Copy
Smaak van Wijn: Nieuwsbrief 005 februari 2014
Misschien toch nog een winter?
Het wordt kouder in ons land en er wordt sneeuw verwacht. Eerst alleen in het Noordoosten, later in het hele land. Nieuws uit Nederland. Het lijkt er dan toch nog van te gaan komen. De winter rukt op. Eindelijk.  Tijd voor haardvuur en volle rode wijnen na een fikse winterwandeling of misschien straks na een middagje schaatsen.
Tijd om even naar de agenda van Studio Smaak van Wijn te kijken. Want er is weer veel te doen in de komende maanden.
Blindproeven, een masterclass met food en wine en Languedocwijnen, er is een nieuwe supermarktproeverij in de maak,  een warmbloedige Spaanse proeverij direct in februari gepland en er starten weer twee wijncursussen op kort termijn.
Kom gewoon eens langs om het wijngevoel op te snuiven!
Welkom!

Namens het Smaak van Wijn team,
Marja van Beek
Blindproeven

Doe je mee? Je kunt meespelen op één van de thema-avonden ‘Blindproeven’  in Studio Smaak van Wijn die dit jaar op  de maandagen 10 maart, 9 juni, 8 september en 8 december gehouden worden in het proeftafeltheater!
Het is hard werken, maar vooral heel veel fun. De eerstvolgende avond staat in het teken van landen en hun typische ‘eigen’ druif. De proeverijen hebben steeds een ander thema. Ze zijn dus afzonderlijk te volgen. Proefkennis en wijnkennis zijn wel noodzakelijke gereedschappen voor het met plezier volgen van de avond.

Voor inschrijven op een wijnactiviteit of een cursus kunt u hier terecht: info@smaakvanwijn.com of u direct hier aanmelden.

* Op de Masterclasses  geldt 10% korting voor houders van een SSvW kaart.
Masterclass

Twee masterclasses* in het eerste half jaar.  De eerste op woensdag 12 maart. Deze masterclass Food&Wine is een intensieve en interactieve workshop die in het teken staat van het combineren van de smaken van wijn en spijs. Hoe kies ik een wijn uit bij mijn gerecht?
Vaak ‘mopperen’ wijncursisten dat ze zoveel feitjes uit het hoofd moeten leren. Grand Cru’s, appellaties, wijndistricten en ga zo maar door. Dat is op deze avond niet het geval. Aan de hand van een bestaand model, analyseren we wijnen en gerechten en komen er achter wat wel, maar ook wat niet bij elkaar past. Wijnkaart en menukaart gaan hand in hand door deze avond.
Over de tweede masterclass vertellen we in de volgende nieuwsbrief meer! Blokkeer de datum in uw agenda maar, want Fransbert Schermer is een wijnprofessional pur sang!
 
Voordelig ‘winkelen’

Dat gaat nog beter na de aanschaf van SSvWkaart 2014. Een voordeelkaart die u een jaar lang in staat stelt met korting bij Studio Smaak van Wijn te shoppen. Op het mooie kristallen glaswerk, de wijngadgets, de wijnen zelf – maar ook op de proeverijen, de wijncursussen en masterclassess scoort u met de kaart voordeel op voordeel.
De kaart kost € 60,= en is één jaar geldig. Waarbij u als welkomstgeschenk de AntiOX ontvangt! (winkelwaarde € 19,75).
 
 Facebooktip


Tot slot, ben je een Facebookfan, volg je Studio Smaak van Wijn op Facebook? Iedere woensdag beschrijven we op Facebook een druivenras, een vinificatietechniek, een wijn, wijnstreek of wijnland.
Een of twee wijnen uit de wijnkast springen er die week dan extra gunstig uit. Zo hebben we de afgelopen week syrahdruiven bij de horens gevat. Maar liefst drie wijnen gebaseerd op syrah waren voordelig te verkrijgen. Deze acties lopen altijd van woensdag tot en met zaterdag!
 
U heeft deze nieuwsbrief ontvangen omdat u in ons systeem staat. Wanneer u deze nieuwsbief niet meer wilt ontvangen kunt u onderaan de nieuwsbrief op 'unsubcribe from this list' drukken. U zult dan geen nieuwsbrieven meer ontvangen van Smaak van Wijn.
Copyright © januari 2014 Smaak van Wijn*, All rights reserved.
Agenda
Our mailing address is:
Info@smaakvanwijn.com
Beukenlaan 37  3762 AG SOEST