De laatste updates rondom winkelen in De Passage.
ONTDEK MEER

NIEUWE HAAGSE PASSAGE

De afgelopen maanden hebben we in het teken van het jubileumjaar veel verhalen over de geschiedenis van de oude Passage gedeeld. We nemen je graag ook mee in de verhalen over het nieuwe gedeelte van De Passage - beide passages hebben hun eigen unieke sfeervolle ambiance. De Nieuwe Haagse Passage is in 2014 geopend en zorgt voor een aantrekkelijke verbinding tussen de Grote Marktstraat en de Spuistraat. Naast een diversiteit aan modewinkels zoals Costes, Mango, Wellensteyn en Snipes kun je hier ook terecht voor een heerlijke koffie van Starbucks, de welbekende koninklijke croquet bij Dungelmann of een verrassende bubbeltea bij 8tea5. 

ARCHITECTUUR NIEUWE HAAGSE PASSAGE

Net als het historische deel van De Passage heeft het nieuwe gedeelte een indrukwekkende eigentijdse hoge glazen kap. Architect Bernard Tschumi ontwierp de Nieuwe Haagse Passage heel licht en open. Voor de keramische gevel met blauwe en witte tegels liet Tschumi zich inspireren door Delfts Blauw.
DERDE ARM
Vorige maand bestond de derde arm van de oude Passage, dit is het gedeelte waar onder andere Novotel en Hop & Stork zijn gevestigd, 93 jaar. Op 25 februari 1928 besloten de aandeelhouders van De Passage om deze derde arm te laten bouwen. Het ontwerp werd gemaakt door Jos. Duijnstee en het hele jaar (1928) stond in het teken van de bouw van de derde arm. In een recordtempo was het af, slechts 15 maanden werd er aan gebouwd. Als je in De Passage loopt en naar boven kijkt zie je hier een duidelijk verschil in de architectuur (zakelijk) met de rest van de oude Passage (decoratief).  
 
WONEN IN DE DERDE ARM

Tijdens de bouw van de derde arm is er rekening gehouden met het plaatsen van een eigen ingang voor de woningen die boven de winkels werden gebouwd. In de oudere stukken van De Passage hebben de woningen geen eigen ingang. Dit kwam omdat het vroeger gebruikelijk was dat je altijd boven je eigen winkel woonde.

DEEL JE VERHAAL MET ONS!
Heb jij nog mooie verhalen over De Passage die je graag wilt delen? Stuur dan een e-mail met jouw verhaal naar info@depassage.nl of benader ons via één van onze social media kanalen. 

Facebook
LinkedIn
Pinterest
YouTube
Google
Website
Copyright © *|2020|* *|DePassage|*, All rights reserved.