VERHALEN VAN DE NIEUWE PASSAGE  
De afgelopen maanden hebben we in het teken van het jubileumjaar veel verhalen over De Passage gedeeld. We nemen je graag ook mee in de verhalen over het nieuwe gedeelte van De Passage - beide passages hebben hun eigen unieke sfeervolle ambiance. Het nieuwe deel is in 2014 geopend en zorgt voor een aantrekkelijke verbinding tussen de Grote Marktstraat en de Spuistraat.
 

Bernard Tschumi Frans-Zwitserse architect

Net als het historische deel van De Passage heeft het nieuwe gedeelte een indrukwekkende eigentijdse hoge glazen kap. Architect Bernard Tschumi ontwierp de Nieuwe Haagse Passage heel licht en open. Voor de keramische gevel met blauwe en witte tegels liet Tschumi zich inspireren door Delfts Blauw.

Meer weten over De Passage? Scroll dan snel door en ontdekt het boek Verhalen over De Passage!

INTERNATIONALE ALLURE
De Passage kenmerkt zicht nog steeds door een specialistisch hoogwaardig productaanbod en een gevoel van internationale allure. Voor bijvoorbeeld bijzondere koffie en thee, hoogwaardig kookgerei, handgemaakte bonbons, schoenen, kunst en bijzondere pennen is De Passage the place to be. We kunnen niet wachten tot we je weer kunnen verwelkomen in alle winkels!

25 FEBRUARI 1928
Februari is dé maand om de derde arm in De Passage te eren. Op 25 februari 1928 besloten de aandeelhouders van De Passage namelijk om de derde arm te laten bouwen. Het ontwerp wordt gemaakt door Jos. Duijnstee. Het hele jaar 1928 staat in het teken van de bouw van de derde arm. In een recordtempo is het af, slechts 15 maanden wordt er aan gebouwd.

WONEN IN DE DERDE ARM
Tijdens de bouw van de derde arm is er rekening gehouden met het plaatsen van een eigen ingang voor de woningen die boven de winkels werden gebouwd. In de oudere stukken van De Passage hebben de woningen geen eigen ingang. Dit kwam omdat het gebruikelijk was dat je boven je winkel woonde. 

VERHALEN VAN DE PASSAGE
De geschiedenis van 135 jaar De Passage wordt op een aansprekende en unieke manier verteld in het boek Verhalen van De Passage. Letterlijk van de hoed en de rand. Dit unieke jubileumboek kun je bestellen via shop.depassage.nl. De cadeaubox met miniatuur is in een beperkte oplage beschikbaar, dus wees er snel bij. Een super cadeau!

DEEL JE VERHAAL MET ONS!
Heb jij nog mooie verhalen over De Passage die je graag wilt delen? Stuur dan een e-mail met jouw verhaal naar info@depassage.nl of benader ons via één van onze social media kanalen. 

Facebook
LinkedIn
Pinterest
YouTube
Google
Website
Copyright © *|2020|* *|DePassage|*, All rights reserved.