Copy
Website
Email
Twitter
LinkedIn
Facebook
Η μελέτη «Ενεργειακή Φτώχεια στην Ελλάδα. Επίγνωση των πολιτών για το φαινόμενο και την αντιμετώπιση του», η οποία αναπτύχθηκε από το Heinrich Boell Stiftung Θεσσαλονίκης και το INZEB είναι τώρα διαθέσιμη διαδικτυακά.

Σκοπός της μελέτης είναι να παρουσιάσει τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη σε περισσότερα από 1.000 νοικοκυριά την περίοδο 2018-2019 στην Ελλάδα, που αφορά το επίπεδο επίγνωσης των πολιτών για την ενεργειακή φτώχεια,
τις απόψεις τους για διάφορα θέματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το φαινόμενο αλλά και πώς αντιλαμβάνονται τον δικό τους ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στη μελέτη περιλαμβάνονται ενδιαφέροντα παραδείγματα από την Ευρώπη αλλά και υπάρχουσες εθνικές πολιτικές που αφορούν τον μετριασμό της ενεργειακής φτώχειας.

Βρείτε την εδώ!
Παρακαλώ σημειώστε ότι η μελέτη είναι στα ελληνικά και θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στα αγγλικά.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ

Συζητάμε για την αγορά ενέργειας και την ενεργειακή κρίση, με απλά λόγια. Πώς μπορούν να προστατευθούν οι καταναλωτές;


Το INZEB και η Electra Energy, συνδιοργάνωσαν τη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Συζητάμε για την αγορά ενέργειας και την ενεργειακή κρίση, με απλά λόγια. Πώς μπορούν να προστατευθούν οι καταναλωτές;» στις 14 Απριλίου, σε συνεργασία με το Heinrich Böll Stiftung, Greece και την Ένωση Καταναλωτών – Ποιότητα Ζωής (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Energy Democracy Dialogues.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook και YouTube προσελκύοντας έναν σημαντικό αριθμό παρευρισκόμενων οι οποίοι ήθελαν να κατανοήσουν πώς λειτουργεί η αγορά ενέργειας και να εξερευνήσουν τα εργαλεία που έχουν οι καταναλωτές για να ενδυναμωθούν περαιτέρω και να είναι ενεργειακά ανεξάρτητοι.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημήτρης Καρδοματέας, Ενεργειακός Σύμβουλος, πρώην Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Ανάπτυξης Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και η παρουσίασή του είχε ως στόχο να αποσαφηνίσει βασικές έννοιες στην αγορά ενέργειας ενώ ακολούθησαν ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις στην επόμενη ενότητα από εκπροσώπους της Ένωσης Καταναλωτών «Η Ποιότητα Ζωής», Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., του Heinrich-Böll-Stiftung Greece, της Electra Energy, του INZEB και της Greenpeace Ελλάδας.

Η μαγνητοσκόπηση και τα πρακτικά της εκδήλωσης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, είναι διαθέσιμα εδώ.
Final European Roadshow

Η εκδήλωση "Διευκόλυνση της Χρηματοδότησης Έργων Ενεργειακής Απόδοσης σε Πρώιμο Στάδιο: Συστάσεις από το έργο Triple-A" διοργανώνεται στις 10 Μαΐου 2022, για να σηματοδοτήσει το τέλος του έργου Triple-A του Ορίζοντα 2020, παρουσιάζοντας τα βασικά ευρήματα και τις προτάσεις του έργου.
Η Αλίς Κοροβέση, Γενική Διευθύντρια, INZEB θα παρουσιάσει στην 1η ενότητα της εκδήλωσης "Συνεισφορά του Triple-A στη Χρηματοδότηση Ενεργειακής Αποδοτικότητας" και στην 3η ενότητα "Προοπτικές των Ενδιαφερομένων Μερών", ως εταίρος του συνεργαζόμενου έργου SMAFIN και ως Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του έργου Triple-A, αντίστοιχα.
 
Η εκδήλωση φιλοξενείται από τους Ολλανδούς εταίρους του Triple-A, ABN AMRO & IEECP σε συνεργασία με όλους τους εταίρους του έργου Triple-A.
 
Περισσότερες πληροφορίες και ο σύνδεσμος εγγραφής είναι διαθέσιμα εδώ.

Summer School, Κίνημα Ενέργειας των Πολιτών στα Βαλκάνια 
28-30 Ιουνίου 2022, Θεσσαλονίκη


Το Summer School, Κίνημα Ενέργειας των Πολιτών στα Βαλκάνια που διοργανώνεται από τα έργα EUCENA και COMPILE, στις 28-30 Ιουνίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, στοχεύει στην προώθηση της δικτύωσης σε βαλκανικό επίπεδο και της ανταλλαγής ιδεών, εργαλείων, γνώσεων και καλών πρακτικών μεταξύ των χωρών.
 
Μεταξύ των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης είναι οι: INZEB, τα έργα POWERPOOR και CONGREGATE.
 
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

10 χρόνια Heinrich Böll Stiftung Θεσσαλονίκης
29-30 Ιουνίου 2022, Θεσσαλονίκη

 
Το Heinrich Böll Stiftung Θεσσαλονίκης γιορτάζει την δέκατη επέτειο του με μία διήμερη εκδήλωση γεμάτη ιδέες, έμπνευση, συζητήσεις και δράσεις!
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλλουμε στην εκδήλωση, γιορτάζοντας επίσης τη μακροχρόνια συνεργασία μας με το Heinrich Böll Stiftung Θεσσαλονίκης.

Η 1η μέρα της εκδήλωσης Re-Think! Ideas Forum σκοπεύει να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως: Πώς μπορεί η οικονομία να ανακτήσει την αίσθηση του δημόσιου σκοπού; Γιατί είναι επείγον να γεφυρωθεί το χάσμα πόλης-υπαίθρου; Γιατί είναι απαραίτητο να τεθούν τα θεμέλια για την ενεργειακή δημοκρατία;
Η 2η μέρα της εκδήλωσης Re-Act! Ideas in Motion είναι αφιερωμένη σε μια σειρά από εκδηλώσεις με στόχο την πρακτική εφαρμογή των ιδεών.

Η Αλίς Κοροβέση, Γενική Διευθύντρια, INZEB θα μιλήσει για τον μετριασμό της ενεργειακής φτώχειας στην Ελλάδα στην ενότητα «Ανοίγοντας το δρόμο για την Ενεργειακή Δημοκρατία» της 1ης ημέρας της εκδήλωσης.
Οι τοποθεσίες της εκδήλωσης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ!

Εκδήλωση Στρογγυλής Τραπέζης: Καμία πράσινη μετάβαση χωρίς πράσινα κτίρια.
12 Μαϊου 2022, διαδικτυακά

Ο ευρωβουλευτής Morten Helveg Petersen και η SYNERGI σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση στρογγυλής τραπέζης για την αναδιατύπωση της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων (EPBD).

Σε μια εποχή ανασφάλειας και εξαιρετικά υψηλών τιμών ενέργειας, η υπόθεση της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια και της μείωσης λογαριασμών των νοικοκυριών είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η αναδιατύπωση της EPBD αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία για αύξηση της ενεργειακής απόδοσης στην Ευρώπη.
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την εκδήλωση είναι διαθέσιμα εδώ!

Άλλες Εκδηλώσεις

 • Community of Practice Meeting και REELIH Impact Workshop, Μπρατισλάβα
  Διοργάνωση: 
  Habitat for Humanity, 27-28 Απριλίου 2022 .
  Το INZEB ήταν εκεί, εκπροσωπούμενο από την Αλίς Κοροβέση, Γενική Διευθύντρια, INZEB, η οποία παρουσίασε στην εκδήλωση «Residential Energy Efficiency Community of Practice», τα αποτελέσματα από τις συναντήσεις στρογγυλής τραπέζης του έργου SMAFIN του Ορίζοντα 2020, που υλοποιήθηκαν στη Βουλγαρία, την Κροατία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία.
  Μάθετε περισσότερα εδώ.
 • Προς μια Βιώσιμη και Ανταποκρινόμενη στο Φύλο Οικονομία, Delphi Economic Forum
  Διοργάνωση: Women on Top, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ, 7 Απριλίου 2022

  Η Αλίς Κοροβέση, INZEB ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων εμπειρογνωμόνων που συμμετείχαν στο πάνελ συζήτησης σχετικά με τη διασύνδεση των βιώσιμων επενδύσεων και την οικονομική ανθεκτικότητα των γυναικών και άλλων υποεκπροσωπούμενων ομάδων.
  Μάθετε περισσότερα εδώ.
 • Εμπλέκοντας τις γυναίκες να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ για την ενεργειακή μετάβαση, διαδικτυακά
  Διοργάνωση: DECIDE

  Η Αλίς Κοροβέση, Διευθύνουσα Σύμβουλος του INZEB και Αντιπρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop συμμετείχε στην εκδήλωση παρουσιάζοντας τον ρόλο και τον σκοπό της ενεργειακής κοινότητας WEnCoop και πώς η ενεργειακή φτώχεια επηρεάζει τις γυναίκες.
  Μάθετε περισσότερα εδώ.

   

2η Συνάντηση της Ομάδας Διασύνδεσης POWERPOOR στην Ελλάδα


Η 2η Συνάντηση της Ομάδας Διασύνδεσης Ενδιαφερόμενων Μερών POWERPOOR στην Ελλάδα, διεξήχθη διαδικτυακά στις 17 Μαρτίου 2022, με στόχο να συζητηθούν οι εξελίξεις του έργου POWERPOOR.
Στο πλαίσιο αυτό, ενδιαφερόμενα μέρη από διάφορους τομείς, συγκεντρώθηκαν για να εργαστούν σε λύσεις και δραστηριότητες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, να διερευνήσουν πιθανές συνέργειες και να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες.

Χρήσιμο υλικό για το POWERPOOR αλλά και για την ενεργειακή φτώχεια γενικότερα, θα βρείτε στη βιβλιοθήκη POWERPOOR!

2η Εθνική Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης SMAFIN στην Ελλάδα

Η 2η Εθνική Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης στην Ελλάδα, που διοργανώθηκε από το ΙΝΖΕΒ και το ΚΑΠΕ, στο πλαίσιο του έργου Η2020 SMAFIN, διεξήχθη διαδικτυακά στις 14 Απριλίου 2022, με την συμμετοχή περίπου 60 ενδιαφερόμενων μερών από διάφορους τομείς και διήρκησε 4,5 ώρες.

Η συνάντηση στρογγυλής τραπέζης αποτελούνταν από 3 παράλληλες συνεδρίες, η καθεμία από τις οποίες συζητούσε και εστίαζε σε ένα βασικό θέμα που σχετίζεται με την ενεργειακή αποδοτικότητα.
Η 1η παράλληλη συνεδρία αφορούσε «Χρηματοδότηση ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια κατοικιών», η 2η «Χρηματοδότηση ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια» και η 3η αφορούσε την «Ταξονομία».

Στην ενότητα κλεισίματος που ακολούθησε, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις βασικές προτάσεις από όλες τις παράλληλες συνεδρίες, οι οποίες θα είναι επίσης διαθέσιμες στο κοινό έως τα τέλη Ιουνίου, στην ιστοσελίδα του SMAFIN.

Βρείτε εδώ το Ενημερωτικό Φύλλο της 1ης Εθνικής Συνάντησης Στρογγυλής Τραπέζης στην Ελλάδα!

Στην ενότητα "results" της ιστοσελίδας του έργου μπορείτε να βρείτε τα αποτελέσματα των συναντήσεων στρογγυλής τραπέζης και των υπόλοιπων χωρών του έργου.
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
Copyright ©2022 INZEB 
All rights reserved


unsubscribe from this list    update subscription preferences 


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
INZEB · Mesogeion Av. 507 · Agia Paraskevi 15343 · Greece

Email Marketing Powered by Mailchimp