.p.lg. Μηχανικός, MSc. Πολεοδόμος, Χωροτάκτης 
Την εκδήλωση της Πάτρας θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι:
  • Ιάκωβος Καλαϊτζόγλου, Μηχανολόγος & Αεροναυπηγός Μηχανικός, Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής & Ταλαντώσεων, Πανεπιστήμιο Πατρών   και
  • Μαρία Μπέτση, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών - MBA, Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής & Ταλαντώσεων, Πανεπιστήμιο Πατρών.
"Be Part of the Future" - Τρίπολη, 14 Νοεμβρίου 2015
Υπό την Αιγίδα του ΤΕΕ - Τμήμα Πελοποννήσου
"Be Part of the Future" - Πάτρα, 18 Νοεμβρίου 2015
Υπό την Αιγίδα του ΤΕΕ - Τμήμα Δυτικής Ελλάδας
Οι εκδηλώσεις "Be Part of the Future", πραγματοποιούνται με την Αιγίδα του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας
Το RenoValue είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εκτιμήσεων ακίνητης περιουσίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση με στόχο την ενσωμάτωση παραγόντων όπως η ενεργειακή απόδοση, οι Α.Π.Ε και στοιχείων αειφορίας στις εκτιμήσεις της ακίνητης περιουσίας καθώς επίσης να γίνει κατανοητή η θετική επίδραση των παραγόντων αυτών στην αξία των ακινήτων.

Το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης έχει επιλεγεί ως συνεργάτης του RenoValue για την Ελλάδα και την Κύπρο. 
Στο πλαίσιο των πιλοτικών εκπαιδεύσεων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις πρώτες εκπαιδεύσεις που θα πραγματοποιηθούν το Δεκέμβριο στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην Αθήνα η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 ενώ στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015. Το κόστος συμμετοχής είναι €90 + ΦΠΑ. 


 

H πρωτοβουλία neZEH συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει στόχο να υποστηρίξει έργα ανακαίνισης μεγάλης κλίμακας σε υφιστάμενα ξενοδοχεία. Διαβάστε εδώ νέα από το διεθνές συνέδριο με θέμα “Sustainable and Competitive Hotels Through Energy Innovation – nearly Zero Energy Hotels 2015”.Διαθέσιμη η έκδοση του 2015 Energy Statistical Pocketbook που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το εγχειρίδιο παρέχει μια ετήσια επισκόπηση των στατιστικών στοιχείων που σχετίζονται με την ενέργεια στην Ε.Ε.

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με την παραγωγή,  την κατανάλωση και τις εισαγωγές ενέργειας, τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, καθώς και πληροφορίες για την απασχόληση στον τομέα της ενέργειας.

Για να "κατεβάσετε" το εγχειρίδιο, πατήστε εδώ

 


Το 4ο Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο "Επιχειρησιακή Έρευνα: Ευκαιρίες & Προκλήσεις μέσα στην κρίση", στοχεύει να προσφέρει ένα βήμα για την επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ ερευνητών από διάφορους επιστημονικούς κλάδους και να δώσει τη δυνατότητα σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, καθώς επίσης και σε νέους απόφοιτους, να παρουσιάσουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα τις επιστημονικές τους εργασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
LinkedIn
Facebook
Twitter
Website
Email
Ένας από τους βασικούς στόχους του Ινστιτούτου Κτιρίων Μηδενικής Κατανάλωσης, είναι η παρουσίαση και προβολή κτιρίων νέας γενιάς, που ακολουθούν και εφαρμόζουν πρακτικές Χαμηλής ή Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης. Θα είναι χαρά μας να φιλοξενήσουμε και τα δικά σας έργα σύντομα! 
Ακολουθήστε το σύνδεσμο, που οδηγεί σε ένα λειτουργικό και φιλικό περιβάλλον εισαγωγής στοιχείων και δείτε το έργο σας δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του INZEB.ORG.
*Τα στοιχεία, πριν τη δημοσίευση, θα αξιολογηθούν από την Επιστημονική Ομάδα του INZEB​.​
Χρησιμοποιείστε τα social share buttons και μοιραστείτε τα νέα μας με τους φίλους και συνεργάτες σας. 

Με εκτίμηση 

INZEB Marketing Team
Forward
Share
Share
Tweet
Copyright © 2014 INZEB.ORG, All rights reserved.

Our mailing address is:
Γραβιάς 28, 54645, Θεσσαλονίκη
Τ. 211 7708899 | Μ. inzeb@inzeb.org

unsubscribe from this list    update subscription preferences